






Diàlegs al Llull
Finestra oberta
al debat de les noves idees,
tendències i reptes de la cultura
Els Diàlegs al Llull aborden la vitalitat de la catalanística a les universitats del món
El proper Diàleg al Llull abordarà el prestigi acadèmic i la recerca centrant-se en la vitalitat de la catalanística a les universitats de l'exterior. Es tractarà el tema a través les experiències dels professors Patrizio Rigobon, de la Universitat Ca' Foscari de Venècia, i Jordi Larios, de la Queen Mary University of London. El moderador del diàleg serà Josep-Anton Fernàndez, de la Universitat Oberta de Catalunya. La trobada tindrà lloc dimarts vinent, 17 de juny, a les 19h, a la seu de l’Institut Ramon Llull (Avinguda Diagonal, 373).
En el decurs de l’acte es presentarà també el llibre La cara fosca de la cultura catalana. La col·laboració amb el feixisme i la dictadura franquista, escrit pel professor Larios i editat per Lleonard Muntaner, i el tercer volum de la Rivista Italiana di Studi Catalani de l’Associazione Italiana di Studi Catalani.
Actualment hi ha més de 150 universitats a tot el món que imparteixen docència de català i més de 6.000 estudiants que segueixen cursos de llengua i cultura catalanes. L’Institut Ramon Llull fomenta els estudis avançats i la recerca a través de centres d’estudi i càtedres de professors visitants en universitats de prestigi reconegut, com per exemple el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbona de París o la Càtedra Rodoreda del Graduate Center de la City University of New York (CUNY). D’aquesta manera es promouen els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior amb les quals l’IRL subscriu acords per a la implantació o la consolidació d’aquests.
Activitat gratuïta. Aforament limitat a un màxim de 50 persones.
x01z14
Hi participaran els catalanistes Jordi Larios i Patrizio Rigobon