transparència
Subvencions

Promoció internacional

Residències de traductors de la literatura catalana

Subvencions per a residències de traductors de la literatura catalana que es realitzin durant l’any 2017

Introducció

Resum de la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a traductors estrangers que estiguin treballant en la traducció d’obres de la literatura catalana per a residències a Catalunya.

És imprescindible que el sol·licitant consulti les bases (publicades al DOGC el 16/02/2017) i la resolució de la convocatòria (publicada al DOGC el 22/02/2017), atès que s’han introduït alguns canvis respecte els anys anteriors. També és imprescindible que els formularis siguin els de l’any de la convocatòria 2017.

Aquest document de resum té un caràcter merament informatiu, sense que en cap cas se’n pugui derivar cap efecte jurídic vinculant per a l’Institut Ramon Llull.

OBJECTE

Ajuts a traductors/ores que estiguin treballant en la traducció d’obres de la literatura catalana per a residències a Catalunya d’entre dues i sis setmanes (exceptuant les setmanes del mes d’agost).

Els beneficiaris podran fer ús gratuïtament d’un apartament al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i disposaran d’una dotació econòmica per cobrir les despeses de manutenció.

Persones beneficiàries

Poden optar a aquestes subvencions els/les traductors/ores estrangers que estiguin traduint una obra de la literatura catalana (narrativa, poesia i teatre), domiciliats a l’estranger, i que tinguin un contracte en vigor amb una editorial per traduir l'obra.

Presentació de les sol·licituds

Documentació que cal presentar

  • Fotocòpia passaport
  • Currículum
  • Còpia del contracte de traducció
  • Catàleg de l’editorial
  • Pla de treball durant la residència

Terminis de presentació de sol·licituds

  • Des del 23 de febrer fins al 28 d'abril, ambdós inclosos
  • Des del 29 d’abril fins a l’1 de juny

Seu Electrònica

Els expedients poden ser consultats telemàticament a la seu electrònica.

La documentació addicional, si escau, i la documentació justificativa es pot aportar per mitjans telemàtics a la seu electrònica presentant còpies digitalitzades dels documents, o bé, en paper presencialment.

En cas de presentar documentació justificativa llegiu aquesta guia.

CONSULTES

Genèriques: Marc Dueñas (mduenas@llull.cat).

Sobre les sol·licituds i la tramitació: Maria Jesús Alonso (mjalonso@llull.cat).

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.