Institut Ramon LLull

COMUNICACIÓ
 /  COLOMBIA 
28/07/2021 Literatura

Jordi Virallonga i Teresa Colom participen al Festival de Poesia de Medellín

Creat el 1991, en uns moments difícils per a la ciutat i el país, amb els anys ha esdevingut un dels festivals de poesia de referència de l’Amèrica Llatina. Cada any hi participen uns 90 poetes, una seixantena d’internacionals.
COMUNICACIÓ
 /  ANDORRA 
26/07/2021 Llengua

Arrenca el XXè Campus Universitari de la llengua catalana a Girona i Andorra

Un any més, una quarantena d'estudiants de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior participaran al Campus universitari de la llengua catalana que organitzen el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull del 26 al 30 de juliol. Aquesta 20a edició se celebrarà en línia, degut a les restriccions de mobilitat internacional provocades per la COVID-19.
COMUNICACIÓ
 /  BARCELONA 
23/07/2021 Literatura

El Llull organitza una nova missió d'editors internacionals en el marc de la Setmana del Llibre en català 2021

Per cinquè any, se celebrarà Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents dins del marc de La Setmana del Llibre en Català. Amb aquesta missió, enguany 14 professionals de l’edició d'Alemanya, Iran, Rússia, Turquia, Itàlia, Argèlia, Líban, Brasil i Sèrbia es trobaran amb una trentena d'editorials i agències catalanes que els presentaran els seus títols i apostes més ...
COMUNICACIÓ
 /  AVINYÓ 
20/07/2021 Escèniques

Laura Mihon, Clàudia Serra i Pol Vouillamoz participaran a l’Studio International des Ecritures pour le Théâtre a La Chartreuse d’Avinyó

La Chartreuse, Centre National des écritures du spectacle i l’Institut Ramon Llull coorganitzen una estada d’escriptura teatral a l’Studio International des Ecritures pour le Théâtre, del 2 al 9 de setembre. La Chartreuse, la Sala Beckett i l’Institut Ramon Llull han seleccionat Laura Mihon, Clàudia Serra i Pol Vouillamoz per participar-hi.
COMUNICACIÓ
 /  FRANÇA 
20/07/2021 Literatura

Anna Gual participa al Festival de Poesia de Seta 2021

La poetesa Anna Gual participarà a diversos actes del Festival de Poesia de Seta, que té lloc a la ciutat occitana del Llenguadoc entre els dies 23 i 31 de juliol.
COMUNICACIÓ
 /  TÀRREGA 
20/07/2021 Arts

Oberta la 2a convocatòria del programa Hivernem, en col·laboració amb FiraTàrrega

FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull fem una crida adreçada a creadors i creadores que, de manera individual, presentin una proposta de recerca per a l'escriptura d'una creació artística vinculada a les arts escèniques i a l'espai públic.L'objectiu d'aquest programa és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura en les millors condicions, a través de la recerca, l'intercanvi de coneixement i la ...
COMUNICACIÓ
 /  BARCELONA 
20/07/2021 Arts

Ars Electronica Garden Barcelona 2021 escalfa motors

Per segon any consecutiu, el Llull promou l’organització d’una seu destacada del cèlebre festival de creació electrònica
COMUNICACIÓ
 /  Freden 
20/07/2021 Arts

Bernat Vivancos i Núria Rial participen als Internationalen Fredener Musiktage

El festival internacional de música de Freden, Internationalen Fredener Musiktage, se celebra anualment a la ciutat de Freden, a l’estat federat de la Baixa Saxònia, durant aproximadament nou dies, i és un dels més reconeguts a Alemanya i internacionalment. El programa d’enguany inclou l’estrena internacional de “Duo Seraphim”, una peça creada pel compositor català Bernat Vivancos específicament per a l’ocasió ...
COMUNICACIÓ
 /  VENÈCIA 
20/07/2021 Arts

Una proposta d'Oriol Fontdevila i Lara Fluxà representarà Catalunya a la Biennal d’Art de Venècia 2022

Catalunya participarà a la 59a edició de la Biennal d’Art de Venècia dins el programa Eventi Collaterali amb un projecte comissariat per Oriol Fontdevila, i que porta per nom Llim, amb obra de l'artista Lara Fluxà. La presència catalana a la Biennal de Venècia, que s’inaugurarà el 23 d'abril de 2022, està produïda per l’Institut Ramon Llull.
Renée Pera i Raquel Galofré
 /  ALEMANYA 
19/07/2021 Llengua
Comunicació
 /  Barcelona 
19/07/2021 Llengua

El Llull organitza les 35es Jornades Internacionals per a Professorat de Català entre el 19 i 22 de juliol

Per segon any consecutiu les Jornades, que s’havien de celebrar a la Universitat de València, es duran a terme en línia.
COMUNICACIÓ
 /  PALMA 
17/07/2021 Llengua

Comença l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana a la Universitat de les Illes Balears

L’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana tindrà lloc, en format virtual, a la Universitat de les Illes Balears des del 18 al 24 de juliol de 2021, organitzada pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i finançada per l’Institut Ramon Llull, del qual forma part el Govern de les Illes Balears.
COMUNICACIÓ
 /  ÀUSTRIA 
15/07/2021 Arts

Ars Electronica torna tot proposant un Nou Acord Digital

El Festival d’Ars Electronica 2021, d’art, tecnologia i societat, es presentarà del 8 al 12 de setembre en format híbrid –presencialment a Linz, Àustria i en línia– amb la proposta d’un “Nou Acord Digital” com a punt de partida temàtic d’un viatge arreu del món.
COMUNICACIÓ
 /  BARCELONA 
14/07/2021 Arts

Maria Lladó, nova directora de l'Àrea de Creació de l'Institut Ramon Llull

El Consell de Direcció de l’Institut Ramon Llull, celebrat avui dimecres 14 de juliol, ha designat Maria Lladó com a nova directora de l'Àrea de Creació del Llull.
COMUNICACIÓ
 /  ITÀLIA 
14/07/2021 Música

El compositor Hèctor Parra, guanyador d'una residència de l’Acadèmia de França a Vil·la Mèdici

Parra és el primer català que obté aquesta beca per a un any de creació, experimentació o investigació, i que és hereva de l’antic Prix de Rome.
COMUNICACIÓ
 /  OLOT I ANDORRA 
14/07/2021 Coneixement
COMUNICACIÓ
 /  CAMBRIDGE 
12/07/2021 Cinema

El Cambridge Film Festival projecta tres produccions catalanes

Per celebrar la seva 40a edició, el Cambridge Film Festival ha organitzat “Rewind”, una selecció mensual de grans pel·lícules projectades al llarg de la seva història. Al juliol, la temporada “Rewind” inclou tres produccions catalanes, entre les quals hi ha Pa negre, una pel·lícula de visió obligada que al 2012 va participar en la cursa per l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.
Alfons Gregori i Gomis
 /  Poznan 
06/07/2021 Llengua

Recital de poesia catalana bilingüe a Poznan

En el marc del reconegut Festival de teatre Malta, es duu a terme un recital de poesia catalana a Poznan (Polònia), en què es van llegir textos de Salvador Espriu, Joan Brossa, Maria-Mercè Marçal, Antoni Clapés i Teresa Colom, tant en llengua original com en polonès. L'audició va tenir lloc el dia 20 de juny.
Víctor Peña Irles
 /  Bucarest 
06/07/2021 Llengua

Es publiquen les Actes del Divuitè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes

L’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat de Bucarest editen aquest volum digital juntament amb la col·laboració del Centre de Lingüística Comparada i Cognitivisme de la Universitat de Bucarest.
COMUNICACIÓ
 /  LONDRES 
06/07/2021 Literatura

El British Centre for Literary Translation i el Llull organitzen un curs avançat de traducció literària català-anglès

El curs en línia està adreçat a traductors literaris del català a l’anglès que ja hagin publicat almenys una traducció d’una obra de la literatura catalana i que vulguin ampliar les seves competències com a traductors. El curs estarà dirigit pel traductor Peter Bush amb la col·laboració de l’editora Sophie Lewis, i es desenvoluparà durant tres dies, del dimarts 9 al dijous 11 de novembre de 2021.
 /  Avinyó/ Vilanova d’Avinyó 
05/07/2021 Escèniques

Marcos Morau, Aina Alegre, Victoria Szpunberg i Helena Tornero al Festival d’Avinyó

La dansa i la dramatúrgia de creació catalana arriben al Festival d’Avinyó, un dels esdeveniments internacionals més importants d’arts escèniques contemporànies. Entre la cinquantena d’actuacions del festival, Marcos Morau i Aina Alegre presenten per separat dues vibrants coreografies inspirades en el folklore ibèric. Als programes de dramatúrgia, les 48 Rencobtres d’été i el 5e Forum de Nouvelles Écritures ...
COMUNICACIÓ
 /  VALÈNCIA 
02/07/2021 Llengua

Comencen les Estades Lingüístiques d'estiu en territoris de parla Catalana

Les estades de 2021 tindran lloc del 5 al 9 de juliol a València i del 6 al 10 de setembre a les Illes Balears, en format en línia.
COMUNICACIÓ
 /  ANDORRA 
02/07/2021 Coneixement

El lingüista australià Joseph Lo Bianco serà guardonat amb el 30è Premi internacional Ramon Llull de catalanística i diversitat cultural

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit, per unanimitat, atorgar aquesta distinció al lingüista australià Joseph Lo Bianco per promoure el multilingüisme i trobar l’equilibri entre les llengües locals i les llengües oficials, i pel seu coneixement i interès i compromís amb la cultura i la societat catalana.
[1] - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - ...
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"