Institut Ramon LLull

21/06/2024 Llengua

Convocatòria de pòsters per a la IV Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC 2024) que es farà a Brno al setembre

A més dels cursos d'introducció a diferents disciplines de la lingüística catalana, l’EDELC, que tindrà lloc del 3 al 9 de setembre a Brno (República Txeca), inclou un espai destinat a la presentació de treballs d'estudiants. La convocatòria per presentar una recerca en forma de pòster finalitza el 30 de juny.
18/06/2024 Cinema

Estrena del curtmetratge 'Ombres silencioses', rodat i editat durant la primera Hackató de Faberllull Olot

El cinema Truffaut de Girona acull, el 18 de juny, la projecció d’aquesta peça, filmada i editada pels 13 joves cineastes que van participar a la Hackató de Faberllull Olot. Ja s’ha obert la convocatòria per a la 2a edició d’aquesta residència, adreçada a cineastes d’entre 18 i 30 anys.
13/06/2024 Arts

El Museum of the Moving Image de Nova York programa un cicle de cinema sobre el llegat de Francesc Tosquelles

En el marc d’una exposició a American Folk Art Museum sobre el revolucionari psiquiatre català, el MoMI presenta un cicle cinematogràfic sobre salut mental, que inclou l’estrena a Nova York de la pel·lícula Història potencial de Francesc Tosquelles de Mireia Sallarès.
12/06/2024

La Feria del Libro de Madrid acull la presentació de “Me he cruzado con un hombre que pasaba”, de Joan Salvat-Papasseit

La traducció al castellà d’aquesta antologia del poeta català ha anat a càrrec de Jordi Virallonga, que participarà a la presentació a Madrid juntament amb l’escriptor i director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero.
12/06/2024 Literatura

Laia Carbonell, Anna Gual i Martí Sales, protagonistes a l’European Poetry Festival de Londres

El 19 de juny, un recital de poesia catalana marcarà l’inici de l’edició d’enguany d’aquest festival, el més destacat del Regne Unit de poesia europea contemporània.
12/06/2024

Publicat el termini de presentació de sol·licituds de la segona convocatòria per a la mobilitat en els àmbits de les arts visuals, el disseny i l'arquitectura per al 2024

Del 14 al 27 de juny estarà obert el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria de subvencions per a la mobilitat per dur a terme activitats que tinguin lloc fora de Catalunya en l’àmbit de les arts visuals, el disseny i l’arquitectura durant el 2024. Les activitats que es presentin a aquesta subvenció han de ser realitzades entre l’1 juliol i el 31 de desembre de 2024.
11/06/2024 Literatura

Traductores de llengües nòrdiques al català i viceversa participen en un seminari a Faberllull Olot

L’estada permetrà a les traductores treballar textos concrets i aprofundir en les especificitats de les llengües nòrdiques, una àrea lingüística estratègica per a l’Institut Ramon Llull.
10/06/2024

El guitarrista Joan Garrobé ofereix un recital a París amb obres de compositors catalans

L’11 de juny, el Grand Amphithéâtre del Campus Malesherbes de la Sorbona acollirà aquest concert, organitzat pel Centre d’Estudis Catalans d’aquesta universitat, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i l’Association pour la Promotion de la Culture Catalane à Paris.
10/06/2024 Literatura

Obert el període de sol·licituds de subvencions per a la mobilitat d’autors de la literatura catalana i aranesa

Del 10 de juny al 4 d'octubre de 2024 està obert el període de sol·licituds de les subvencions per a la mobilitat d'autors de la literatura catalana i aranesa fora del domini lingüístic d'ambdues llengues. Aquests ajuts van destinats a la mobilitat d’autors (escriptors, il·lustradors, traductors, moderadors i experts) de la literatura catalana i aranesa per a la realització d’activitats culturals de difusió fora del domini ...
10/06/2024

De l’11 al 27 de juny, obert el període de sol·licituds de les subvencions per a la mobilitat individual en els àmbits de l'audiovisual, les arts escèniques, la música, les arts visuals, el disseny i l’arquitectura

De l’11 al 27 de juny estarà obert el termini de presentació de sol·licituds de la subvenció per a la mobilitat individual en els àmbits de l'audiovisual, les arts escèniques, la música, les arts visuals, el disseny i l’arquitectura. Les activitats que es presentin a aquesta subvenció han de tenir lloc entre l’1 de gener de 2024 i el 15 de novembre de 2024.
06/06/2024 Arts

”Massive Binaries”, la peça d’art digital d’Andy Gracie, arriba al Sónar després del seu pas per Ars Electronica

L’obra és el resultat de la primera edició de la residència Randa Art|Science, organitzada per l’Institut Ramon Llull, i es presenta ara a Barcelona de la mà de la NewArtFoundation.
04/06/2024 Arquit. i disseny

Obert el procés de selecció per a la participació de la cultura catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2025

L’Institut Ramon Llull convoca el procés de selecció del projecte de comissariat per a la participació de la cultura catalana a la 19a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2025, dins el programa Eventi Collaterali. La data límit per presentar propostes és el dijous 20 de juny, a les 14h.
29/05/2024 Arts

Obert el període de sol·licituds de subvencions per a projectes de residències internacionals

Del 29 de maig a l'11 de juny es poden presentar les sol·licituds, que afectaran totes aquelles activitats dutes a terme entre l'1 de gener de 2024 i el 15 de novembre de 2024.
29/05/2024 Llengua

La Universitat d’Edimburg acull unes jornades formatives per al professorat d’estudis catalans del Regne Unit i d'Irlanda

En el marc del programa de formació continuada per al professorat d’estudis catalans de l’exterior, l’Institut Ramon Llull i la Universitat d’Edimburg organitzen unes jornades formatives i d’intercanvi d’experiències adreçades al professorat de les universitats del Regne Unit i d’Irlanda.
23/05/2024

Del 23 de maig al 6 de juny, obert el període de sol·licituds de les subvencions per a la mobilitat d’artistes per a actuacions en l’àmbit de la música i de les arts escèniques

La subvenció fa referència a les despeses de desplaçament, allotjament i/o transport de la càrrega per realitzar actuacions i/o gires fora de Catalunya en l’àmbit de la música i de les arts escèniques entre l’1 de juliol i el 31 de desembre del 2024 que contribueixin a la presència de la creació cultural catalana a l’exterior.
22/05/2024 Llengua

El Llull organitza un seminari de subtitulació i accés a produccions audiovisuals a la Universitat de Granada

El seminari forma part dels cursos d'especialització que l'Àrea de Llengua i Universitats ofereix als estudiants de la XarxaLlull, i que proporciona una formació més enllà de les assignatures d'estudis catalans que cursen a les seves universitats.
22/05/2024 Literatura

Oberta la convocatòria pel Premi Internacional Ramon Llull de Traducció Literària 2024

Com en edicions anteriors, hi ha dues categories: el Premi a la millor traducció de literatura catalana de l’any, adreçat a traductors que en el moment de la publicació de la convocatòria no hagin publicat més de 5 traduccions de literatura catalana, i el Premi a la trajectòria d’un traductor o una traductora de literatura catalana.
22/05/2024 Música

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor del Gran Teatre del Liceu actuen junts a París i Londres, en una òpera dirigida per Gustavo Dudamel

Les formacions d’aquests dues emblemàtiques institucions musicals catalanes s’uneixen per actuar a la gira europea de Fidelio, de Beethoven, que arriba al Gran Teatre del Liceu els dies 26 i 27 de maig i després viatja a París i Londres.
21/05/2024 Pensament

La representació de les emocions en la cultura catalana, analitzada en una estada a Faberllull Olot

Hi participen una desena de professors universitaris, investigadors i traductors d’estudis catalans del Regne Unit, Irlanda, Itàlia, Polònia, Estats Units, País València i Catalunya.
16/05/2024 Literatura

Faberllull Olot reuneix una desena de traductors d'Irene Solà

Fins el dissabte 18 de maig, participen en diverses sessions de treball amb l'autora per conèixer les seves fonts d'inspiració i traslladar-li dubtes sobre el text. Els traductors trepitjaran els escenaris del llibre i oferiran una lectura oberta al públic a la Llibreria Isop d'Olot.
15/05/2024 Escèniques

Tres companyies catalanes, programades al festival d’arts escèniques BILDSTÖRUNG d’Alemanya

Eléctrico 28, Cía Manolo Alcántara i La Veronal són les tres companyies catalanes que formen part de la programació d’enguany d’aquest festival d’arts escèniques a l’espai públic, que té lloc a la ciutat alemanya de Detmold del 17 al 19 de maig.
09/05/2024 Escèniques

Roger Bernat porta a Itàlia “La Scelta”, el dispositiu escènic on el públic esdevé programador

La peça, que es podrà veure a les ciutats de Matera, Catània, Potenza i Palermo, impulsa la difusió i la programació d’artistes catalans a través d’un procés participatiu.
08/05/2024

Convocatòria per a la traducció i/o adaptació i/o subtitulació de textos dramàtics, llibrets d’òpera, textos de repertori coral i produccions escèniques per al 2024

Del 2 al 16 de maig estarà obert el termini de presentació de les sol·licituds de la convocatòria de subvencions per a la traducció i/o adaptació i/o subtitulació de textos dramàtics, llibrets d'òpera, textos de repertori coral i produccions escèniques o operístiques durant el 2024. Per a més informació, visiteu la pàgina de la subvenció.
07/05/2024

El poeta Jordi Larios participa a l’European Writers’ Festival de Londres

Es tracta de la segona edició d’aquesta cita literària europea, creada per EUNIC London, el clúster local de la xarxa d’instituts europeus de cultura amb presència a la capital del Regne Unit.
[1] - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - ...
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"