Institut Ramon LLull

Menú

Comunicació
 /  Cartagena 
28/01/2021 Literatura

Lluís Prats participa a l’Hay Festival Cartagena

La mostra es durà a terme entre els dies 28 i 31 de gener en format digital.
Comunicació
 /  Barcelona 
20/01/2021 Cultura

El Llull signa un acord de col·laboració amb l’Ifa-Institut für Auslandsbeziehungen

Aquest dimecres 20 de gener s’ha dut a terme la signatura amb Iolanda Batallé i el secretari general de l’Ifa, Ronald Grätz.
NOELIA DIAZ-VICEDO
 /  Londres 
20/01/2021 paperllull

Maria-Mercè Marçal, una creació inseparable del cos

La poeta va ser una autora pionera en l’elaboració d’una poètica específicament femenina i feminista dins de la tradició literària catalana. Vida i escriptura comparteixen objectiu: recuperar el cos femení del silenci històric. Ho explica la professora i poeta Noèlia Díaz Vicedo.
COMUNICACIÓ
 /  OLOT 
18/01/2021 Coneixement

Nova residència en línia sobre envelliment a Faberllull Olot

La nostra expectativa de vida ha augmentat significativament en els darrers anys. La reducció progressiva de la mortalitat, al costat de la disminució de les taxes de fecunditat, estan provocant la inversió de les piràmides poblacionals amb les consegüents conseqüències socials i econòmiques.
COMUNICACIÓ
 /  OLOT 
18/01/2021 Coneixement
Comunicació
 /  Barcelona 
07/01/2021 Llengua

Nova convocatòria de selecció de professorat de català a l'exterior

Oberta la convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2021-2022
JAUME C. PONS ALORDA
 /  Barcelona 
27/12/2020 paperllull

La satisfacció d'una literatura eclèctica i de qualitat

La literatura catalana és "ambiciosa, enèrgica, trempada i sobretot eclèctica". Així ho explica l'escriptor, traductor i professor Jaume C. Pons Alorda en aquesta selecció personal on reivindica la literatura que ens condueix al plaer.
COMUNICACIÓ
 /  BUENOS AIRES 
22/12/2020 Literatura

La Revista literària argentina Ayesha publica una nova biblioteca digital de literatura catalana

La revista literària Ayesha llança una biblioteca digital amb textos d'escriptors catalans contemporanis.
MARTÍ FERRER BOSCH
 /  Barcelona 
20/12/2020 paperllull

El Cant de la Sibil·la: tradició, transgressió i creació

El Cant de la Sibil·la és una tradició catalana que neix, en part, d'un esperit de "dissidència, resistència i potser fins i tot transgressió" de la nostra cultura. Però, què és i quina història té el drama litúrgic nadalenc, declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2010? Ho explica el músic i gestor cultural Martí Ferrer Bosch.
COMUNICACIÓ
 /  PERPINYÀ 
16/12/2020 Llengua

Jornada d'Estudis Catalans Antoni M. Badia i Margarit a Perpinyà

En el marc de l’Any Badia i Margarit, l’Associació Française des Catalanistes i la Universitat de Perpinyà Via Domitia organitzen el 17 de desembre el seminari "Antoni M. Badia i Margarit, un exemple de la influència de la llengua catalana". En format híbrid, a la sala Yves Guitton de la UPVD i en línia.
JOAN-ELIES ADELL
 /  L'ALGUER 
13/12/2020 paperllull

La poesia catalana de l’Alguer, una excepcionalitat sorprenent

L’existència d’una petita comunitat cultural i lingüística catalana a la ciutat de l’Alguer, una petita ciutat al nord-oest de l’illa italiana de Sardenya, és sens dubte una de les singularitats més excepcionals i sorprenents, com ho és també la poesia que s’hi ha escrit a partir de la segona meitat del segle XX. Ens ho explica el poeta i professor Joan-Elies Adell.
COMUNICACIÓ
 /  LONDRES 
11/12/2020 Llengua

Llegir i compartir l’obra de Marta Orriols

El Centre for Catalan Studies de la Queen Mary University of London ha organitzat, amb la complicitat de Pushkin Press, un grup de lectura en línia sobre Aprendre a parlar amb les plantes, la premiada novel·la de Marta Orriols, que s'ha publicat recentment al Regne Unit. L’acte comptarà amb la participació de l’autora i de Mara Faye Lethem, traductora de l’obra a l’anglès.
 /  Berlín 
11/12/2020 Llengua

“L’obrador dels prodigis” de Sílvia Tarragó i Christian Escribà es publica en alemany

“L’obrador dels prodigis” publicada en català per Columna Edicions ha estat traduïda a l’alemany per Ursula Bachhausen. L’obra de Christian Escribà i Sílvia Tarragó ha estat publicada amb el títol “Die Bäckerei der Wunder” per Heyne Verlag.  
COMUNICACIÓ
 /  OLOT 
09/12/2020 Coneixement

Faberllull Olot obre convocatòria per una estada sobre humanitats digitals

L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 ens ha situat davant de molts interrogants. Alguns són nous, d’altres ja ens interpel·laven abans de la crisi sanitària. En una societat cada vegada més tecnològica és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme necessitem per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta.
COMUNICACIÓ
 /  BARCELONA 
09/12/2020 Música

Palau Digital emet en directe el Magnificat de Bach amb el Cor de Cambra del Palau

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Vespres d’Arnadí, les sopranos Elionor Martínez Lara i Maria Pujades Seguí, el contratenor Daniel Folqué, el tenor Jorge Navarro-Colorado i el baix Oriol Mallart va enregistrar el Magnificat de Bach a la Sala de Concerts del Palau, sota la batuta de Xavier Puig, director principal del Cor.
COMUNICACIÓ
 /  BOCHUM 
09/12/2020 Llengua

La Universitat del Ruhr de Bochum organitza un cicle de cinema català

El lectotat de català de la Universitat del Ruhr de Bochum ha organitzat un cicle de cinema català amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. En el semestre d’hivern 20/21, del 20 de novembre fins al 31 de gener de 2021, se celebrarà aquest cicle de cinema destinat als estudiants de la Universitat. Els estudiants inscrits podran veure en streaming i de forma gratuïta les pel·lícules, que es tractaran a classe.   
VALÈRIA GAILLARD
 /  BARCELONA 
06/12/2020 paperllull

Jordi-Pere Cerdà, escriptor de la frontera

El 4 de novembre del 2020 s'han complert cent anys del naixement de Jordi-Pere Cerdà, únic autor nord-català que ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i una de veus poètiques més singulars de la nostra literatura. I també més desconegudes, ocult sota palades de tòpics i etiquetes reductores. Ho explica la periodista, traductora i professora Valèria Gaillard.
COMUNICACIÓ
 /  BARCELONA 
03/12/2020 Música

Jazz I Am 2020 serà en línia i accessible per tothom

Arriba la segona edició del JAZZ I AM, que se celebra del 9 a l’11 de desembre de 2020 en format digital. El meeting acull demostracions, conferències, tallers, sessions de reunions amb professionals i presentacions de projectes.
JORDI BORDES
 /  OLOT 
02/12/2020 Coneixement

Hivernem, el temps de fer-se preguntes

Ada Vilaró i Jordi Aspa han estat els premiats de la primera edició del projecte Hivernem, impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull. El crític teatral i periodista Jordi Bordes conversa amb ells dos sobre les obres presentades.
COMUNICACIÓ
 /  PARIS 
02/12/2020 Literatura

Éditions Hispaniques publica 2 volums sobre cultura i literatura catalanes

Publicades dues compilacions de recerca al voltant de la cultura i la literatura catalanes: Barcelona 70’s – Antifranquisme & contreculture i Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció. L’una des de la transformació i les lluites ideològiques i culturals de la capital catalana al final de la dictadura i l’altra des de la constitució del domini poètic experimental, les dues compilacions recullen l’efervescència ...
COMUNICACIÓ
 /  BARCELONA 
01/12/2020 Arts

La imatge gràfica de Catalonia in Venice — To Lose Your Head (Idols) guanya un Laus de Plata

El projecte d’identitat, comunicació i editorial per a l’exposició del pavelló català a la biennal d’art de Venècia: Catalonia in Venice — To Lose Your Head (Idols), realitzat per Pfp disseny va ser guardonat amb un Laus de Plata.
MARTA ROIG
 /  Barcelona 
29/11/2020 paperllull

Decàleg sobre la Literatura Infantil i Juvenil catalana

Marta Roig, secretària tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, ens presenta deu punts que resumeixen el caràcter i la personalitat de la Literatura Infantil i Juvenil catalana.
COMUNICACIÓ
 /  MÈXIC  
28/11/2020 Literatura

L’Institut Ramon Llull participa a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

La mostra, que se celebra en línia del 28 de novembre al 6 de desembre, és la reunió editorial més important d’Hispanoamèrica i un dels esdeveniments literaris més grans del món.
[1] - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - ...
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"