Institut Ramon LLull

Comunicació
 /  Barcelona 
26/02/2021 Literatura

El Llull participa al Correntes d’Escritas, un dels festivals literaris més importants de Portugal

L’escriptor i filòsof Josep Maria Esquirol participarà a la 22a edició de la mostra que es duu a terme el 26 i 27 de febrer en format digital.
Comunicació
 /  Barcelona 
22/02/2021 Literatura

El Llull participa a la segona edició del Festival of Hope

David Caño i Núria Martínez-Vernis intervenen al certamen en línia que organitza la plataforma internacional Versopolis.
 /  Chemnitz 
22/02/2021

L’Institut Ramon Llull impulsa un programa de beques doctorals en l’àmbit de la catalanística internacional

Les beques es convoquen a la Universitat Tècnica de Chemnitz (Alemanya), París 8 (França), Saint Andrews (Escòcia) i als Estats Units, a través de la NACS (North American Catalan Society).   
ESTEVE PLANTADA
 /  Barcelona 
14/02/2021 paperllull

Joan Margarit: «No trobaràs cap gran poeta que no hagi escrit en llengua materna»

Joan Margarit té la veu greu i fa sentències poderoses. Gaudeix en el cos a cos i de la conversa plena de detalls. De llarga trajectòria com a arquitecte –especialista en càlcul d'estructures–, sempre ha dit que situa la poesia "al centre" de la vida, en una passió que ho fa vibrar tot, quan en parla, apropant-se sense subterfugis al fet creatiu i al fet de compartir-ho, de fer possible que la poesia sigui una eina de consol.
Comunicació
 /  Barcelona 
11/02/2021 Literatura

El Llull engega un nou programa per a traductors literaris del català i l’occità

Un projecte destinat a la promoció del patrimoni literari en llengua catalana i aranesa
CLÀUDIA BRUFAU BONET
 /  Barcelona 
09/02/2021 paperllull

Quatre artistes catalans de dansa a l'estanger

La periodista Clàudia Brufau dibuixa el perfil de quatre artistes de la dansa catalana que s’han fet un lloc en l’escena internacional: Lydia Bustinduy, Daniel Mariblanca, Estela Merlos i Joan Clevillé.
ESTEVE PLANTADA
 /  Barcelona 
03/02/2021 paperllull

«La manera de donar suport als nostres compositors és programant-los»

Robert Gerhard és la figura més rellevant de la música catalana, però encara és un gran desconegut pel públic no especialitzat. Per parlar de la seva trajectòria i també de l'estat de la música contemporània a casa nostra, parlem amb Albert Galceran i Pedro Pardo, responsables d'una sèrie de programes especials dedicats al músic i fets amb la col·laboració del Llull.
Comunicació
 /  Barcelona 
02/02/2021 Arts

La IX edició de Temporada Alta a Iberoamèrica presenta més de 18 propostes a Buenos Aires, Lima i Montevideo del 3 al 28 de febrer

La programació s’adapta al context de pandèmia actual i presenta una programació que combina propostes en línia i presencials. Enguany l’Institut Ramon Llull coorganitza, juntament amb Temporada Alta i les tres seus, Temporada Alta a Iberoamèrica.
 /  Berlín 
28/01/2021 Llengua

La Universitat Humboldt i la Universitat Lliure de Berlín organitzen un cicle de cinema català

La Universitat Humboldt i la Universitat Lliure de Berlín celebren al febrer un cicle de cinema català. Es mostraran dues produccions catalanes: "Deconstrucció creativa d'una ciutat" i "La plaga". En dues sessions els estudiants, que hauran vist les pel·lícules prèviament, participaran en un debat amb Carles Bover i Neus Ballús, directors de les produccions.  
Comunicació
 /  Cartagena 
28/01/2021 Literatura

Lluís Prats participa al Hay Festival Cartagena

La mostra es durà a terme entre els dies 28 i 31 de gener en format digital.
Comunicació
 /  Barcelona 
20/01/2021 Cultura

El Llull signa un acord de col·laboració amb l’Ifa-Institut für Auslandsbeziehungen

Aquest dimecres 20 de gener s’ha dut a terme la signatura amb Iolanda Batallé i el secretari general de l’Ifa, Ronald Grätz.
NOELIA DIAZ-VICEDO
 /  Londres 
20/01/2021 paperllull

Maria-Mercè Marçal, una creació inseparable del cos

La poeta va ser una autora pionera en l’elaboració d’una poètica específicament femenina i feminista dins de la tradició literària catalana. Vida i escriptura comparteixen objectiu: recuperar el cos femení del silenci històric. Ho explica la professora i poeta Noèlia Díaz Vicedo.
COMUNICACIÓ
 /  OLOT 
18/01/2021 Coneixement

Nova residència en línia sobre envelliment a Faberllull Olot

La nostra expectativa de vida ha augmentat significativament en els darrers anys. La reducció progressiva de la mortalitat, al costat de la disminució de les taxes de fecunditat, estan provocant la inversió de les piràmides poblacionals amb les consegüents conseqüències socials i econòmiques.
COMUNICACIÓ
 /  OLOT 
18/01/2021 Coneixement
Comunicació
 /  Barcelona 
07/01/2021 Llengua

Nova convocatòria de selecció de professorat de català a l'exterior

Oberta la convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2021-2022
JAUME C. PONS ALORDA
 /  Barcelona 
27/12/2020 paperllull

La satisfacció d'una literatura eclèctica i de qualitat

La literatura catalana és "ambiciosa, enèrgica, trempada i sobretot eclèctica". Així ho explica l'escriptor, traductor i professor Jaume C. Pons Alorda en aquesta selecció personal on reivindica la literatura que ens condueix al plaer.
COMUNICACIÓ
 /  BUENOS AIRES 
22/12/2020 Literatura

La Revista literària argentina Ayesha publica una nova biblioteca digital de literatura catalana

La revista literària Ayesha llança una biblioteca digital amb textos d'escriptors catalans contemporanis.
MARTÍ FERRER BOSCH
 /  Barcelona 
20/12/2020 paperllull

El Cant de la Sibil·la: tradició, transgressió i creació

El Cant de la Sibil·la és una tradició catalana que neix, en part, d'un esperit de "dissidència, resistència i potser fins i tot transgressió" de la nostra cultura. Però, què és i quina història té el drama litúrgic nadalenc, declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2010? Ho explica el músic i gestor cultural Martí Ferrer Bosch.
COMUNICACIÓ
 /  PERPINYÀ 
16/12/2020 Llengua

Jornada d'Estudis Catalans Antoni M. Badia i Margarit a Perpinyà

En el marc de l’Any Badia i Margarit, l’Associació Française des Catalanistes i la Universitat de Perpinyà Via Domitia organitzen el 17 de desembre el seminari "Antoni M. Badia i Margarit, un exemple de la influència de la llengua catalana". En format híbrid, a la sala Yves Guitton de la UPVD i en línia.
JOAN-ELIES ADELL
 /  L'ALGUER 
13/12/2020 paperllull

La poesia catalana de l’Alguer, una excepcionalitat sorprenent

L’existència d’una petita comunitat cultural i lingüística catalana a la ciutat de l’Alguer, una petita ciutat al nord-oest de l’illa italiana de Sardenya, és sens dubte una de les singularitats més excepcionals i sorprenents, com ho és també la poesia que s’hi ha escrit a partir de la segona meitat del segle XX. Ens ho explica el poeta i professor Joan-Elies Adell.
COMUNICACIÓ
 /  LONDRES 
11/12/2020 Llengua

Llegir i compartir l’obra de Marta Orriols

El Centre for Catalan Studies de la Queen Mary University of London ha organitzat, amb la complicitat de Pushkin Press, un grup de lectura en línia sobre Aprendre a parlar amb les plantes, la premiada novel·la de Marta Orriols, que s'ha publicat recentment al Regne Unit. L’acte comptarà amb la participació de l’autora i de Mara Faye Lethem, traductora de l’obra a l’anglès.
 /  Berlín 
11/12/2020 Llengua

“L’obrador dels prodigis” de Sílvia Tarragó i Christian Escribà es publica en alemany

“L’obrador dels prodigis” publicada en català per Columna Edicions ha estat traduïda a l’alemany per Ursula Bachhausen. L’obra de Christian Escribà i Sílvia Tarragó ha estat publicada amb el títol “Die Bäckerei der Wunder” per Heyne Verlag.  
COMUNICACIÓ
 /  OLOT 
09/12/2020 Coneixement

Faberllull Olot obre convocatòria per una estada sobre humanitats digitals

L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 ens ha situat davant de molts interrogants. Alguns són nous, d’altres ja ens interpel·laven abans de la crisi sanitària. En una societat cada vegada més tecnològica és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme necessitem per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta.
[1] - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - ...
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"