transparència
L'institut

Portal de la transparència

Podeu rebre informació de l'institut al mòbil o al vostre ordinador per mitja d'un agregador RSS

Accessibilitat

Accessibilitat

www.llull.cat s’està construint dia a dia amb la intenció de facilitar-ne l’accés universal. L’Institut Ramon Llull està treballant en la línia d’adaptar aquest web a les recomanacions adoptades pel Consorci World Wide Web - W3C per tal d’eliminar les barreres que dificulten el dret de qualsevol persona d’accedir a la informació i la comunicació.

Pautes d'accessibilitat

 • Utilització de codi (x)html, que permet crear documents estàndard i una estructura neta.
 • Posicionament del contingut mitjançant css i sense taules. Els lectors de pantalla per a persones amb disminució visual i invidents llegeixen el document d’una manera lògica.
 • Eliminació de elements de flash.
 • S’ha limitat l’ús de scripts. L’ús de javascript (desplegables, pastilles, etc.) és una possibilitat, no una necessitat. Sempre s’ofereix una alternativa als usuaris que tinguin el javascript desactivat o versions antigues sense suport de DOM.
 • Augment de la mida del text. Per facilitar la lectura, el web permet canviar la mida del text. Només cal anar a l’opció “Veure” del navegador Explorer, triar “Mida del text” i optar per la que interessi o moure la rodeta del ratolí mentre es prem la tecla “control”. Altres navegadors (Netscape, Mozilla o Opera) tenen opcions similars per augmentar el text. La selecció d’una mida de text es mantindrà per a la resta de pàgines que visiteu, i es pot canviar sempre que es vulgui.
 • S’han limitat els menús desplegables per facilitar la navegabilitat. 
 • Per facilitar l'accés, s’han dissenyat els continguts de manera que s’han de clicar pocs enllaços per arribar a la informació. El més habitual és que amb una navegació de tres clics s’arribi a les pàgines de nivells més profunds.
 • Accés directe en tot moment a les opcions de navegació principals: menú principal, menú de secció i menús laterals.
 • Accés directe a la plana principal mitjançant el logo i l’etiqueta INICI.
 • Accés directe al mapa web del peu de pàgina, que conté accesos als principals continguts..
 • La presentació de la informació en cada pàgina té una estructura similar en tot el web, per facilitar l’assimilació de les diferents opcions de navegació i dels continguts.
 • Les imatges es descriuen amb un text alternatiu.
 • S’han evitat els efectes parpellejants.
 • Els enllaços estan vinculats, en general, a un text i no a elements gràfics o, en algun cas, a un text i gràfic alhora.
 • Els enllaços s’anticipen i canvien de color quan el cursor hi passa per sobre.
 • S'ha creat un codi de colors per seccions per facilitar l'ubicació.

Suggeriments

Us animem a enviar-nos els vostres suggeriments i comentaris per tal d'ajudar-nos a millorar. 

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.