Institut Ramon LLull

Ajuts a la docència

Ajuts a les universitats de fora del domini lingüístic per contribuir a la introducció o la consolidació de la docència d'estudis catalans

Amb l’objectiu de promoure els estudis catalans a l’exterior, l’Institut Ramon Llull disposa d’un programa d’ajuts a les universitats de fora del domini lingüístic per contribuir a introduir o consolidar l’ensenyament de la llengua, la cultura i la literatura catalanes en els seus plans d’estudi. Aquests ajuts es destinen principalment a cobrir els costos de contractació de professorat d’estudis catalans.

Així mateix, l’Institut Ramon Llull fomenta els estudis avançats i la recerca sobre la llengua i la cultura catalanes amb ajuts a càtedres de professors visitants i centres d’estudi a universitats de l’exterior de prestigi internacionalment reconegut.

DESTINATARIS

Universitats de fora del domini lingüístic de la llengua catalana.

CRITERIS i CONDICIONS

Per a l’obtenció d’un ajut es tindran en compte els criteris següents:

  • El projecte curricular dels estudis catalans (grau de desenvolupament, grau de reconeixement, alumnat potencial, etc.)
  • El grau d’implicació econòmic i acadèmic de la universitat
  • El nivell d’excel·lència acadèmica de la universitat
  • L’interès estratègic de la universitat d’acord amb les línies d’actuació de l’Institut Ramon Llull (ubicació geogràfica, relacions acadèmiques i programes de mobilitat amb universitats de parla catalana, relacions socioeconòmiques, etc.)

Les universitats hauran de formalitzar mitjançant un conveni amb l’Institut Ramon Llull els acords que s’estableixin en relació amb els estudis catalans. Les universitats hauran de contractar el professorat, que haurà de complir els requisits acadèmics necessaris.

DOCUMENTACIÓ I TERMINIS

Les universitats han de presentar una sol·licitud argumentada, signada per un càrrec de la universitat (degà o cap de departament), que inclogui una descripció del projecte curricular (a curt i a mitjà termini), el tipus de contracte ofert al professor i el grau d'implicació econòmica i acadèmica de la universitat.

Les sol·licituds s'han de presentar a infollengua@llull.cat, com a mínim amb un any d'antelació a l'inici del curs en què entri en vigor el projecte curricular. Un cop avaluades, anualment s'establiran les prioritats en relació amb el pressupost disponible.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"