transparència
Subvencions

Promoció internacional

Promoció literatura 2018

Subvencions per a la realització d’activitats de promoció de la literatura catalana i aranesa

Introducció

Resum de la convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la realització d’activitats de promoció de la literatura catalana i aranesa, fora del domini lingüístic d’ambdues llengües, durant el 2018.

És imprescindible que el sol·licitant consulti les bases i la resolució de la convocatòria, atès que s’han introduït alguns canvis respecte els anys anteriors. És imprescindible que els formularis utilitzats per a la sol·licitud siguin els de l’any de la convocatòria 2018.

Aquest text de resum té un caràcter merament informatiu, sense que en cap cas se’n pugui derivar cap efecte jurídic vinculant per a l’Institut Ramon Llull.

Publicat al DOGC, 24/01/2018

OBJECTE

Realització de les activitats següents, dins de l’any de la convocatòria:

a) Actes de promoció exterior de la literatura catalana i aranesa: festivals literaris internacionals, presentacions i plans de promoció de novetats en traducció.

b) Dossiers monogràfics sobre literatura catalana i aranesa a revistes culturals.

c) Traducció de fragments i elaboració de dossiers d’obres de literatura catalana i aranesa per a trameses a l’estranger.

Persones beneficiàries

a) Actes de promoció:

Persones físiques empresàries o persones jurídiques, públiques o privades, espanyoles o estrangeres, que organitzin habitualment activitats literàries.

b) Dossiers a revistes:

Persones físiques empresàries o persones jurídiques, públiques o privades, espanyoles o estrangeres.

c) Traducció de fragments:

Persones físiques empresàries o persones jurídiques, públiques o privades, espanyoles o estrangeres.

 Despeses subvencionables

a) Actes de promoció:

Es consideren despeses subvencionables:

 • Desplaçament de l’autor i/o traductor
 • Allotjament de l’autor i/o traductor
 • Honoraris professionals (traductor, presentador i altres intervinents externs a l’entitat sol·licitant)
 • Material gràfic (despeses de maquetació, despeses d’impressió, despeses de disseny i tramesa material gràfic)
 • Honoraris de l’empresa de comunicació externa
 • Despeses corresponents a la campanya de màrqueting

b) Dossiers a revistes:

Es consideren despeses subvencionables:

 • Honoraris dels/de les redactors/ores, traductors/ores, editors/ores i col·laboradors/ores externs/ernes
 • Drets de reproducció d’imatges

c) Traducció de fragments:

Es consideren despeses subvencionables les corresponents a la traducció de l’extracte, de la biografia de l’autor i dels articles de premsa.

L’extensió màxima de l’extracte no pot superar el 15% del text de l’obra original.

Presentació de les sol·licituds

 • Pel cas de sol·licitants espanyols:
  - Formulari: per a persones físiques empresàries i persones jurídiques
 • Pel cas de sol·licitants estrangers (persones físiques empresàries i persones jurídiques no residents) que ja hagin sol•licitat una subvenció a l’Institut Ramon Llull en altres ocasions:
  Formulari.
 • Pel cas de sol•licitants estrangers (persones físiques empresàries i persones jurídiques no residents) que sol•licitin per primera vegada una subvenció a l’Institut Ramon Llull:
  - Es necessita una acreditació. Si no disposen d’acreditació, caldrà fer la seva petició d'acreditació.  L’Institut Ramon Llull s’encarrega de generar-la i fer-la arribar d’una manera segura als ciutadans estrangers no residents després d’haver verificat la documentació que acrediti la seva identitat. L’acreditació té una validesa de cinc anys a comptar a partir de la data de presentació de la documentació que acredita la identitat de la persona interessada, a no ser que hi hagi hagut algun canvi. Un cop rebuda l’acreditació es podrà tramitar la sol·licitud de subvenció.

Terminis de presentació

Per aquesta convocatòria, el termini de presentació de sol•licituds és des de l’endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (24.01.18) fins al 20 d'abril de 2018, ambdós inclosos.

Justificació

Cal justificar un mínim del 60% de la quantitat subvencionable seguint el procediment que esmenten les bases. En cas contrari, la subvenció es revocarà.

Si es justifica entre un 60 i un 80% de la quantitat subvencionable, es procedirà a reajustar a la baixa, de manera proporcional, la quantia de la subvenció atorgada.

Si la quantitat que el sol·licitant ha justificat és superior al 80% del cost inicialment pressupostat, no hi haurà reducció de la quantia de la subvenció atorgada.

Consulta i presentació de documents

Els expedients poden ser consultats telemàticament a la seu electrònica.

La documentació addicional, si escau, i la documentació justificativa es pot aportar per mitjans telemàtics a la seu electrònica presentant còpies digitalitzades dels documents, o bé, en el cas de persones físiques empresàries, en paper presencialment.

En cas de presentar documentació justificativa llegiu aquesta guia.

 

Contacte

Genèriques: Marc Dueñas (mduenas@llull.cat).

Sobre la sol·licitud i la tramitació: Maria Jesús Alonso (mjalonso@llull.cat).

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.