Institut Ramon LLull

Obres il·lustrades

Subvencions per a la publicació a l'estranger  d’obres il·lustrades 

Introducció

És imprescindible que la persona sol·licitant consulti les bases i la resolució de la convocatòria, atès que s’han introduït alguns canvis respecte els anys anteriors. També és imprescindible que els formularis utilitzats per a la sol·licitud siguin els de l’any de la convocatòria 2022.

Aquest resum té un caràcter merament informatiu, i no se’n pot derivar cap efecte jurídic vinculant per a l’Institut Ramon Llull.

Bases

Bases en format PDF. Per veure aquests fitxers us podeu baixar el programa Adobe Acrobat.

Convocatòria

OBJECTE

Finançament de les despeses corresponents a la remuneració de l’il·lustrador/a d’obres il·lustrades, que acompleixi les condicions que s’esmenten a les bases.

L’obra per la qual es demana la subvenció haurà d’estar recollida contractualment segons una de les tres modalitats següents:

- Obra per encàrrec d’una editorial estrangera.
- Cessió de drets d’una obra ja publicada.
- Coedició internacional.

PERSONES BENEFICIÀRIES

Poden ser beneficiàries d’aquestes subvencions les persones físiques empresàries o persones jurídiques, públiques o privades, espanyoles o estrangeres, que compleixin els següents requisits:

 • Publicar l’obra en una llengua diferent a la catalana i/o occitana (en la seva varietat aranesa)
 • Publicar l’obra en suport llibre imprès i comptar amb distribució comercial
 • Que el/la il·lustrador/a estigui domiciliat a Catalunya i/o a les Illes Balears. En el cas dels autors traspassats, s’entendran com a residents a Catalunya o a les Illes Balears les persones que van residir la major part de la seva vida en els esmentats territoris.
 • Publicar l’obra entre la data de la resolució de la concessió i el 30 de novembre de 2023.

Despeses subvencionables

L’única despesa subvencionable és la remuneració de l’il·lustrador/a. Quan l’autor del text i l’il·lustrador de l’obra és la mateixa persona entendrem que la remuneració és subvencionable en la seva totalitat. En cas que siguin diferents, només serà subvencionable la part corresponent a l’il·lustrador.

Presentació de les sol·licituds

- En línia: per a persones físiques empresàries i persones jurídiques

Per les persones sol·licitants estrangeres no residents, i en cas que se sol·liciti per primera vegada una subvenció a l’IRL, es necessita una acreditació. Si no s’està acreditat, caldrà fer la petició d’acreditació.Quan ompliu la petició, indiqueu com a Àrea destinatària, l’Àrea de Literatura i Pensament.

L’Institut Ramon Llull genera l’acreditació i la fa arribar de manera segura després d’haver verificat la documentació que acrediti la seva identitat. L’acreditació té una validesa de cinc anys. Un cop la persona sol·licitant estrangera hagi rebut l’acreditació, podrà tramitar la sol·licitud de subvenció.

Justificació 

Per tal de cobrar la subvenció atorgada, cal justificar un mínim del 80% de la quantitat subvencionable, seguint el procediment esmentat a les bases. En cas contrari, la subvenció es revocarà.

Hi ha una guia informativa per tal de presentar la documentació justificativa.

DATES DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

1a convocatòria: del 21 de febrer al 28 d’abril de 2022

2a convocatòria: del 29 d’abril al 28 de juny de 2022

3a convocatòria: de l'1 de juliol al 27 d'octubre de 2022 

Presentacio telemàtica

L’entitat sol·licitant de la subvenció ha de ser el titular del compte bancari que s’indiqui en el formulari.

 Formulari

  Consulta i presentació de documents

  Els expedients poden ser consultats telemàticament a la seu electrònica.

  La documentació addicional, si escau, i la documentació justificativa es pot aportar per mitjans telemàtics a la seu electrònica presentant còpies digitalitzades dels documents, o bé, en el cas de persones físiques empresàries, en paper presencialment.

  CONSULTES

  Rosa Crespí (rcrespi@llull.cat).

   Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

  Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"