Institut Ramon LLull

Llull Fellowship

Adreçat a editors i agents internacionals. Del 13 al 17 de setembre de 2021

Enguany, l'Institut Ramon Llull (Llull) organitza la 20a edició de la Fellowship adreçada a editors i agents internacionals durant la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català. Com l’any passat, serà en format digital.

HISTÒRIA

Es va iniciar per primera vegada el 2007, quan la Cultura catalana va ser Convidada d'Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, el projecte va ser concebut per fomentar la traducció d'obres catalanes a altres mercats i idiomes. Des de llavors, més de 155 professionals de 32 països han participat en la Fellowship.

OBJECTIU

L'objectiu del programa és proporcionar als participants una perspectiva més profunda de la literatura catalana, així com crear xarxes entre editorials catalanes i internacionals i agències literàries.

Què ofereix el Llull?

Un Matchmaking professional

La Fellowship ofereix una agenda personalitzada de reunions professionals de 30 minuts amb editors i agents catalans seleccionats d'acord amb els catàlegs i interessos dels participants. L’Institut s’encarregarà d’organitzar les reunions que tindran lloc a la plataforma Zoom. Seran un total aproximat de 30 reunions per cada participant internacional, que es dividiran en dos dies: els dies 14 i 15 pels editors de Ficció i els dies 16 i 17 pels de No Ficció i de Literatura Infantil i Juvenil.

Un tour virtual per Barcelona

El primer dia, el dilluns 13 de setembre, el programa ofereix trobades virtuals amb el personal de l’IRL, breus càpsules sobre literatura catalana, el món editorial en català i visites virtuals a llibreries emblemàtiques i altres llocs culturals destacats.

La Fellowship s'organitza al voltant de la Setmana del Llibre en Català. Durant aquests dies, els editors, les llibreries i els bibliotecaris ocupen el Moll de la Fusta de Barcelona amb xerrades, tallers i activitats programades per fomentar els llibres en català.

Un programa i continguts personalitzats

Aquest any, l’IRL convida 30 editors internacionals a participar en un dels programes personalitzats de la Fellowship centrats en la ficció literària, no ficció i la literatura infantil i juvenil. Per a optimitzar l’experiència, el programa inclou activitats comunes i iniciatives específiques relacionades amb cada àrea d'interès.

COM SOL·LICITAR LA BECA?

1. Els ciutadans/nes estrangers/es sense residència fiscal a Espanya han de sol·licitar una acreditació (usuari i contrasenya) per tramitar amb l’Institut Ramon Llull.

L’Institut facilita, en un termini màxim de 72 hores, un usuari i contrasenya a la persona sol·licitant després de verificar la documentació que acrediti la seva identitat. S’ha de tenir en compte aquest termini en cas que es requereixi d’acreditació per realitzar qualsevol altre tràmit electrònic amb l’Institut. L’acreditació té una validesa de cinc anys a partir de la data de rebut del correu amb l’usuari i contrasenya.

Recordi que ha de sol·licitar la seva acreditació com a mínim 48 hores abans de la data límit de la sol·licitud.

2. Ompli i enviï el formulari en línia a l'Institut Ramon Llull.

La data límit per a la presentació de sol·licituds és el 20 de maig del 2021.

CRITERIS DE SELECCIÓ

Els criteris per seleccionar els candidats són: el país i el catàleg de l'editorial, els autors catalans publicats (no és necessari haver-ne publicat) i la justificació de la sol·licitud.

Participants dels anys anteriors

Presentació

CONTACTE

Rosa Crespí (rcrespi@llull.cat)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"