Institut Ramon LLull

IRL Fellowship

Adreçat a editors i agents internacionals. Del 8 al 13 de setembre de 2019

Enguany, l'Institut Ramon Llull (IRL) organitza la 18a edició de la Fellowship adreçada a editors i agents internacionals que tindrà lloc a Barcelona durant la 37a edició de la Setmana del Llibre en Català.

HISTÒRIA

Es va iniciar per primera vegada el 2007, quan la Cultura catalana va ser Convidada d'Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, el projecte va ser concebut per fomentar la traducció d'obres catalanes a altres mercats i idiomes. Des de llavors, més de 155 professionals de 32 països han participat en la Fellowship.

OBJECTIU

L'objectiu del programa és proporcionar als participants una perspectiva més profunda de la literatura catalana, així com crear xarxes entre editorials catalanes i internacionals i agències literàries.

Què ofereix l’IRL?

La Fellowship s'organitza al voltant de la Setmana del Llibre en Català. Durant aquests dies, els editors, les llibreries i els bibliotecaris prenen els carrers i la ciutat vibra amb la literatura atès que moltes xerrades, tallers i activitats estan programades per fomentar els llibres en català al cor del casc antic.

La Fellowship ofereix un calendari personalitzat de reunions professionals de 30 minuts amb editors i agents catalans seleccionats d'acord amb els catàlegs i interessos dels participants. El programa també ofereix sessions introductòries sobre literatura catalana; una panoràmica del món editorial literari català; reunions informals amb escriptors, il·lustradors i traductors; visites a llibreries emblemàtiques i altres llocs culturals destacats.

Aquest any, l'IRL convida a 10 editors / agents de ficció i 8 editors / agents de literatura infantil i juvenil. Per a optimitzar l’experiència, el programa inclou activitats comunes i iniciatives específiques relacionades amb cada àrea d'interès.

QUINES DESPESES ASSUMEIX L’IRL?

El desplaçament, l'allotjament i les despeses derivades del programa seran cobertes per l'IRL

CRITERIS DE SELECCIÓ

Els criteris per seleccionar els candidats són: el país i el catàleg de l'editorial, els autors catalans publicats i els motius de la sol·licitud.

Els editors i agents seleccionats s'anunciaran abans del 15 de maig de el 2019.

COM SOL·LICITAR LA BECA?

1. Els ciutadans/nes estrangers/es sense residència fiscal a Espanya han de sol·licitar una acreditació (usuari i contrasenya) per tramitar amb l’Institut Ramon Llull.

L’Institut facilita, en un termini màxim de 72 hores, un usuari i contrasenya a la persona sol·licitant després de verificar la documentació que acrediti la seva identitat. S’ha de tenir en compte aquest termini en cas que es requereixi d’acreditació per realitzar qualsevol altre tràmit electrònic amb l’Institut. L’acreditació té una validesa de cinc anys a partir de la data de rebut del correu amb l’usuari i contrasenya.

Recordi que ha de sol·licitar la seva acreditació com a mínim 48 hores abans de la data límit de la sol·licitud.

2. Ompli i enviï el formulari en línia a l'Institut Ramon Llull.

La data límit per a la presentació de sol·licituds és el 30 d'abril del 2019.

Participants dels anys anteriors

Presentació

CONTACTE

Rosa Crespí (rcrespi@llull.cat)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"