| Contacteu |
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Diàlegs al Llull

Finestra oberta al debat de les noves idees,
tendències i reptes de la cultura



Logotip Institut Ramon Llull

Llengua.  Barcelona,  13/06/2014

Els Diàlegs al Llull aborden la vitalitat de la catalanística a les universitats del món

El proper Diàleg al Llull abordarà el prestigi acadèmic i la recerca centrant-se en la vitalitat de la catalanística a les universitats de l'exterior. Es tractarà el tema a través les experiències dels professors Patrizio Rigobon, de la Universitat Ca' Foscari de Venècia, i Jordi Larios, de la Queen Mary University of London. El moderador del diàleg serà Josep-Anton Fernàndez, de la Universitat Oberta de Catalunya. La trobada tindrà lloc dimarts vinent, 17 de juny, a les 19h, a la seu de l’Institut Ramon Llull (Avinguda Diagonal, 373). 


En el decurs de l’acte es presentarà també el llibre La cara fosca de la cultura catalana. La col·laboració amb el feixisme i la dictadura franquista, escrit pel professor Larios i editat per Lleonard Muntaner, i el tercer volum de la Rivista Italiana di Studi Catalani de l’Associazione Italiana di Studi Catalani.

Actualment hi ha més de 150 universitats a tot el món que imparteixen docència de català i més de 6.000 estudiants que segueixen cursos de llengua i cultura catalanes. L’Institut Ramon Llull fomenta els estudis avançats i la recerca a través de centres d’estudi i càtedres de professors visitants en universitats de prestigi reconegut, com per exemple el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbona de París o la Càtedra Rodoreda del Graduate Center de la City University of New York (CUNY). D’aquesta manera es promouen els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior amb les quals l’IRL subscriu acords per a la implantació o la consolidació d’aquests. 

Activitat gratuïta. Aforament limitat a un màxim de 50 persones.

x01z14

Hi participaran els catalanistes Jordi Larios i Patrizio Rigobon

Els Diàlegs al Llull ofereixen als creadors i agents culturals amb projecció internacional una finestra oberta al debat de les noves idees, tendències i reptes de la cultura catalana. Des de la literatura, el pensament, la llengua, la música, el cinema, el teatre, l’arquitectura, el disseny i les arts visuals. Una cita cultural periòdica oberta a tots els sectors i tots els públics.