| Contacteu |
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Diàlegs al Llull

Finestra oberta al debat de les noves idees,
tendències i reptes de la cultura



Logotip Institut Ramon Llull

Literatura.  Barcelona,  20/05/2014

Najat el Hachmi conversarà amb el seu traductor a l’anglès, Peter Bush, en la propera cita dels Diàlegs al Llull

El proper Diàleg al Llull versarà sobre les traduccions d’autors catalans a l’anglès a partir del testimoni de l’escriptora Najat El Hachmi i del traductor Peter Bush, que ha traduït diversos autors catalans a l’anglès entre els quals Josep Pla i la pròpia Najat El Hachmi. El periodista i crític literari Bernat Puigtobella moderarà la taula, que se centrarà especialment en l’increment de traduccions de la literatura catalana en anglès i l’acollida que estan tenint els títols traduïts, tot coincidint amb la publicació de la traducció anglesa de l’obra El quadern gris el mes passat als EUA.


Najat el Hachmi conversarà amb l’autor de la traducció a l’anglès de les seves novel·les La caçadora de cossos i L’últim patriarca. Peter Bush és autor també de les traduccions d’alguns dels clàssics més destacats de la nostra literatura com La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda. Bush acaba de tornar d’una gira de conferències a diverses universitats dels Estats Units sobre The Gray Notebook, traducció publicada el mes passat als EUA per New York Review Book Classics, que ha rebut grans elogis per part de la crítica nord-americana.

Els Diàlegs al Llull ofereixen als creadors i agents culturals amb projecció internacional una finestra oberta al debat de les noves idees, tendències i reptes de la cultura catalana. Des de la literatura, el pensament, la llengua, la música, el cinema, el teatre, l’arquitectura, el disseny i les arts visuals. Una cita cultural periòdica oberta a tots els sectors i tots els públics. Concebuts com converses de petit format, està previst que cada 15 dies es trobin a la seu de l’IRL artistes, escriptors, traductors, professors i, en definitiva, els ambaixadors internacionals de la llengua i la cultura catalanes.

Activitat gratuïta. Aforament limitat a un màxim de 50 persones.

x01z14

Dimarts 20 de maig a les 19h a l’Institut Ramon Llull

Els Diàlegs al Llull ofereixen als creadors i agents culturals amb projecció internacional una finestra oberta al debat de les noves idees, tendències i reptes de la cultura catalana. Des de la literatura, el pensament, la llengua, la música, el cinema, el teatre, l’arquitectura, el disseny i les arts visuals. Una cita cultural periòdica oberta a tots els sectors i tots els públics.