Institut Ramon LLull

Certificats de català

Nivell bàsic (A2)

Acredita el domini bàsic de l'ús de la llengua que permet fer front a situacions de comunicació de poca complexitat, pròpies de la vida quotidiana.

Model d'examen

Model d'examen

Podeu consultar quatre models d’examen en format PDF: 
Model 1Model 2Model 3Model 4
i els models de correcció de les proves en format PDF:
Solucionari_1Solucionari_2Solucionari_3Solucionari_4
Prova de comprensió oral en format mp3: 
Model 1Model 2Model 3Model 4

Objectiu general
La finalitat de la prova és avaluar si l'examinand té un domini bàsic de l'ús de la llengua que permet fer front a situacions de comunicació de poca complexitat, pròpies de la vida quotidiana.

Estructura de la prova
La prova consta de quatre àrees: Adequació a la situació comunicativa, Comprensió oral, Comprensió lectora, Expressió oral.

ESTRUCTURA DE LA PROVA

ÀREAPERCENTATGE PER ÀREADURADA
Adequació a la situació comunicativa15 %15 min
Comprensió oral30 %30 min
Comprensió lectora25 %45 min
Expressió oral30 %15 min

Descripció de les àrees

Àrea d'adequació a la situació de comunicació

L'examinand ha ser capaç d'identificar la resposta adequada a una intervenció o a una situació de la vida quotidiana. Hi ha un total de 15 intervencions o situacions de comunicació i per a cadascuna hi ha tres respostes possibles. L'examinand ha d'escollir la resposta adequada.

 

Àrea de comprensió oral

L'examinand ha de ser capaç d'entendre el significat global i la informació principal d'una sèrie de textos orals breus, com anuncis, avisos emesos per megafonia, notícies, diàlegs breus sobre temes quotidians.

L'àrea consta de 4 exercicis amb un text oral breu per a cadascun i un exercici amb 5 diàlegs curts. Hi ha un total de 20 ítems del tipus següent:

Elecció múltiple (3 i 4 opcions).

Resposta breu.

Veritat/fals.

Àrea de comprensió lectora

L'examinand ha de ser capaç d'entendre el sentit general i les idees principals de textos breus no gaire complexos, com notes, anuncis, notícies, enquestes, prospectes informatius, programes d'espectacles..., i de localitzar-hi la informació necessària per realitzar una tasca.

L'àrea consta de 4 exercicis amb un total de 20 ítems del tipus següent:

Elecció múltiple (3 opcions).

Veritat/fals.

Aparellar.

Àrea d'expressió oral

L'examinand ha de participar en una conversa i respondre a diferents situacions quotidianes (ex.: demanar informació, presentar algú, descriure alguna cosa...). L'examinand és avaluat individualment. A la primera part, ha de mantenir una conversa en la qual ha de fer explicacions breus, descripcions senzilles i expressar l'opinió de manera molt simple sobre temes pròxims a la seva experiència. A la segona part, ha de poder reaccionar de manera prou comprensible i adequada a quatre situacions quotidianes freqüents i senzilles.

Resultat

L'examinand és declarat apte o no apte. La qualificació d'apte s'obté si s'aconsegueix com a mínim un 60% de la puntuació en l'àrea d'expressió oral i un 60% en la resta de la prova.

Bibliografia

Trobareu una selecció bibliogràfica per nivells de materials útils per a l'aprenentatge de la llengua catalana (mètodes i materials complementaris) en aquest enllaç.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"