Institut Ramon LLull

Certificats de català

Preguntes freqüents

 

Els certificats de l'Institut Ramon Llull permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions), i tenen a tots els efectes la mateixa validesa i eficàcia que els que expedeixen el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern de les illes Balears.

QUAN ES CONVOQUEN ELS EXÀMENS DE CATALÀ DE L'IRL?

L'Institut Ramon Llull organitza anualment dues convocatòries de proves, d'acord amb els calendaris acadèmics dels països on se celebren. La primera, durant els mesos de maig i juny i la segona, el mes de novembre.

A QUINES LOCALITATS ORGANITZA EXÀMENS DE CATALÀ L'IRL AQUEST ANY?

La relació de localitats on l'IRL organitza exàmens aquest any es pot consultar a la nostra pàgina web i també apareixen publicades al DOGC.

A TOTES LES SEUS D'EXAMEN ES CONVOQUEN PROVES DELS CINC NIVELLS?

Els nivells convocats a cada localitat poden variar d'un any per l'altre, en funció del nombre de persones inscrites a cadascun dels cinc nivells de les seus convocades. Si a un nivell d'una seu no s'hi inscriuen un mínim de tres candidats, l'Institut Ramon Llull es reserva el dret d'anul·lar-ne la celebració de la prova. En cas d’anul·lació, l’Institut Ramon Llull informarà les persones afectades, les quals es podran examinar del mateix nivell en una altra localitat o bé podran sol·licitar el retorn dels drets d’examen.

COM HO HE DE FER PER INSCRIURE'M A UNA PROVA DE LLENGUA CATALANA DE L'IRL?

Pots inscriure't per internet a través de la nostra pàgina web.

QUANT COSTEN ELS DRETS D'INSCRIPCIÓ DELS EXÀMENS DE CATALÀ?

Les taxes per fer qualsevol examen de català de l'IRL es publiquen anualment al DOGC i les pots consultar al nostre web.

A QUINA HORA I A QUIN LLOC ES REALITZEN ELS EXÀMENS DE CATALÀ DE L'IRL?

Un cop tancat el termini de pagament trobaràs la relació de localitats i la persona de contacte corresponent perquè t'informis de l'hora i el lloc de la prova al PDF Seus d'examen.

QUI POT PRESENTAR-SE A LES PROVES?

Es poden inscriure a les proves les persones que tinguin 14 anys o més en el moment de realitzar-les, de qualsevol nacionalitat, residents fora del domini lingüístic de la llengua catalana i també a l’Alguer, que vulguin acreditar el seu coneixement de català al marge dels estudis reglats.

PUC PRESENTAR-ME A PROVES DE NIVELLS DIFERENTS EN UNA MATEIXA CONVOCATÒRIA?

Pots presentar-t'hi sempre que la data o l'hora de celebració de les proves no coincideixin.

HE DE SEGUIR ALGUN CURS ESPECIAL ABANS DE PRESENTAR-ME A LES PROVES?

Les proves per a l'obtenció dels Certificats de llengua catalana de l'Institut Ramon Llull són exàmens lliures dissenyats per avaluar la competència lingüística dels candidats independentment del lloc i del mètode que hagin seguit per adquirir la llengua.

HE D'HAVER SUPERAT EL NIVELL ANTERIOR PER PRESENTAR-ME A UN DETERMINAT NIVELL?

Les proves són independents i pots presentar-te a la prova del nivell que consideris adequada a la teva preparació.

ON PUC TROBAR EXEMPLES D'EXÀMENS DE CATALÀ?

Pots trobar exemples de proves dels diferents nivells a la nostra pàgina web.

COM I QUAN PUC SABER EL RESULTAT DEL MEU EXAMEN DE CATALÀ?

Els pots consultar a la seu electrònica de l’Institut. Per a la primera convocatòria es fan públics a finals del mes de setembre de l'any en curs i per a la segona, a principi de febrer de l'any següent.

SI APROVO L'EXAMEN DE CATALÀ OBTINDRÉ UN DIPLOMA?

Un cop hagis aprovat l'examen podràs entrar a la seu electrònica de l’Institut amb el teu nom d'usuari i contrasenya de la inscripció i descarregar-te el diploma oficial en format electrònic. A partir de la convocatòria del maig de 2009, l'Institut Ramon Llull ha deixat d'enviar els diplomes en format paper.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"