Institut Ramon LLull

Certificats de català

L'Institut Ramon Llull organitza les proves per a l'avaluació i la certificació de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic. 

NOTA

La voluntat de l’Institut Ramon Llull com a organitzador de les convocatòries de les proves per a l’avaluació del coneixement del català fora del domini lingüístic és realitzar-les amb normalitat segons els llocs i les dates previstes. 

Malgrat aquesta voluntat, la celebració de les proves es pot veure afectada per les mesures que puguin adoptar els diferents governs i autoritats de cada localitat seu d’examen per la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 o per altres circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia. 

En el cas que en alguna localitat no es puguin dur a terme les proves o s’esdevingui alguna incidència que n’afecti l’administració, l’Institut Ramon Llull posarà en coneixement de les persones interessades aquestes circumstàncies. 

Si la impossibilitat de celebració d’una prova es produeix un cop fet el pagament, es retornaran els diners de la matrícula a les persones interessades.  

AVÍS

AVÍS de 28 d'abril de 2021:

Per circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia i alienes a la voluntat de l’Institut Ramon Llull, queda desconvocada la celebració de les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana a la localitat següent:

Bochum (Alemanya): les proves s’havien de celebrar el dia 8 de maig de 2021

AVÍS de 04 de maig:

Budapest (Hongria): les proves s'havien de celebrar els dies 8, 15 i 22 de maig de 2021.
 

RESOLUCIÓ

Resolució per la qual s’obre la primera convocatòria de proves de l’any de 2021 per a l’obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana del consorci de l’Institut Ramon Llull (Publicada al DOGC 24-03-2021)

Nivells

Els certificats de l'Institut Ramon Llull permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s'estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües:

CALENDARI DE LA PRIMERA CONVOCATÒRIA 2021 

DATESTERMINIS
Termini de inscripció i pagamentdel 07/04/2021 al 27/04/2021 fins a les 17:59:59 h. (CEST. UTC+2) o fins que s’esgotin les places. 
  
Prova escrita de nivell bàsic15/05/2021 
Prova escrita de nivell elemental15/05/2021 
Prova escrita de nivell intermedi08/05/2021 
Prova escrita de nivell suficiència22/05/2021 
Prova escrita de nivell superior08/05/2021 
Publicació de resultats22/09/2021
Data de les proves orals: es comunicarà a les persones interessades el dia de les proves escrites. 

INSCRIPCIÓ I PAGAMENT 

El procés d'inscripció es du a terme a través de la seu electrònica 

Les persones interessades poden formalitzar la inscripció a les proves, bé sigui amb el pagament de la inscripció corresponent o bé amb la confirmació de la inscripció en aquelles localitats on les proves són exemptes de pagament 

El nombre de places de cada nivell està limitat per la capacitat organitzativa de les seus de convocatòria. 

Si en una localitat d’examen no s’inscriuen almenys 3 persones en un nivell, se’n podrà anul·lar la celebració de la prova. En cas d’anul·lació, l’Institut Ramon Llull informarà les persones afectades, les quals es podran examinar del mateix nivell en una altra localitat, sempre que hi hagi places disponibles, o bé podran sol·licitar el retorn dels drets d’examen. 

Drets d'examen

 • Nivell bàsic (A2) 30€
 • Nivell elemental (B1) 35€
 • Nivell intermedi (B2) 35€
 • Nivell de suficiència (C1) 40€
 • Nivell superior (C2) 40 €

PAÏSOS ON LES PROVES SÓN EXEMPTES DE PAGAMENT
Qualsevol localitat de l’Àfrica, l’Amèrica Central i del Sud i dels països següents: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, l'Índia, l'Iran, Letònia, Lituània, Montenegro, Mèxic, Polònia, República Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia, Turquia, Ucraïna i la Xina.

SEUS D'EXAMEN 

Ais de Provença, Amsterdam, Belgrad, Berlín, Bochum, Bolonya, Brno, Brussel·les, Bucarest, Budapest, Cambridge, Frankfurt, Granada, Grenoble, Heidelberg, L’Alguer, L’Havana, Leipzig, Lilla, Lió, Londres, Lorient, Luxemburg, Madrid, Marburg, Mèxic DF, Moscou, Munic, Nàpols, Oxford, París, Poznan, Quito, Ratisbona, Rennes, Roma, Saarbrücken, Salamanca, Sant Petersburg, Sant Sebastià, Santa Cruz de Tenerife, Santiago de Compostel·la, Saragossa, Sevilla, Siena, Tolosa de Llenguadoc, Torí, Tübingen, Venècia, Vitòria, Zadar i Zuric. 

  Resultats 

  Els resultats es poden consultar a la seu electrònica a partir de la data establerta a la resolució. Les persones que obtinguin el resultat d'apte podran descarregar-s'hi el diploma corresponent. 

  Per a qualsevol consulta podeu adreçar-vos a infollengua@llull.cat 

   Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

  Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"