Institut Ramon LLull

Certificats de català

Sol·licituds de certificats C1 i C2

Les sol·licituds de certificats que acreditin la inscripció de les persones interessades a les proves per a l'obtenció dels Certificats de llengua catalana dels nivells de suficiència (C1) i superior (C2) de l'Institut Ramon Llull, que se celebraran dissabte dia 21 de novembre, s’atendran fins aquest dimecres a les 23:59:59 h (CET).

AVÍS

La voluntat de l’Institut Ramon Llull com a organitzador de les convocatòries de les proves per a l’avaluació del coneixement del català fora del domini lingüístic és realitzar-les amb normalitat segons els llocs i les dates previstes.

Malgrat aquesta voluntat, la celebració de les proves es pot veure afectada per les mesures que puguin adoptar els diferents governs i autoritats de cada localitat seu d’examen per la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, mesures que l’Institut Ramon Llull haurà de seguir en compliment de la normativa, o per altres circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia.

En el cas que en alguna localitat no es puguin dur a terme les proves o s’esdevingui alguna incidència que n’afecti l’administració, l’Institut Ramon Llull posarà en coneixement de les persones interessades aquestes circumstàncies.

Si la impossibilitat de celebració d’una prova es produeix un cop fet el pagament, es retornaran els diners de la matrícula a les persones interessades. 

Els resultats de les proves es faran públics el dia 12 de febrer de 2021 i es podran consultar a la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

AVÍS de 30 d’octubre de 2020:

Per circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia i alienes a la voluntat de l’Institut Ramon Llull, queda desconvocada la celebració de les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana a la localitat següent:

 • Buenos Aires (Argentina): les proves s’havien de celebrar els dies 7, 14 i 21 de novembre de 2020

AVÍS de 04 de novembre de 2020:

Per circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia i alienes a la voluntat de l’Institut Ramon Llull, queda desconvocada la celebració de les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana a la localitat següent:

 • Bucarest (Romania): les proves s’havien de celebrar el dia 7 de novembre de 2020

AVÍS de 05 de novembre de 2020:

Per circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia i alienes a la voluntat de l’Institut Ramon Llull, queda desconvocada la celebració de les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana a les localitats següents:

 • Torí (Itàlia): les proves s’havien de celebrar el dia 7 de novembre de 202
 • Venècia (Itàlia): les proves s’havien de celebrar el dia 14 de novembre de 2020

AVÍS de 10 de novembre de 2020:

Per circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia i alienes a la voluntat de l’Institut Ramon Llull, queda desconvocada la celebració de les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana a la localitat següent:

 • Poznan (Polònia): les proves s’havien de celebrar el dia 14 de novembre de 2020

L'Institut Ramon Llull organitza les proves per a l'avaluació i la certificació de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic.

Resolució i normativa 

RESOLUCIÓ per la qual es modifica la resolució de la directora del Consorci de l’Institut Ramon Llull de 7 de febrer de 2020 (DOGC núm. 8069, de 21.2.2020), per la qual es convoquen les proves per a l’any 2020 per a l’obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana del Consorci de l’Institut Ramon Llull. (Publicada al DOGC el 17 de juny de 2020)

Nivells

Els certificats de l'Institut Ramon Llull permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s'estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües:

CALENDARI de la CONVOCATÒRIA ÚNICA 2020

DATESTERMINIS
Termini de preinscripcióDel 28/09/2020 al 14/10/2020
Termini de pagamentDel 16/10/2020 al 29/10/2020
Prova escrita de nivell bàsic7/11/2020
Prova escrita de nivell elemental7/11/2020
Prova escrita de nivell intermedi14/11/2020
Prova escrita de nivell suficiència21/11/2020
Prova escrita de nivell superior21/11/2020
Publicació de resultats12/02/2021
Data de les proves orals: es comunicarà a les persones interessades el dia de les proves escrites.

Inscripció

El procés d'inscripció es du a terme en dos passos a través de la seu electrònica

Període de preinscripció obert a totes les seus de la convocatòria.

Les preinscripcions formalitzades per a la realització de les proves en el marc de la primera convocatòria (DOGC núm. 8069 de 21 de febrer de 2020), que no es van poder dur a terme d’acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va declarar l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, es consideraran efectuades si les persones preinscrites realitzen el pagament de la matrícula en les dates indicades en el calendari establert.

Aquestes persones es podran presentar a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana per als quals es varen preinscriure, en les localitats on varen formalitzar les seves preinscripcions.

Tanmateix, s’entendrà que les persones que van formalitzar les preinscripcions que no facin efectiu el pagament de les matrícules corresponents, desisteixen de la preinscripció i, en conseqüència, renuncien a realitzar les proves en les dates i en les localitats corresponents.

Formalització de la inscripció amb el pagament dels drets d'exàmens o confirmació en el cas de les localitats exemptes de pagament.

L'Institut Ramon Llull es reserva el dret d'anul·lar la celebració d'una prova, si en una localitat d'examen no es preinscriuen almenys 3 persones per a un nivell. En cas d'anul·lació, l'Institut Ramon Llull informarà a les persones afectades, les quals es podran examinar en una altra localitat i fer el pagament dels drets d'examen corresponent.

Drets d'examen

 • Nivell bàsic (A2) 30€
 • Nivell elemental (B1) 35€
 • Nivell intermedi (B2) 35€
 • Nivell de suficiència (C1) 40€
 • Nivell superior (C2) 40 €

PAÏSOS ON LES PROVES SÓN EXEMPTES DE PAGAMENT
Qualsevol localitat de l’Àfrica, l’Amèrica Central i del Sud i dels països següents: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, l'Índia, l'Iran, Letònia, Lituània, Montenegro, Mèxic, Polònia, República Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia, Turquia, Ucraïna i la Xina.

SEUS D'EXAMEN DE LA CONVOCATÒRIA ÚNICA 2020

Asunción, Ais de Provença, Amherst, Amiens, Amsterdam, Bari, Belgrad, Berlín, Birmingham, Bochum, Bolonya, Bristol, Brno, Brussel·les, Bucarest, Budapest, Buenos Aires, Cambridge, Cardiff, Chicago, Cork, Durham, Frankfurt, Glasgow, Granada, Guadalajara, Heidelberg, Hèlsinki, Jerusalem, La Plata, Leipzig, L'Havana, Lilla, Lió, Lisboa, Liverpool, Londres, Lorient, Luxemburg, Madrid, Marburg, Maynooth, Mendoza, Mèxic, DF, Mont-real, Moscou, Munic, Nàpols, Nova York, Osaka, Oxford, París, Poznan, Quito, Ratisbona, Rennes, Roma, Rosario, Saarbrücken, Salamanca, Sant Petersburg, Sant Sebastià, Santa Cruz de Tenerife, Santiago de Compostel·la, Santiago de Xile, Sao Paulo, Saragossa, Sevilla, Sheffield, Siena, Szeged, Tolosa de Llenguadoc, Tòquio, Torí, Tübingen, Venècia, Verona, Vitòria, Washington, Würzburg i Zadar.

Resultats 

Els resultats es poden consultar a la seu electrònica a partir de la data establerta a la resolució. Les persones que obtinguin el resultat d'apte podran descarregar-s'hi el diploma corresponent.

  Logo Institut Ramon Llull
 • Un consorci de:

 • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"