Institut Ramon LLull

Certificats de català

Convocatòria 2022

L'Institut Ramon Llull organitza les proves per a l'avaluació i la certificació de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic. 

RESULTATS 2A CONVOCATÒRIA (NOVEMBRE)

Els resultats de la segona convocatòria de 2022 es poden consultar a la seu electrònica a partir del 10 de febrer de 2023. Les persones que obtinguin el resultat d'apte podran descarregar-s'hi el diploma corresponent.

SEUS D'EXAMEN 2a convocatòria (Novembre)

Asunción, Buenos Aires, Cuenca (Equador), Guadalajara (Mèxic), La Plata, Mendoza, Mont-real, Osaka, Rosario, Santiago de Xile, Sao Paulo i Tòquio.

  NOTA

  La voluntat de l’Institut Ramon Llull com a organitzador de les convocatòries de les proves per a l’avaluació del coneixement del català fora del domini lingüístic és realitzar-les amb normalitat segons els llocs i les dates previstes.

  Malgrat aquesta voluntat, la celebració de les proves es pot veure afectada per les mesures que puguin adoptar els diferents governs i autoritats de cada localitat seu d’examen per la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 o per altres circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia.

  En el cas que en alguna localitat no es puguin dur a terme les proves o s’esdevingui alguna incidència que n’afecti l’administració, l’Institut Ramon Llull posarà en coneixement de les persones interessades aquestes circumstàncies.

  Si la impossibilitat de celebració d’una prova es produeix un cop fet el pagament, es retornaran els diners de la matrícula a les persones interessades.

   

  RESOLUCIÓ

  Resolució per la qual s’obre la segona convocatòria de proves de l’any de 2022 per a l’obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana del consorci de l’Institut Ramon Llull (Publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 8628 - 17.3.2022).

  Nivells

  Els certificats de l'Institut Ramon Llull permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s'estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües:

  CALENDARI de la segona CONVOCATÒRIA 2022

  DATESTERMINIS
  Termini d'inscripció i pagamentdel 04.10.2022 fins al 18.10.2022 o fins que s’esgotin les places.
    
  Prova escrita de nivell bàsic05/11/2022
  Prova escrita de nivell elemental

  05/11/2022

  Prova escrita de nivell intermedi

  12/11/2022

  Prova escrita de nivell suficiència19/11/2022
  Prova escrita de nivell superior12/11/2022
  Publicació de resultats10/02/2023

  Data de les proves orals: es comunicarà a les persones interessades el dia de les proves escrites.

   INSCRIPCIÓ I PAGAMENT 

   El procés d'inscripció es du a terme a través de la seu electrònica 

   Les persones interessades poden formalitzar la inscripció a les proves, bé sigui amb el pagament de la inscripció corresponent o bé amb la confirmació de la inscripció en aquelles localitats on les proves són exemptes de pagament 

   El nombre de places de cada nivell està limitat per la capacitat organitzativa de les seus de convocatòria. 

   Si en una localitat d’examen no s’inscriuen almenys 3 persones en un nivell, se’n podrà anul·lar la celebració de la prova. En cas d’anul·lació, l’Institut Ramon Llull informarà les persones afectades, les quals es podran examinar del mateix nivell en una altra localitat, sempre que hi hagi places disponibles, o bé podran sol·licitar el retorn dels drets d’examen. 

   Drets d'examen

   • Nivell bàsic (A2) 30€
   • Nivell elemental (B1) 35€
   • Nivell intermedi (B2) 35€
   • Nivell de suficiència (C1) 40€
   • Nivell superior (C2) 40 €

   PAÏSOS ON LES PROVES SÓN EXEMPTES DE PAGAMENT
   Qualsevol localitat de l’Àfrica, l’Amèrica Central i del Sud i dels països següents: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, l'Índia, l'Iran, Letònia, Lituània, Montenegro, Mèxic, Polònia, República Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia, Turquia, Ucraïna i la Xina.

    Logo Institut Ramon Llull
   • Un consorci de:

   • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

   Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"