transparència
Català al món
Blog de llengua
10 de gener 2018 ,  20:35
20 de novembre 2017 ,  09:42
01 de novembre 2017 ,  16:40

Certificats de català

L'Institut Ramon Llull organitza les proves per a l'avaluació i la certificació de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic.

Nivells

Els certificats de l'Institut Ramon Llull permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s'estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües:

CALENDARI 1a CONVOCATÒRIA

DATES TERMINIS
Termini de preinscripció De l’1/03/2017 al 24/04/2017
Termini de pagament Del 27/04/2017 al 08/05/2017
Prova escrita de nivell bàsic 20/05/2017
Prova escrita de nivell elemental 20/05/2017
Prova escrita de nivell intermedi 13/05/2017
Prova escrita de nivell suficiència 27/05/2017
Prova escrita de nivell superior 13/05/2017
Publicació de resultats 22/09/2017
Data de les proves orals: es comunicarà a les persones interessades el dia de les proves escrites.

CALENDARI 2a CONVOCATÒRIA

DATES TERMINIS
Termini de preinscripció Del 25/09/2017 al 18/10/2017
Termini de pagament Del 20/10/2017 al 31/10/2017
Prova escrita de nivell bàsic 11/11/2017
Prova escrita de nivell elemental 11/11/2017
Prova escrita de nivell intermedi

18/11/2017

Prova escrita de nivell suficiència 25/11/2017
Publicació de resultats 9/02/2017
Data de les proves orals: es comunicarà a les persones interessades el dia de les proves escrites.

Inscripció

El procés d'inscripció es du a terme en dos passos a través de la seu electrònica

  • Període de preinscripció obert a totes les seus de la convocatòria.
  • Formalització de la inscripció amb el pagament dels drets d'exàmens o confirmació en el cas de les localitats exemptes de pagament.

L'Institut Ramon Llull es reserva el dret d'anul·lar la celebració d'una prova, si en una localitat d'examen no es preinscriuen almenys 3 persones per a un nivell. En cas d'anul·lació, l'Institut Ramon Llull informarà a les persones afectades, les quals es podran examinar en una altra localitat i fer el pagament dels drets d'examen corresponent.

Drets d'examen

  • Nivell bàsic (A2) 30€
  • Nivell elemental (B1) 35€
  • Nivell intermedi (B2) 35€
  • Nivell de suficiència (C1) 40€
  • Nivell superior (C2) 40 €

PAÏSOS ON LES PROVES SÓN EXEMPTES DE PAGAMENT
Qualsevol localitat de l’Àfrica, l’Amèrica Central i del Sud i dels països següents: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, l'Índia, l'Iran, Letònia, Lituània, Montenegro, Mèxic, Polònia, República Txeca, Romania, Rússia, Sèrbia, Turquia, Ucraïna i la Xina.

Seus d'examen

1a CONVOCATÒRIA

Seus 1a convocatòria

Ais de Provença, Amiens, Àmsterdam, Bari, Belgrad, Berkeley, Berlín, Bielsko-Biala, Birmingham, Bochum, Bolonya, Bordeus, Bristol, Brno, Brussel·les, Bucarest, Budapest, Cambridge, Colònia, Cork, Cracòvia, Edimburg, Exeter, Frankfurt, Freiburg, Glasgow, Granada, Heidelberg, Hèlsinki, Leeds, Leipzig, L'Havana, Lilla, Lió, Lisboa, Liverpool, Londres, Lorient, Los Angeles, Luxemburg, Madrid, Manchester, Maynooth, Melbourne, Mèxic D.F, Mont-real, Moscou, Nantes, Nàpols, Newcastle, Nova York, Oxford, París, Poznan, Quito, Ratisbona, Rennes, Roma, Salamanca, Sant Petersburg, Sant Sebastià, Santa Cruz de Tenerife, Santiago de Compostel·la, Santiago de Xile, Saragossa, Sàsser, Sevilla, Sheffield, Szeged, Tolosa de Llenguadoc, Torí, Tübingen, Urbana, Venècia, Verona, Washington DC, Wroclaw, Zadar i Zuric.

2a CONVOCATÒRIA

  Seus 2a convocatòria

Asunción, Buenos Aires, Guadalajara (Mèxic), La Plata, Mendoza, Osaka, Rosario, Santiago de Xile, Sao Paulo i Tòquio.

Resultats 

Els resultats es poden consultar a la seu electrònica a partir de la data establerta a la resolució. Les persones que obtinguin el resultat d'apte podran descarregar-s'hi el diploma corresponent.

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.