Institut Ramon LLull

Logo Transfer
Cercador Transfer
sobre Transfer

Transfer és una publicació anual en anglès, coeditada per l’Institut Ramon Llull (IRL) i Publicacions de la Universitat de València (PUV), que recull articles –prèviament publicats en català– dedicats als principals debats intel·lectuals del món contemporani.

El projecte tracta d’assolir un doble objectiu: d’entrada, l’objectiu general de promoure la difusió exterior del pensament contemporani d’expressió catalana, tot afavorint el diàleg dels autors d’aquí amb els d’altres països. En segon terme, l’objectiu més concret de donar suport a la projecció internacional d’aquelles publicacions periòdiques del domini lingüístic català que aposten per participar amb ambició i rigor en els debats d’idees del present.

Cada número de Transfer està il·lustrat amb obra gràfica (pintura o fotografia) d’un artista contemporani de prestigi. D’aquesta manera es busca que els textos i les imatges entrin en diàleg, i que la forma i el fons de la revista es reforcin mútuament. Els artistes són triats entre els noms més reconeguts del ric panorama artístic de les terres de parla catalana (Catalunya, País Valencià i les Illes Balears).

Transfer #07 2012

Focus / Architecture and cities at the cross-roads

IL·LUSTRAT PER: Frederic Amat

Frederic Amat

IL·LUSTRAT PER: Miquel Barceló

Miquel Barceló

Transfer #05 2010

Focus / Translation: beyond the dialogue between cultures

IL·LUSTRAT PER: Carmen Calvo

Carmen Calvo

Transfer #04 2009

Focus / A new place for culture in society?

IL·LUSTRAT PER: Jaume Plensa

Jaume Plensa

Transfer #03 2008

Focus / Facing a troubled past: history and memory

IL·LUSTRAT PER: Toni Catany

Toni Catany

Transfer #02 2007

Focus / Immigration and social change, the Catalan experience

IL·LUSTRAT PER: Artus Heras

Artus Heras

Transfer #01 2006

Focus / Globalization and changing cultural identities

IL·LUSTRAT PER: Antoni Tàpies

Antoni Tàpies
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"