transparència
Notícies / Actualitat

Mitjants de comunicació

Cercador Transfer
sobre Transfer

Transfer és una publicació anual en anglès, coeditada per l’Institut Ramon Llull (IRL) i Publicacions de la Universitat de València (PUV), que recull articles –prèviament publicats en català– dedicats als principals debats intel·lectuals del món contemporani.

El projecte tracta d’assolir un doble objectiu: d’entrada, l’objectiu general de promoure la difusió exterior del pensament contemporani d’expressió catalana, tot afavorint el diàleg dels autors d’aquí amb els d’altres països. En segon terme, l’objectiu més concret de donar suport a la projecció internacional d’aquelles publicacions periòdiques del domini lingüístic català que aposten per participar amb ambició i rigor en els debats d’idees del present.

Cada número de Transfer està il·lustrat amb obra gràfica (pintura o fotografia) d’un artista contemporani de prestigi. D’aquesta manera es busca que els textos i les imatges entrin en diàleg, i que la forma i el fons de la revista es reforcin mútuament. Els artistes són triats entre els noms més reconeguts del ric panorama artístic de les terres de parla catalana (Catalunya, País Valencià i les Illes Balears).

Els membres del consell editorial de la revista Transfer estan estretament vinculats a les revistes de pensament i cultura de l’àmbit lingüístic català. El consell editorial és el responsable de la tria dels articles que apareixen a cada número, i contribueix a orientar la línia editorial de la revista.

#04 / 2009

Focus / A new place for culture in society?

editorial address L'exili, la literatura i la traducció
Exile, literature and translation
Carles Torner
essays El maig francès del 68: un altre episodi d'una dècada intensa
May 1968 in France: just another episode in an intense decade
Damià Pons
Revista original: Via
El canvi climàtic versus el canvi socioeconòmic
Socio-ecology and sustainability
Ramon Folch
Revista original: L'Espill
Del periodisme de qualitat al periodisme especulatiu
From quality journalism to speculative journalism
Josep Lluis Gómez Mompart
Revista original: L'Espill
La representació simbòlica del passat nacional
The simbolic representation of the Nation's past
Marta Rovira
Revista original: Idees
L'hispanisme al servei de l'Estat: la fi d'un projecte imperial
Post-Hispanism, or the long goodbye of National Philology
Joan Ramon Resina
Revista original: L'Espill
Jean Améry, el testimoni dislocat
Jean Améry, the dislocated witness
Ignasi Ribó Labastida
Revista original: El Contemporani
focus Economia i cultura: de l'oxímoron al pleonasme
Economics and culture. From oxymoron to pleonasm
Xavier Fina
Revista original: Cultura
Cultura popular, avui
The fate of popular culture today
Salvador Giner
Revista original: Cultura
Una peça de museu. Sobre el lloc reservat a les Humanitats en la societat del coneixement
A museum piece. The role reserved for the Humanities in the Knowledge Society
Eva Comas
Revista original: Idees
notes & comments Al fons de l'estany
At the bottom of the pond
Vicenç Pagès Jordà
Revista original: L’Avenç
Catalanisme: un lloc a Europa
Catalanism: a place in Europe?
Joan Francesc Mira
Revista original: Via
dialogues Jaume Terradas: una biografia del món.
Jaume Terradas: a biography of the world. An interview
Cristina Junyent
Revista original: Mètode
Oriol Bohigas. Criteris i exabruptes
Conversation with the architect Oriol Bohigas
Josep Maria Muñoz
Revista original: L’Avenç
about artist Jaume Plensa (cat)
Jaume Plensa (eng)
Pilar Parcerisas
/ Ressenyes
Reviews
// Autors
Authors
/// Revistes
Journals
Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.