transparència
Notícies / Actualitat

Mitjants de comunicació

Cercador Transfer
sobre Transfer

Transfer és una publicació anual en anglès, coeditada per l’Institut Ramon Llull (IRL) i Publicacions de la Universitat de València (PUV), que recull articles –prèviament publicats en català– dedicats als principals debats intel·lectuals del món contemporani.

El projecte tracta d’assolir un doble objectiu: d’entrada, l’objectiu general de promoure la difusió exterior del pensament contemporani d’expressió catalana, tot afavorint el diàleg dels autors d’aquí amb els d’altres països. En segon terme, l’objectiu més concret de donar suport a la projecció internacional d’aquelles publicacions periòdiques del domini lingüístic català que aposten per participar amb ambició i rigor en els debats d’idees del present.

Cada número de Transfer està il·lustrat amb obra gràfica (pintura o fotografia) d’un artista contemporani de prestigi. D’aquesta manera es busca que els textos i les imatges entrin en diàleg, i que la forma i el fons de la revista es reforcin mútuament. Els artistes són triats entre els noms més reconeguts del ric panorama artístic de les terres de parla catalana (Catalunya, País Valencià i les Illes Balears).

Els membres del consell editorial de la revista Transfer estan estretament vinculats a les revistes de pensament i cultura de l’àmbit lingüístic català. El consell editorial és el responsable de la tria dels articles que apareixen a cada número, i contribueix a orientar la línia editorial de la revista.

#03 / 2008

Focus / Facing a troubled past: history and memory

editorial address Homenatge als narradors i traductors
A tribute to storytellers and translators
Carles Torner
essays Literatures de l'exili
On the trail of exile
Julià Guillamon
Prendre's seriosament el populisme
Taking populisms seriously
Joan Prats
Revista original: Via
La construcció d'una ciutadania republicana
Forming a Republican citizenry
Victòria Camps
Revista original: L'Espill
focus Un 15 d'agost a Mauthausen
One 15th August in Mauthausen
Francesc-Marc Álvaro
Revista original: Serra d’or
Rastres de mort. Les fosses comunes de la Guerra Civil
Trails of death. The common graves of the Civil War
Queralt Solé
Revista original: Afers
Vindicació dels botxins per a una política del perdó
The vindication of the executioners for a policy of forgiveness
M. Dolors Genovés
Revista original: Idees
Recuperació de la memòria històrica o reparació moral de les víctimes?
Restoring collective memory or making moral reparations to the victims?
Andreu Mayayo
Revista original: L’Avenç
Histoire and Memoire. Avec Borja de Riquer
History and memory. An interview with Borja de Riquer
Llibert Tarragó
Història, memòria i identitat
Memory, history and politics
Albert Balcells
Revista original: Idees
One 15th August in Mauthausen (Notes against disf guration)
One 15th August in Mauthausen (Notes against disf guration)
Francesc-Marc Álvaro
Revista original: Serra d’or
notes & comments La recepció de "Gloire Incertaine" de Joan Sales, història d'una traducció
Joan Sales and Incerta glòria. The polyphonies of a roman-fleuve
Xavier Pla
Santiago Rusiñol. L'artista modern i la Barcelona modernista
Santiago Rusiñol. The modern artist and Modernist Barcelona
Pilar Vélez
Revista original: L’Avenç
Un segle de ciència en Català. L'Institut d'Estudis Catalans fa cent anys
A century of science in Catalan. The IEC a hundred years ago
Carme Puche
Revista original: Mètode
dialogues Quim Monzó. Hi ha tanta diferència entre l'Starbucks i el Guggenheim?
"Is there that much difference between Starbucks and the Guggenheim? An interview with Quim Monzó
Manel Ollé
Revista original: L’Avenç
Conversa amb el filòsof Xavier Rubert de Ventós
Conversation with the philosopher Xavier Rubert de Ventós
Mercè Rius
Revista original: L'Espill
about artist Toni Catany (cat)
Toni Catany (eng)
Manuel Forcano
/ Ressenyes
Revistes
// Autors
Authors
Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.