Institut Ramon LLull

S’obre el termini d’inscripció a la primera convocatòria de les proves per a la certificació del català

Llengua.  24/04/2019

Aquest divendres, 1 de març, s’inicia el període de preinscripció a les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana de l’Institut Ramon Llull corresponent a la primera convocatòria d’enguany, termini que finalitzarà el dia 24 d’abril. Els certificats de l’IRL permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s’estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.




El període de pagament es durà a terme posteriorment a través de la seu electrònica, del 26 d’abril al 6 de maig. Les proves de primera convocatòria tindran lloc entre l'11 i el 25 de maig, en diferents dates segons el nivell a avaluar. Els resultats es podran consultar a partir del 27 de setembre a la seu electrònica. Les persones que obtinguin el resultat d’apte podran descarregar-s'hi el diploma corresponent.

Els certificats de llengua catalana de l'Institut Ramon Llull, organisme oficial de coneixements de llengua catalana a l’exterior, permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s'estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües:

Nivell bàsic (A2)

Nivell elemental (B1)

Nivell intermedi (B2)

Nivell de suficiència (C1)

Nivell superior (C2)

La Generalitat de Catalunya té entre els seus objectius de política lingüística avaluar i certificar els coneixements de català per mitjà d’un sistema d’exàmens. Aquest objectiu es duu a terme per mitjà de dos organismes: la Direcció General de Política Lingüística a Catalunya, i l’Institut Ramon Llull fora del domini lingüístic de la llengua catalana. Així doncs, es reconeixen dos organismes de certificació de llengua catalana diferents i es delimiten les competències respectives tot conservant, però, la unitat del sistema (nivells, estructura, tipologia d’exercicis i criteris d’avaluació) i establint una equiparació total dels efectes dels certificats expedits per un o altre organisme.

Les proves que convoquen l’Institut Ramon Llull i altres institucions, com ara les direccions generals de política lingüística dels governs de la Generalitat de Catalunya, de la Generalitat Valenciana o del Govern de les Illes Balears, tenen estàndards de qualitat comparables i garanteixen el rigor en la certificació de coneixements de llengua catalana. 

S’obre el termini d’inscripció a la primera convocatòria de les proves per a la certificació del català

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"