transparència
L'institut

Portal de la transparència

Podeu rebre informació de l'institut al mòbil o al vostre ordinador per mitja d'un agregador RSS

Àrea de Llengua i Universitats

L'Institut promou els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de 'exterior, amb les quals subscriu acords per a la implantació o la consolidació d'estudis catalans, i dóna suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d'ajuts.

Fomenta els estudis avançats i la recerca sobre la llengua i la cultura catalanes a través de centres d'estudi i càtedres de professors visitants en universitats de prestigi reconegut, i dóna suport a les iniciatives de les associacions internacionals de catalanística.

Com a organisme oficial de certificació dels coneixements de català a l'exterior, organitza convocatòries de proves que permeten acreditar-ne els diferents nivells, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Amb l'objectiu de garantir la qualitat de la docència, ofereix formació permanent al professorat i promou accions adreçades als estudiants de l'exterior per tal que completin la seva formació lingüística. Impulsa la realització d'activitats acadèmiques i culturals a les universitats de l'exterior per tal d'afavorir la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

AJUTS PER A LA DOCÈNCIA UNIVERSITÀRIA D'ESTUDIS CATALANS

Ajuts a les universitats de fora del domini lingüístic per contribuir a la introducció, el manteniment o la consolidació de la docència d’estudis catalans, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració, i suport en el procés de selecció del professorat.

Destinataris: universitats de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

AJUTS PER A L'ORGANITZACIÓ D'ACTIVITATS ACADÈMIQUES I CULTURALS

Suport a l’organització d’activitats acadèmiques i culturals ( jornades, conferències, seminaris, concerts, setmanes culturals, etc.) a les universitats de l’exterior que imparteixen estudis catalans, amb l’objectiu de complementar-ne la docència i contribuir a la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

Destinataris: universitats de fora del domini lingüístic que imparteixen estudis catalans.

Més info INFORMACIÓ

ESTADES LINGÜÍSTIQUES

Organització d’estades de formació lingüística i cultural pensades per millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l’exterior per mitjà de cursos, conferències i activitats complementàries.

Destinataris: estudiants universitaris de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

BEQUES PER A ESTUDIANTS

Convocatòria anual de beques per a estudiants de l’exterior amb l’objectiu de facilitar-los l’assistència a cursos de formació de llengua catalana que tinguin lloc dins el domini
lingüístic.

Destinataris: estudiants universitaris de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

CERTIFICATS DE LLENGUA CATALANA

Convocatòria anual de proves per a l’obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana fora del domini lingüístic, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües. Els certificats de l’Institut Ramon Llull permeten
acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions), i tenen, a tots els efectes, la mateixa validesa i eficàcia que els que expedeixe la Generalitat de Catalunya.

Més info INFORMACIÓ

 

FORMACIÓ DEL PROFESSORAT

Organització de cursos, seminaris i jornades sobre metodologia, estratègies i recursos per a l’aprenentatge i l’ensenyament del català com a llengua estrangera.

Destinataris: professorat que imparteix docència d’estudis catalans a les
universitats de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.