Institut Ramon LLull

Podeu rebre informació de l'institut al mòbil o al vostre ordinador per mitjà d'un agregador RSS

Àrea de Llengua i Universitats

L'Institut promou els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de 'exterior, amb les quals subscriu acords per a la implantació o la consolidació d'estudis catalans, i dóna suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d'ajuts.

Fomenta els estudis avançats i la recerca sobre la llengua i la cultura catalanes a través de centres d'estudi i càtedres de professors visitants en universitats de prestigi reconegut, i dóna suport a les iniciatives de les associacions internacionals de catalanística.

Com a organisme oficial de certificació dels coneixements de català a l'exterior, organitza convocatòries de proves que permeten acreditar-ne els diferents nivells, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Amb l'objectiu de garantir la qualitat de la docència, ofereix formació permanent al professorat i promou accions adreçades als estudiants de l'exterior per tal que completin la seva formació lingüística. Impulsa la realització d'activitats acadèmiques i culturals a les universitats de l'exterior per tal d'afavorir la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

AJUTS PER A LA DOCÈNCIA UNIVERSITÀRIA D'ESTUDIS CATALANS

Ajuts a les universitats de fora del domini lingüístic per contribuir a la introducció, el manteniment o la consolidació de la docència d’estudis catalans, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració, i suport en el procés de selecció del professorat.

Destinataris: universitats de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

AJUTS PER A L'ORGANITZACIÓ D'ACTIVITATS ACADÈMIQUES I CULTURALS

Suport a l’organització d’activitats acadèmiques i culturals ( jornades, conferències, seminaris, concerts, setmanes culturals, etc.) a les universitats de l’exterior que imparteixen estudis catalans, amb l’objectiu de complementar-ne la docència i contribuir a la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

Destinataris: universitats de fora del domini lingüístic que imparteixen estudis catalans.

Més info INFORMACIÓ

ESTADES LINGÜÍSTIQUES

Organització d’estades de formació lingüística i cultural pensades per millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l’exterior per mitjà de cursos, conferències i activitats complementàries.

Destinataris: estudiants universitaris de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

BEQUES PER A ESTUDIANTS

Convocatòria anual de beques per a estudiants de l’exterior amb l’objectiu de facilitar-los l’assistència a cursos de formació de llengua catalana que tinguin lloc dins el domini
lingüístic.

Destinataris: estudiants universitaris de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

CERTIFICATS DE LLENGUA CATALANA

Convocatòria anual de proves per a l’obtenció dels certificats de coneixements de llengua catalana fora del domini lingüístic, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües. Els certificats de l’Institut Ramon Llull permeten
acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions), i tenen, a tots els efectes, la mateixa validesa i eficàcia que els que expedeixe la Generalitat de Catalunya.

Més info INFORMACIÓ

 

FORMACIÓ DEL PROFESSORAT

Organització de cursos, seminaris i jornades sobre metodologia, estratègies i recursos per a l’aprenentatge i l’ensenyament del català com a llengua estrangera.

Destinataris: professorat que imparteix docència d’estudis catalans a les
universitats de fora del domini lingüístic.

Més info INFORMACIÓ

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"