Institut Ramon LLull

Formació continuada del professorat

L'Institut Ramon Llull s'ocupa de la formació continuada del professorat de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior per mitjà de l'organització de cursos, seminaris i jornades sobre metodologia, estratègies i recursos didàctics per a l'aprenentatge i l'ensenyament de Català com a Llengua Estrangera (CLE), amb la col·laboració d'universitats i institucions tant del domini lingüístic català com de l'exterior.

Anualment l'Institut Ramon Llull reuneix el professorat en una universitat de l'àmbit lingüístic català en unes jornades que són alhora espai de formació i actualització d'eines i recursos didàctics per a l'aprenentatge de la llengua, i també punt de trobada per a l'intercanvi d'experiències docents.

FORMACIÓ A L'EXTERIOR

En el marc del programa de formació continuada del professorat, l’Institut Ramon Llull organitza amb la col•laboració de les universitats de l’exterior cursos i jornades per països o regions geogràfiques més àmplies.

Des de l’any 2010, s’han organitzat cursos a Birmingham, Bristol, Londres i Manchester per al professorat del Regne Unit i d’Irlanda; a Nàpols i Venècia per a docents d’Itàlia; a Brno i Budapest per al professorat de països del centre i l’est d’Europa; a Saarbrücken per a professors d’Alemanya, a Lilla per a docents de les universitats franceses, a Mont-real per a professors de Canadà i els Estats Units i a Madrid per al professorat d’Espanya i Portugal.

CURS D'INTRODUCCIÓ A LA DIDÀCTICA DE LA LLENGUA COM A IDIOMA ESTRANGER

També promou la formació de futurs professors per a l'exercici de la docència de la llengua en universitats de l'exterior.

Curs d'introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, en col•laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d'Universitats

ALTRES INICIATIVES

L’Institut Ramon Llull també col•labora i dóna suport a iniciatives de les universitats catalanes orientades a la formació de professors de CLE.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"