Institut Ramon LLull

XI Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el XI Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que se celebrarà a Vinaròs i Morella entre el 23 i el 25 d’octubre de 2020, si la situació epidemiològica provocada per la malaltia de la COVID-19 ho permet. El curs compta amb la col·laboració del Màster d'Ensenyament de català com a primera i segona llengua de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, i de la Facultat d'Educació i del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant.

OBJECTIU

Contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula.

DESTINATARIS

Aquest curs d’introducció s'adreça a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia catalana, Traducció i Humanitats i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions que no tinguen o compten amb poca formació i experiència docent en el camp de l'ensenyament de la llengua com a idioma estranger.

Nombre de places: 40.

Calendari

Divendres, 23 d’octubre VINARÒS

 • Matí: Obertura                         
 • Matí: Bloc 1                             
 • Vesprada: Bloc 1                    

Dissabte, 24 d’octubre MORELLA

 • Matí: Bloc 2                            
 • Vesprada: Blocs 2 i 3             
 • Nit: Cloenda                            

Diumenge, 25 d’octubre MORELLA

 • Matí: Visita cultural                  

RECONEIXEMENT

Obtenció d’un certificat d’assistència o d’assistència i aprofitament com a mèrit per a convocatòries de professors de llengua (català /valencià) a les universitats de l’exterior.

Condicions:

Certificat d’assistència (15 hores): assistència al 90% de les sessions.

Certificat d’assistència i aprofitament (25 hores / 1 crèdit ECTS): assistència al 90% de les sessions i lliurament d’un treball d’aplicació pràctica dels coneixements adquirits durant el curs en què els estudiants demostrin l’assoliment dels continguts tractats als tallers (resultat d’Apte).

CONTINGUT

Bloc 1: Introducció a la didàctica de la llengua.

Bloc 2: Estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres.

Bloc 3: Literatura, cultura i dinamització.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Ajuntament de Morella                                       Ajuntament de Vinarós

  Logo Institut Ramon Llull
 • Un consorci de:

 • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"