Institut Ramon LLull

Cercador

Florent Santaniello, estudiant de català a la Universitat d’Oxford, guanya el concurs IRLats

Llengua.  Barcelona, 09/06/2017

Florent Santaniello, estudiant de català a la Universitat d’Oxford (Regne Unit), s’ha erigit com a guanyador del concurs de microrelats IRLats convocat per l’Institut Ramon Llull per a estudiants de català a l’exterior.
Santaniello ha obtingut el premi amb el relat titulat “Vic” que transcrivim tot seguit: 

Visc als carrers de Vic. Un calorós vespre estival. Efluvis de cigarreta, cervesa i vi negre. Rialles de quitxalla, acudits d’uns companys, drings de copes i xiuxiueigs d’enamorats. Uns vianants em somriuen. Una xiqueta riallera em fa ganyotes. Al voltant meu, l’efímera despreocupació. A dins meu, l’eterna quietud. Llibre al braç, lliure la ment, amb copalta i capa. Sóc l’estudiant de bronze. 

Florent Santaniello va néixer fa 26 anys a Provença, però des de fa 6 anys viu al Regne Unit on exerceix com a professor de francès i castellà a Londres. Des del passat mes d’octubre assisteix a les classes de català organitzades pel departament de llengües d’Oxford on estudia un màster en literatura comparada a la Universitat d’Oxford, en què s’està especialitzant en obres franceses i hispanoamericanes políticament compromeses de la segona meitat del segle XX. 

El relat finalista ha estat “Viatger llaminer” de l’hongaresa Luca Radosnai que estudia català a la Universitat Eötvös Loránd (Budapest). Aquest és el text que va presentar al concurs: 

A vegades ajudava a casa d'un senyor. Un dia es va ensopir a la butaca, vaig obrir un llibre seu gastat, hi havia escrit a mà: “Girona, l’Onyar serpentejant entre les cases et dona un sabor únic, com la crema amagada en les fulles de la coca de Llavaneres”, “poblets andorrans, l'abraçada rocallosa dels Pirineus és com l'escut ferm dels pinyons pels panellets”. Llavors vaig decidir fer-me pastisser. 

Luca Radosnai estudia la carrera de Formació de Professors (especialització en espanyol i anglès) a la Universitat Eötvös Loránd de Budapest, on també estudia català. Explica que el seu primer contacte amb la llengua catalana el va tenir participant com a voluntària en l’esdeveniment cultural dels estudis de català per Sant Jordi de l’any passat.

Segons les bases del concurs, el guanyador és obsequiat amb la reserva d’una plaça al Campus Universitari de la Llengua Catalana de juliol de 2017. Enguany, però, Santaniello hi ha renunciat per incompatibilitat amb la seva agenda i el premi s’atorgarà a la finalista. Florent Santaniello rebrà  un lot de llibres i el seu microrelat s’editarà en format de punt de llibre.

Podeu llegir tots els microrelats presentats en aquest enllaç

Luca Radosnai, de la Universiitat Eötvös Loránd de Budapest, ha quedat finalista

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"