Institut Ramon LLull

La Universitat de Minnesota Twin Cities acull el 19è Congrés Internacional de la North American Catalan Society

Llengua.  18/04/2024

Del 18 al 20 d’abril la Universitat de Minnesota Twin Cities serà el punt de trobada d’acadèmics i experts en estudis catalans de l’Amèrica del Nord, al 19è Col·loqui Internacional de la North American Catalan Society.




Amb el títol “States of Hospitality”, s’abordaran temàtiques molt diverses dins l'espectre dels estudis catalans, com nous enfocaments de l’obra de Mercè Rodoreda, legitimitat i pertinença als mitjans audiovisuals i digitals catalans recents, l’evolució de les polítiques lingüístiques a la Catalunya contemporània, les dimensions polítiques, teatrals i pedagògiques de la traducció o la literatura catalana a través del cinema.

Com a conferenciants principals, en aquesta ocasió comptaran amb Jaume Aurell, professor de la Universidad de Navarra, que parlarà sobre “From the Annals de Ripoll to Notícia de Catalunya: Is There Continuity in Catalan Historical Literature?”, Bob Davidson, professor de la University of Toronto, que farà una xerrada sobre la famosa cocteleria barcelonina d’origen cubà, “Boadas”, i Simona Škrabec, eminent traductora i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, que farà una conferència que porta per títol "Humboldt's Parrot. In Praise of Translation."

A banda d’oferir una panoràmica global de la recerca actual en estudis catalans a nivell internacional, el Congrés també és punt de trobada tant d’acadèmics amb una consolidada trajectòria al món universitari nord-americà com de joves investigadors que inicien la seva carrera en aquest camp. Aprofitant aquesta ocasió, l’associació atorgarà durant el congrés els Premis NACS 2024: Premi biennal a la millor publicació per part d’un membre de la NACS, Premi biennal al millor article publicat a Catalan Review i Premi biennal a la millor conferència presentada al Col·loqui per un estudiant graduat.

El Congrés també inclou una secció dedicada a l’obra de la fotògrafa Espe Pons, amb la participació de l’artista, amb motiu de l’exposició Mirrors of Oblivion a la galeria d’art Coffman, al Coffman Memorial Union, del 14 de març al 21 d’abril.

Per a més informació sobre l'associació, podeu recuperar la conversa “La NACS, moments fundacionals”, amb Jaume Martí Olivella.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"