Institut Ramon LLull

Cercador

La Universitat de Massachusetts oferirà un Minor en Estudis Catalans

Llengua.  Massachusetts, 03/06/2014

La Universitat de Massachusetts oferirà un Minor en Estudis Catalans a partir del curs vinent. Aquesta universitat, on des de l’any 2006 s’imparteix un programa d’estudis en llengua i cultura catalanes amb el suport de l’Institut Ramon Llull, oferirà ara la possibilitat d’especialitzar-se en aquests estudis amb un Minor que constarà de 15 crèdits. 
Durant el curs 2013-14, més de 30 alumnes han estudiat llengua i cultura catalanes a la Universitat de Massachusetts. El nou Minor estarà format per assignatures que ja formaven part del programa d’estudis i d’altres de nova creació. 9 dels 15 crèdits seran obligatoris, i inclouran una introducció intensiva a la llengua catalana i un curs de cultura catalana. Les assignatures optatives tractaran aspectes com el cinema català, la literatura contemporània o l’aprofundiment en determinats coneixements sobre la llengua. Tots els cursos es podran seguir al campus dels 5 colleges que integren la Universitat de Massachusetts i a més s’oferirà la possibilitat de complementar aquesta formació amb estades als territoris de parla catalana, amb un interès creixent per part dels estudiants.

Des de la Universitat de Massachusetts destaquen el fet que el nou Minor en Estudis Catalans ofereix una oportunitat per redefinir l’essència del programa d’estudis hispànics de la Universitat, ja que “permetrà canviar la visió clàssica i obsoleta sobre una Espanya castellano-cèntrica per una perspectiva més àmplia i dinàmica en què el multiculturalisme del segle XXI en serà l’eix central”. Igualment assenyalen que serà profitós per als estudiants de Lingüística que, amb la incorporació dels estudis catalans, podran aproximar-se a les cultures iberoromàniques des d’una perspectiva més àmplia.

En els darrers anys, els estudis catalans han pres molta força a Universitat de Massachusetts, gràcies a l’equip docent que coordina la professora Barbara Zecchi i que està format pel professor d’estudis catalans, Guillem Molla, i dos altres professors, Albert Lloret i Meghan Amstrong, especialitzats respectivament en temes de literatura medieval i de fonètica. Aquest equip ha convertit la Universitat de Massachusetts en un centre especialment dinàmic també a l’hora de programar activitats acadèmiques i culturals, com és el cas del Cicle de Cinema Català, que enguany ha arribat a la sisena edició i que cada any compta amb la presència d’alguns directors de renom a Massachusetts.

Al continent americà, es suma així als Minors de les Universitats de Mont-real i Chicago

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"