Institut Ramon LLull

Cercador

L’Institut Ramon Llull participa al IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català

Llengua.  Vic, 01/04/2014

L’Institut Ramon Llull participa en el IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català que tindrà lloc els dies 4 i 5 d’abril a la Universitat de Vic-UCC. Aquest simposi és una continuació dels anteriors, que van tenir lloc també a Vic els anys 1981, 1991 i 2002 i que van reunir centenars de professionals per analitzar l’evolució pedagògica en l’ensenyament de la llengua i els canvis en la situació sociolingüística de la nostra societat.
L’acte inaugural, que tindrà lloc divendres a les 9.30h, estarà encapçalat pel President de la Generalitat, Artur Mas, i comptarà amb la presència dels consellers d’Ensenyament, Irene Rigau; i de Cultura, Ferran Mascarell; així com del rector de la UVic-CCC, Jordi Montaña; i de l’alcalde de la ciutat Josep M. Vila d’Abadal.

El Simposi oferirà un espai de reflexió i debat per conèixer la situació actual de l’ensenyament de la llengua catalana en els diferents nivells educatius i als diferents territoris de parla catalana, i també de l’exterior, així com les aportacions més actuals que ofereixen les diferents disciplines relacionades amb l’adquisició i l’aprenentatge de segones i terceres llengües.

Entre els ponents hi ha una quinzena de professors de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL: Carme Calduch, Universitat de Cambridge; Ester Pou, Queen Mary Universitat de Londres; Imma Martí, Universitat de Bochum; Jon Landa: Universitat de Torí; Jordina Sala, Universitat d’Exeter; Maria Lacueva, Universitats de Heidelberg i Saarlandes; Montserrat Casacuberta, Universitat de Rennes 2; Montserrat Ruiz: Universitat de Frankfurt; Òscar Bernaus, Universitat de Leipzig; Anna Brasas, Universitat Estatal de Moscou; Annabel Gràcia: Universitat de Granada; Elsa Úbeda, Universitat de Columbia; Joan Mut, Universitat d’Hèlsinki; Pau Bori, Universitat de Belgrad; i Laia Darder: Universitat de Brown. Els quatre darrers intervindran a través de videoconferències. El director de l’àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, Andreu Bosch, també participarà en una de les ponències que tindrà lloc dissabte al migdia.

A banda del programa acadèmic, dins el simposi s’han programat també dos actes culturals. Divendres tindrà lloc la representació de Joc d’amor, espectacle teatral a càrrec dels alumnes del Consorci de Normalització Lingüística d’Osona i participants del voluntariat lingüístic. D’altra banda, dissabte es podrà veure l’espectacle musical De Rafael Subirachs i Ricart a Rafael Subirachs i Vila, a càrrec del músic vigatà.

El Simposi està organitzat per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vic, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Llull.

Podeu consultar el programa complet aquí

Hi participaran 15 professors de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"