Imprimir

Feliu Gasull

Música contemporània

GASULL, Feliu
Zoom

Catàleg

www.feliugasull.com/html_...

Contacte

feliu@teleline.es

Latincolours
+34 944 538 584
+34 635 477 871
info@latincolours.com

Enllaços

www.feliugasull.com/

Facebook

http://www.accompositors....

(Feliu Gasull, Barcelona 1959)

Guitarrista i compositor. De formació autodidacta, més endavant estudià guitarra al Conservatori de Ginebra i composició a la Universitat d’Indiana, on va ser assistent de Juan Orrego Salas. De retorn a Catalunya va mantenir una fructífera relació amb l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure alhora que s’obria a la música popular, col·laborant, com a autor i intèrpret, amb artistes com Maria del Mar Bonet, Toti Soler, Paco de Lucía, Ovidi Montllor i Joan Albert Amargós.

Guanyador del concurs de composició Carmichael Competition (1988) i del premi Ciutat de Barcelona (1991), és autor de diverses obres per a guitarra i també per a formacions de cambra, veu i orquestra; entre elles, Tacarigua (1990), encàrrec de la Setmana Internacional de Música Contemporània de Barcelona; Suite de Santa Fe (1995), encàrrec de la Rockefeller Foundation i la Sta. Fe Symphony Orchestra; Concert per a orquestra (2003), encàrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC); Fantasía sobre dos temas de Manuel de Falla (2006); i Vuit estudis concertants per a guitarra (2004-2007), en els quals ret homenatge a un dels compositors que més l’han influït, Heitor Villa-Lobos.

Es autor de les obres corals La casa entre les flors (2002) i La tonalitat de l’infinit (2005), ambdues amb textos del poeta Enric Casasses. El mes de maig de 2008 l’Escola Coral de l’Orfeó Català estrenà la seva cantata Estampes per a 18 muses, amb textos del poeta Miquel Desclot, en el marc dels actes de celebració del centenari del Palau de la Música Catalana. I el mes de juliol de 2010 el World Youth Choir estrenà a Barcelona Després, de nou amb lletra del poeta Enric Casasses. El 25 d’octubre del mateix any estrenà, en el concert inaugural del curs acadèmic de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), El clot del bosc per a orquestra simfònica, guitarra, soprano, contratenor, veu popular i baríton, un encàrrec de la mateixa institució amb motiu del seu desè aniversari.

L'Institut Ramon Llull té com a finalitat la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s´hi expressa en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d'expressió.
Generalitat de Catalunya
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull