Institut Ramon LLull

Sobre TRADUcat

Aquesta base de dades ofereix informació i dades de contacte sobre els traductors de literatura catalana amb obra publicada els últims anys, a partir de les dades contingudes al TRAC (base de dades de traduccions de literatura catalana), i és un recurs al servei de tots aquells que necessitin informació sobre els traductors literaris en actiu.

La base pot incloure tots aquells traductors que hagin publicat almenys un llibre traduït del català a una altra llengua, en format llibre i de traducció exclusiva. Els traductors interessats poden enviar les seves dades a l'IRL, que gestionarà i mantindrà actualitzada la base. No dubteu a fer-nos saber qualsevol comentari, absència o correcció per correu electrònic: Dolors Oliveras o al correu general del Llull

TRADUcat: Traductors del català

Podeu consultar si els exemplars estan disponibles a la Biblioteca de l'Institut Ramon Llull.

1 resultats
Rowan Ricardo Phillips

Rowan Ricardo Phillips

Poeta, escriptor, acadèmic, periodista, traductor i guionista. Ha publicat tres llibres de poemes i dos de no-ficció, tots ells sota el segell Farrar, Straus and Giroux. El seu guió per a la pel·lícula Clemente, basat en la biografia del premi Pulitzer David Maraniss sobre l'estrella del bèisbol Roberto Clemente, està llest per al seu rodatge en mans de l'oscaritzat director Ezra Edelma.

Phillips ha rebut una Beca Guggenheim, el Whiting Award, el premi de literatura esportiva PEN/ESPN Award for Literary Sportswriting, el Pen/Joyce Osterweil Prize for Poetry, l'Anisfield-Wolf Book Award, el Nicolás Guillén Outstanding Book Award i el GLCA New Writers Award. Ha estat finalista del National Book Award, el Griffin International Poetry Prize, el Los Angeles Times Book Prize for Poetry, el PEN Open Book Award i el NAACP Image Award for Poetry. Escriptor esportiu excepcional, Phillips ha publicat articles sobre esport a The New York Times Magazine, The New Yorker, The New Republic i The Paris Review. Els seus escrits sobre bàsquet han estat recollits a la nova col·lecció esportiva de The Library of America, Basketball: Great Writing About America’s Game.

Algunes obres seves han estat seleccionades com a llibre de l'any per la National Public Radio (NPR) o un dels millors reculls de poesia pel The Washington Post, entre d'altres. Ha aparegut a les antologies Best American Poetry 2016 i Best American Poetry 2017. Rowan Ricardo Phillips és professor visitant d'Escriptura Creativa a la universitat de Princeton. Viu entre Nova York i Barcelona.
Llengua d'arribada: Anglès
Gènere: Narrativa , Poesia , Prosa no de ficció
Mostra de traducció:

Última actualització: 27/10/2021 13:26
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"