Institut Ramon LLull

12/01/2024. Convocatòria de comunicacions per participar al III Seminari d'estiu de la NACS, que es farà a Barcelona

La North American Catalan Society (NACS) organitza, per tercera vegada, el Seminari d’Estiu...

04/12/2023. La Universitat de Siena inaugura un Centre d’Estudis Catalans (CAT)

L’activitat principal del CAT serà la recerca, divulgació, formació i ...

29/11/2023. Granada acull unes jornades de formació per a professorat d’estudis catalans d’Espanya i Portugal

Organitzades per l’Institut Ramon Llull, les jornades formen part del programa de formaci&o...

Llengua

Aprendre català

Universitats

Més de 150 universitats arreu del món ofereixen estudis de llengua i cultura catalanes. L’Institut Ramon Llull les coordina mitjançant la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. En destaquen les càtedres i centres d’estudis de centres universitaris estratègics, de reconegut prestigi internacional:

Als territoris de parla catalana hi ha 21 universitats que, agrupades dins la Xarxa Vives, ofereixen cursos de català per a estudiants de fora a través dels seus serveis lingüístics.

Cursos per a adults

Repartides en una quarentena de països del món, hi ha més de cent Comunitats Catalanes de l’Exterior. Aquestes entitats (casals, associacions...) han vehiculat durant anys l’associacionisme, la promoció i la connexió amb els Països Catalans i la seva cultura. També ofereixen classes de català alguns Institutos Cervantes i algunes Escoles Oficials d’Idiomes a l’Estat espanyol.
A Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos per a no catalanoparlants i assessorament lingüístic per a empreses en els més de 20 centres de què disposa.
A les Illes Balears, l’Institut d’Estudis Baleàrics també ofereix cursos per a persones adultes. Al País Valencià, la Generalitat Valenciana gestiona Centres de Formació de Persones Adultes que també imparteixen cursos de valencià/català.

En línia: Parla.cat

Parla.cat és un entorn virtual en línia que permet aprendre català des de qualsevol punt del món. Més de 40.000 persones s’han inscrit a la modalitat lliure del curs, que presenta 4 nivells d’aprenentatge, des del bàsic al nivell de suficiència. La interfície està disponible en català, castellà, anglès, francès i alemany. La xarxa suposa una plataforma ideal per poder accedir a un curs de qualitat per a totes aquelles persones que, per motius geogràfics o de disponibilitat de temps, no poden assistir a classes presencials.

Certificacions

Qualsevol persona pot certificar el seu coneixement de la llengua catalana mitjançant els exàmens oficials que l’Institut Ramon Llull administra en diferents localitats de més de 25 països i que es corresponen amb el MERC.

 

Simposi de Joan Corominas
Cartell del Simposi de Joan Corominas

Qualsevol persona pot certificar el seu coneixement del català mitjançant els exàmens oficials que l'IRL administra a més de 25 països

Parlacat
Parla.cat
Aprendre català a les universitats del món
Aprendre català a les universitats del món. Disponible una versió ampliada a Google Maps
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"