Institut Ramon LLull

Mobilitat d’autors

Subvencions per a la mobilitat d’autors de la literatura catalana i aranesa fora del domini lingüístic d’ambdues llengües

És imprescindible que la persona sol·licitant consulti les bases i la resolució de la convocatòria. També és imprescindible que els formularis utilitzats per a la sol·licitud siguin els de l’any de la convocatòria 2024.

Aquest resum té un caràcter merament informatiu, i no se’n pot derivar cap efecte jurídic vinculant per a l’Institut Ramon Llull.

Bases

Bases en format PDF. Per veure aquests fitxers us podeu baixar el programa Adobe Acrobat.

OBJECTE

Ajuts destinats a la mobilitat d’autors (escriptors, il·lustradors, traductors, moderadors i experts) de la literatura catalana i aranesa per a la realització d’activitats culturals de difusió fora del domini lingüístic d’ambdues llengües.

S’inclouen els desplaçaments per realitzar les activitats culturals següents:

 1. Actes de difusió, oberts al públic en general, d'obres en traducció o d'obres il·lustrades, en fires del llibre i festivals literaris i d'il·lustració internacionals.
 2. Actes públics de lliurament de premis i/o cerimònies de reconeixement i d'homenatge
 3. Assistència a residències de creació fora del domini lingüístic.

Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d'aquesta subvenció els autors de la literatura catalana i aranesa. En cas que les persones beneficiàries siguin il·lustradors, han de ser persones domiciliades a Catalunya o les Illes Balears.

DESPESES SUBVENCIONABLES

Es consideren despeses subvencionables les que responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada i s'executin durant l'any de la convocatòria, i que són les següents:

 • Les despeses consistents en un únic desplaçament d'anada al lloc on es realitzi l'activitat i un únic desplaçament de tornada des del lloc on es realitzi l'activitat.

El temps màxim entre l'anada i la tornada haurà de ser de quinze dies.

No són objecte d'aquesta convocatòria els desplaçaments en classe preferent o superior, combustible, peatges, taxis, transports urbans i pàrquings.

Presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds i els altres tràmits associats al procediment de concessió i justificació́ de les subvencions s'han de realitzar preferentment per via telemàtica utilitzant la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull.

Es poden presentar dues sol·licituds per persona i any.

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PRESENTAR

 1. Currículum
 2. Carta d’invitació de la institució organitzadora. No s’acceptarà un correu electrònic com a carta d’invitació. La carta ha de contenir, almenys, la informació següent:
  • Dates de l’activitat i dels actes previstos
  • Programa de l’activitat amb l’explicació dels continguts de la participació de la persona sol·licitant
 3. Pressupost complet i detallat del projecte inclòs en el formulari de sol·licitud

PRESENTACIÓ TELEMÀTICA

DATES DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Convocatòria: del 10 de juny al 4 d’octubre de 2024

Justificació

Per tal de tramitar el pagament de la subvenció atorgada, cal justificar un mínim del 50% de la quantitat subvencionable, seguint el procediment esmentat a les bases. En cas contrari, la subvenció es revocarà.

S'estableix un percentatge màxim de desviació pressupostària del 20% entre el cost inicialment pressupostat i el cost final justificat de l'activitat subvencionada que no comportarà reducció de la quantia de la subvenció atorgada.

Les persones beneficiàries han de presentar en el termini d’un mes a partir de la finalització de l’activitat subvencionada un compte justificatiu d’acord amb les instruccions detallades a les bases i amb l’aportació dels justificants de despesa.

La data màxima per presentar la documentació justificativa és el 15 de desembre de l’any de la convocatòria.

  Consulta i presentació de documents

  Els expedients poden ser consultats telemàticament a la seu electrònica.

  La documentació addicional, si escau, i la documentació justificativa es pot aportar per mitjans telemàtics a la seu electrònica presentant còpies digitalitzades dels documents.

  Contacte

  Nia González (egonzalez@llull.cat)

   Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

  Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"