transparència
Seu electrònica

Podeu rebre informació de l'institut al mòbil o al vostre ordinador per mitja d'un agregador RSS

Informació de la seu

Com tramitar en línia

Mecanismes d’identificació i signatura electrònica en relació amb la persona signant

IdCat-Mòbil

És un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania basat en l'enviament de paraules de pas d'un sol ús al mòbil. Cal registrar prèviament les dades de contacte al fitxer de la Seu electrònica de l'Administració de la Generalitat.

Info IdCat-Mòbil

Certificat digital

Els certificats digitals emesos per totes aquelles entitats de certificació classificades pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya com a vàlides per identificar la ciutadania i les empreses davant de les administracions públiques catalanes. El certificat digital és, doncs, un mitjà d’identificació que determina tant la identitat de la persona usuària com el seu tipus d’acreditació. El tipus de perfil d’acreditació determina el grau de representació de la persona que s’identifica i actua envers tercers i/o ella mateixa. Aquesta darrera informació serà determinada per les dades que incorpora el certificat digital que faci servir la ciutadania.

Info certificats

Mecanisme no criptogràfic d'acreditació (usuari i contrasenya)

Mecanisme no criptogràfic d'acreditació (usuari i contrasenya)  per a ciutadans/anes estrangers/eres no residents. L’Institut Ramon Llull s’encarrega de generar-la i fer-la arribar als ciutadans estrangers no residents després d’haver verificat la documentació que acrediti la seva identitat. Per aquest motiu, els ciutadans estrangers no residents que, per ser la primera vegada que presenten una sol·licitud a l’Institut Ramon Llull, no disposin d’acreditació, caldrà fer la seva petició d'acreditació.
L’acreditiació té una validesa de cinc anys a comptar a partir de la data de presentació de la documentació que acredita la identitat de la persona interessada, a no ser que hi hagi hagut algun canvi. 
A diferència del mecanisme ID, el mecanisme d’acreditació dóna accés a tots els expedients del sol·licitant.

Username and Password Information

Mecanisme ID

El mecanisme ID, sistema no criptogràfic mitjançant usuari i contrasenya, que l’Institut Ramon Llull s’encarrega de generar i fer arribar d’una manera segura a les persones interessades després d’haver verificat la documentació que acrediti la seva identitat. Aquest mecanisme dóna accés  únicament a expedient al qual està associat.

ID Mechanism Information

Ciutadans/anes espanyols/oles i ciutadans/anes estrangers/eres residents a Espanya

Per utilitzar els serveis electrònics de l'Institut Ramon Llull que requereixin identificació són vàlids els certificats digitals, l'idCAT Mòbil i el mecanisme ID.

Resum de mecanisme d'identificació, segons tràmit
 Signatura i presentació de document
Sol·licitud

Certificat digital/IdCat Mòbil

Declaracions responsablesCertificat digital/IdCat Mòbil
DesistimentCertificat digital/IdCat Mòbil
RenúnciaCertificat digital/IdCat Mòbil
RecursCertificat digital/IdCat Mòbil
Documentació justificativaCertificat digital/IdCat Mòbil
Factures i comprovants de pagamentCertificat digital/IdCat Mòbil
Resta de documentsCertificat digital/IdCat Mòbil/ID
 1. Presentació de sol·licituds.

  Per presentar una sol·licitud a través de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull és necessari disposar d'un certificat digital o IdCAT_Mòbil.

  En el cas de persones jurídiques, s’admeten certificats de persones físiques o IdCat Mòbil sempre i quan aquests identifiquin el representant legal de l’entitat.

  Es poden fer servir els certificats digitals de totes les entitats de certificació que estiguin classificades pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya  com a vàlides per identificar les persones físiques i les persones jurídiques davant de les administracions públiques catalanes.

  Cal tenir en compte que depenent del servei o tràmit pot quedar restringida la relació de certificats acceptats segons el que determinin els aspectes particulars de la seva política de seguretat i/o normativa.

 2. Presentació de documents per a expedients en tramitació

  Quan es tracti de declaracions responsables, desistiments, renúncies, documentació justificativa o recursos, els ciutadans espanyols i els residents a Espanya que vulguin presentar aquests documents per mitjans telemàtics hauran de disposar del corresponent certificat digital o IdCat-Mòbil. En canvi, la presentació de la resta de de documents a través de la seu electrònica en el marc d’un expedient ja obert es pot dur a terme també mitjançant el mecanisme ID.

 3. Presentació de documentació justificativa

  Per tal de presentar la documentació justificativa per mitjans telemàtics, el beneficiari haurà de disposar de certificat digital o IdCat-Mòbil. Per tal de garantir la fidelitat amb els originals tots els documents justificatius han d’anar signats. electrònicament.

  Ciutadans/anes estrangers/eres no residents a Espanya

  Per utilitzar els serveis electrònics de l'Institut Ramon Llull que requereixin identificació són vàlids el mecanisme d'usuari/contrasenya i el mecanisme ID.

  Resum de mecanisme d'identificació, segons tràmit
   Signatura i presentació de document
  Sol·licitudAcreditació (usuari i contrasenya)
  Declaracions responsablesAcreditació (usuari i contrasenya)
  DesistimentAcreditació (usuari i contrasenya)
  RenúnciaAcreditació (usuari i contrasenya)
  RecursAcreditació (usuari i contrasenya)
  Documentació justificativaAcreditació (usuari i contrasenya)
  Factures i comprovants de pagamentAcreditació (usuari i contrasenya)
  Resta de documentsAcreditació (usuari i contrasenya) / ID

   

  1. Presentació de sol·licituds

   Per identificar els/les ciutadans/anes estrangers/eres no residents s’utilitza el sistema d’identificació a la seu electrònica amb el sistema d'acreditació (usuari i contrasenya)

   L’Institut Ramon Llull s’encarrega de fer arribar d’una manera segura l'acreditació (usuari i contrasenya) a les persones interessades després d’haver verificat la documentació que acrediti la seva identitat. Per aquest motiu, els ciutadans estrangers no residents que, per ser la primera vegada que presenten una sol·licitud a l’Institut Ramon Llull, no disposin d'acreditació, caldrà fer la seva  petició d'acreditació

  2. Presentació de documents per a expedients en tramitació

   Quan es tracti de declaracions responsables, desistiments, renúncies, documentació justificativa o recursos, els ciutadans/nes estrangeres no residents a Espanya que vulguin presentar aquests documents per mitjans telemàtics caldrà que disposin d'acreditació (usuari contrasenya). En canvi, la presentació de la resta de documents a través de la seu electrònica en el marc d’un expedient ja obert es pot dur a terme també, mitjançant el mecanisme ID.

  3. Presentació de documentació justificativa

   Per tal de presentar la documentació justificativa per mitjans telemàtics, cal disposar d'acreditacií (usuari i contrasenya) i seguir els passos que es descriuen a la Guia per a presentar documentació justificativa per mitjans telemàtics.

  Patrocinadors dels projectes de l'IRL

  L’Institut Ramon Llull

  és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

  Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

  Xarxes socials

   
   
   
   
   

  Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


  Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

  Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

  Tipus de galetes 

  Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

  Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

  Galetes tècniques

  Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

  Galetes de personalització

  Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

  Galetes d'anàlisi estadística

  Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

  Galetes de tercers

  També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

  Gestionar les galetes al meu navegador

  L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

  Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.