Institut Ramon LLull

Sobre TRADUcat

Aquesta base de dades ofereix informació i dades de contacte sobre els traductors de literatura catalana amb obra publicada els últims anys, a partir de les dades contingudes al TRAC (base de dades de traduccions de literatura catalana), i és un recurs al servei de tots aquells que necessitin informació sobre els traductors literaris en actiu.

La base pot incloure tots aquells traductors que hagin publicat almenys un llibre traduït del català a una altra llengua, en format llibre i de traducció exclusiva. Els traductors interessats poden enviar les seves dades a l'IRL, que gestionarà i mantindrà actualitzada la base. No dubteu a fer-nos saber qualsevol comentari, absència o correcció per correu electrònic: Dolors Oliveras o al correu general del Llull

TRADUcat: Traductors del català

Podeu consultar si els exemplars estan disponibles a la Biblioteca de l'Institut Ramon Llull.

1 resultats
Ricardo da Costa

Ricardo da Costa

Ricardo da Costa va néixer a Rio de Janeiro el 1962. És un historiador brasiler, especialitzat en la filosofia i la cultura de l'Edat Mitjana. Entre els anys 1994-2000 va fer el seu màster i doctorat a la Universidade Federal Fluminense, amb un curs de paleografia de català antic al Raimundus Lullus Institut de la Albert Ludwigs Universität, Freiburg im Breisgau, sota la supervisió del doctor Fernando Domínguez Reboiras. El 2000 va obtenir la càtedra d'Història Medieval a la Universidade Federal do Espírito Santo. El 2005 va entrar a formar part de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona en la qualitat d'acadèmic corresponent. El 2003 i 2005 va fer dos treballs de post doctorat a la Universitat Internacional de Catalunya, sota la supervisió del doctor Josep Serrano i Daura. Els temes van ser els templers i els set arts liberals en la filosofia de Ramon Llull. Es dedica a l'estudi de l'Edat Mitjana europea adoptant els temes i objectius de la nova història. Ha traduït nombrosos documents del filòsof Ramon Llull (1232-1316). També ha traduït la novel·la Curial e Güelfa (segle XV) sota la direcció del professor Vicent Martines (Universitat d'Alacant), per al projecte IVITRA, del qual és membre.
Llengua d'arribada: Portuguès
Gènere: Narrativa
Mostra de traducció:

Última actualització: 28/01/2021 10:32
    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"