transparència
Català al món
Blog de llengua
10 de gener 2018 ,  20:35
20 de novembre 2017 ,  09:42
01 de novembre 2017 ,  16:40

Estades lingüístiques en territoris de parla catalana

Estada lingüística d’estiu a València (AVL – IRL)

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull organitzen durant el mes de juliol una estada lingüística adreçada a estudiants de català/valencià de les universitats de l’exterior. Aquest programa és una bona opció per a totes aquelles persones que vulguen aprofitar l’estiu per millorar els seus coneixements de llengua i conéixer la ciutat de València.

L’Estada combina cursos de llengua i cultura amb un programa d’activitats culturals i de lleure.

LLOCS D'ESTADA I DURADA

València: del 9 al 21 de juliol de 2017

 

DESTINATARIS

Estudiants d’universitats i altres centres amb docència d’estudis catalans de l’exterior.

CONTINGUT

Cursos de llengua

  • Nivell elemental (B1 MECR)
  • Nivell intermedi (B2 MECR)

30 hores de classe amb professorat especialitzat

Curs de cultura

Activitats culturals

REQUISITS DE LES PERSONES INTERESSADES

Cursar o haver cursat estudis de llengua (català/valencià) en qualsevol universitat de fora de l’àmbit lingüístic i tenir-ne un coneixement de nivell A2 o superior (MECR).

NOMBRE DE PLACES

20 (10 places són reservades a alumnes provinents d’universitats cofinançades per la Generalitat Valenciana).  

Sol·licitud d’inscripció (de l’1 d’abril al 10 de maig de 2017)

Les persones interessades han d'omplir la sol·licitud d'inscripció que trobaran a la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull.

Un cop enviada la sol·licitud d'inscripció per part de la persona interessada, el/la seu/va professor/a de llengua catalana rebrà automàticament un missatge amb un enllaç a un formulari electrònic que haurà d'omplir amb la informació següent.

- Que la persona sol·licitant cursa o ha cursat estudis de llengua catalana a l'exterior. El formulari també ha d'incloure una valoració del grau d'aprofitament de l'estudiant en relació amb la llengua catalana.

La sol·licitud d’inscripció estarà completada quan el/la professor/a hagi omplert el formulari electrònic amb la informació esmentada, moment en què la persona sol·licitant rebrà un missatge electrònic de confirmació. No es considerarà vàlida cap sol·licitud sense aquesta informació.

Les persones que no compleixin els requisits d'admissió o trametin la sol·licitud d'inscripció fora de termini seran excloses del procés de selecció. Es consideraran fora de termini aquelles sol·licituds que tinguin registre d'entrada a l'Institut Ramon Llull una data posterior al 10 de maig de 2017.

SELECCIÓ DELS PARTICIPANTS

Es crearà una comissió formada per representants de l’AVL i l’IRL per a l'avaluació de les sol·licituds presentades, d’acord amb els criteris de valoració següents:

1. Que la persona sol·licitant no haja participat en les dues edicions anteriors de l’Estada lingüística d’estiu a València o de l’Estada lingüística d’estiu a Barcelona. Valoració: fins a 1 punt                                                        

2. Que la persona sol·licitant estiga en possessió d’algun dels certificats de llengua catalana de l’Institut Ramon Llull. Valoració: fins a 1 punt.

3. Motius pels quals la persona sol·licitant aprén català/valencià. Valoració: fins a 3 punts.

4. Grau d'aprofitament del curs o cursos de català/valencià en què la persona sol·licitant estiga o haja estat matriculada en universitats de l’exterior. Valoració: fins a 3 punts.

S’estableix una limitació en la participació a l’Estada lingüística d’estiu a València d’un màxim de tres persones d’una mateixa universitat, considerant el criteri preferent del grau d’aprofitament del curs o cursos en què les persones interessades estiguen o hi hagen estat matriculades. Aquesta limitació no opera en el cas de les places reservades a alumnes provinents d’universitats cofinançades per la Generalitat Valenciana.

En el cas que el nombre de sol·licituds seleccionades d’acord amb els criteris de valoració no arribe a 20, es podran seleccionar més de tres persones d’una mateixa universitat. En cap cas el nombre total de persones seleccionades per a participar a l’Estada lingüística d’estiu a València podrà superar les 20 places.

A partir del dia 20 de maig les persones interessades podran consultar si han estat seleccionades al tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

Les persones que complisquen els requisits d’admissió, però que no hagen estat seleccionades en primera instància passaran a formar part d’una llista de reserva.

Inscripció (del 20 al 31 de maig de 2017)

Les persones seleccionades per participar a l’Estada lingüística d’estiu a València hauran de confirmar la inscripció adreçant un missatge a infollengua@llull.cat. No es considerarà vàlida cap inscripció si no se n’ha fet la confirmació.

En el cas que algun dels seleccionats renuncie a la seua plaça, les persones que són a la llista de reserva podran inscriure’s a l’Estada lingüística d’estiu a València entre l’1 i el 10 de juny.

Si alguna persona inscrita renuncia a participar a l’Estada lingüística d’estiu a València haurà de comunicar-ho a l’Institut Ramon Llull abans del 15 de juny. Si ho fa amb posterioritat a aquesta data i no té una causa que ho justifique (problemes de salut, afers acadèmics o laborals), no podrà sol·licitar de participar-hi en les dues edicions següents.

En ambdós casos les places vacants s’oferiran a les persones que són a la llista de reserva, d’acord amb la puntuació obtinguda en l’avaluació de les sol·licituds presentades.

La inscripció inclou:

  • Curs de llengua i cultura
  • Material didàctic
  • Activitats culturals
  • Allotjament en règim de pensió completa
  • Assegurança (cobreix totes les activitats docents, culturals i de lleure que apareguin citades expressament al programa de l’Estada lingüística d’estiu a València)

Per a més informació sobre l’Estada lingüística d’estiu a València consulteu el web (www.llull.cat) o bé adreceu-vos a l’Institut Ramon Llull (infollengua@llull.cat).

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.