Institut Ramon LLull

Estades lingüístiques en territoris de parla catalana

XXIII Campus universitari de la llengua catalana

El Campus universitari de la llengua catalana, fruit de la col·laboració entre el Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull, ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure, la possibilitat d’integrar-se en el teixit social i el context natural de Catalunya i Andorra. Aquesta immersió lingüística i cultural a cavall entre la Costa Brava i el Pirineu andorrà permet als participants poder viure plenament en català durant uns dies.

DATES I HORARI

Girona (Catalunya): del 21 al 28 de juliol de 2024

Escaldes-Engordany (Andorra): del 28 de juliol al 4 d’agost de 2024

DESTINATARIS

Qualsevol estudiant universitari no catalanoparlant interessat en el català i en la cultura que s’hi expressa. Als participants se’ls lliurarà un certificat d’assistència i aprofitament, sempre que hagin estat present a un 90 % de les classes.

Contingut

Cursos de llengua

 • Nivell bàsic / elemental (A2 MECR)
 • Nivell elemental / intermedi (B1 MECR)

30 hores de classe amb professorat especialitzat

Curs de cultura

15 hores sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana amb professorat especialitzat (sociolingüística, art, literatura, geografia i història, arquitectura, medi natural, etc.).

Activitats culturals i de lleure

Els vespres i els caps de setmana l’oferta diversa d’activitats culturals i de lleure propicia el coneixement de Catalunya i Andorra (excursions i itineraris culturals, visita de monuments històrics, exploració d’espais naturals, etc.).

REQUISITS DE LES PERSONES INTERESSADES

 • Cursar o haver cursat un mínim de 50 hores d’estudis de llengua catalana en qualsevol universitat de fora del domini lingüístic.
 • Tenir un coneixement i un domini bàsics de català oral.

NOMBRE DE PLACES

30 (3 places són reservades a alumnes provinents del Centre Carlemany de Llengua Catalana de Praga, dependent del Govern d’Andorra, que ha estat impulsor del Campus universitari de la llengua catalana).

Sol·licitud d’inscripció (del 3 al 29 d’abril de 2024)

Les persones interessades han d'omplir la sol·licitud d'inscripció que trobaran a la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull.

Un cop enviada la sol·licitud d'inscripció per part de la persona interessada, el/la seu/va professor/a de llengua catalana rebrà automàticament un missatge amb un enllaç a un formulari electrònic que haurà d'omplir amb la informació següent.

- Que la persona sol·licitant cursa o ha cursat estudis de llengua catalana a l'exterior i que té un coneixement i un domini bàsics de català oral. El formulari també ha d'incloure una valoració del grau d'aprofitament de l'estudiant en relació amb la llengua catalana.

La sol·licitud d’inscripció estarà completada quan el/la professor/a hagi omplert el formulari electrònic amb la informació esmentada, moment en què la persona sol·licitant rebrà un missatge electrònic de confirmació. El termini per fer-ho serà del 3 d’abril al 2 de maig de 2024, de manera que el professorat comptarà amb un dia més per realitzar aquest tràmit respecte al termini de sol·licitud dels estudiants. No es considerarà vàlida cap sol·licitud sense aquesta informació.

Les persones que no compleixin els requisits d'admissió o trametin la sol·licitud d'inscripció fora de termini seran excloses del procés de selecció. Es consideraran fora de termini aquelles sol·licituds dels estudiants que tinguin registre d'entrada a l'Institut Ramon Llull una data posterior al 29 d’abril de 2024, i els informes del professorat amb registre d'entrada a l'Institut Ramon Llull amb una data posterior al 2 de maig de 2024.

Selecció de participants

L’Institut Ramon Llull i el Govern d’Andorra crearan una comissió per a l'avaluació de les sol·licituds presentades, d’acord amb els criteris de valoració següents:

1. Que la persona sol·licitant no hagi participat en l‘edició de l’any 2023 del Campus Universitari de la Llengua Catalana, a l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears o a l’Estada lingüística d’estiu a València. Valoració: fins a 1 punt                                        

2. Que la persona sol·licitant estigui en possessió d’algun dels certificats de llengua catalana de l’Institut Ramon Llull o del Govern d’Andorra. Valoració: fins a 1 punt.

3. Motius pels quals la persona sol·licitant aprèn català. Valoració: fins a 4 punts.

4. Grau d'aprofitament del curs o cursos de llengua catalana en què la persona sol·licitant estigui o hagi estat matriculada en universitats de fora del domini lingüístic de la llengua catalana. Valoració: fins a 4 punts.

S’estableix una limitació en la participació al Campus universitari de la llengua catalana d’un màxim de tres persones d’una mateixa universitat, considerant el criteri preferent del grau d’aprofitament del curs o cursos en què les persones interessades estiguin o hi hagin estat matriculades.

En cas d’empat, prevaldrà el fet de no haver participat mai en les estades lingüístiques organitzades o coorganitzades per l’IRL. En el supòsit que no es desfés l’empat, en última instància, s’aplicarà el criteri d’ordre d’arribada de les sol·licituds de participació.

En el cas que el nombre de sol·licituds seleccionades d’acord amb els criteris de valoració no arribi a 30, es podran seleccionar més de tres persones d’una mateixa universitat. En cap cas el nombre total de persones seleccionades per a participar al Campus universitari de la llengua catalana podrà superar les 30 places. A partir del dia 15 de maig les persones interessades podran consultar si han estat seleccionades al tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

Les persones que compleixin els requisits d’admissió, però que no hagin estat seleccionades en primera instància passaran a formar part d’una llista de reserva.

Inscripció (del 15 al 23 de maig de 2024)

Les persones seleccionades per participar al Campus universitari de la llengua catalana hauran de confirmar la inscripció adreçant un missatge a infollengua@llull.cat. No es considerarà vàlida cap inscripció si no se n’ha fet la confirmació.

En el cas que algun dels seleccionats renunciï a la seva plaça, les persones que són a la llista de reserva podran inscriure’s al Campus universitari de la llengua catalana. El termini d’aquest nou període d’inscripció és del 30 de maig al 6 de juny.

Si alguna persona inscrita renuncia a participar al Campus universitari de la llengua catalana, haurà de comunicar-ho a l’Institut Ramon Llull abans del 15 de juny. Si ho fa amb posterioritat a aquesta data, i no té una causa que ho justifiqui (problemes de salut, afers acadèmics o laborals), no podrà sol·licitar de participar-hi en les dues edicions següents. 

En ambdós casos les places vacants s’oferiran a les persones que són a la llista de reserva, d’acord amb la puntuació obtinguda en l’avaluació de les sol·licituds presentades.

La inscripció al Campus universitari de la llengua catalana inclou:

 • Curs de llengua i cultura
 • Material didàctic
 • Activitats culturals i de lleure
 • Desplaçament de Girona a Andorra
 • Allotjament en règim de pensió completa
 • Assegurança (cobreix totes les activitats docents, culturals i de lleure que apareguin citades expressament al programa del Campus universitari de la llengua catalana). 

Els ciutadans europeus han d’estar en possessió de l’assegurança sanitària europea.

Per a més informació sobre el Campus universitari de la llengua catalana consulteu els webs www.llull.cat o www.cultura.ad; o bé adreceu-vos a l’Institut Ramon Llull

Testimonis

  Logo Institut Ramon Llull
 • Un consorci de:

 • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"