Institut Ramon LLull

Estades lingüístiques en territoris de parla catalana

XX Campus universitari de la llengua catalana

A causa de la crisi sanitària generada per la malaltia de la Covid-19, l’Institut Ramon Llull i el Govern d’Andorra organitzen el Campus universitari de la llengua catalana en format virtual, i ofereixen als estudiants de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, XarxaLlull, una immersió lingüística original i diferent per mitjà de classes de llengua i la participació en tot un seguit d’activitats culturals i de lleure en línia.

DATES I HORARI

Del 26 al 30 de juliol de 2021

De 16 h a 20 h (UTC+2 hores)

Es programaran sessions síncrones de 4 hores diàries per a les classes de llengua, les sessions de conversa i les sessions i tallers sobre diversos aspectes de la cultura, per tal de fomentar la participació dels estudiants i per afavorir la cohesió grupal.

DESTINATARIS

Estudiants de les universitats amb docència d’estudis catalans de l’exterior, que tinguin un coneixement de llengua catalana de nivell A1 o superior. Als participants se’ls lliurarà un certificat d’aprofitament.

Contingut

Classes de llengua (10 hores de classe amb professorat especialitzat)

  • Nivell bàsic / elemental (A2 MECR)
  • Nivell elemental / intermedi (B1 MECR)

Sessions de conversa sobre temes d’actualitat (2,5 hores)

Sessions i tallers sobre cultura

7,5 hores sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana amb professorat especialitzat (literatura, música i cinema, etc.).

Activitats culturals

Hi haurà una graella de càpsules culturals (actuacions musicals, cinema, visites guiades a poblacions, museus i espais naturals, gastronomia, etc.) perquè els estudiants puguin gaudir-ne mentre duri el Campus. Aquestes sessions es faran en obert i no seran obligatòries, però sí recomanables.

NOMBRE DE PLACES

40

Sol·licitud d’inscripció (del 20 d’abril al 10 de maig de 2021)

Les persones interessades han d'omplir la sol·licitud d'inscripció que trobaran a la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull. Es consideraran fora de termini aquelles sol·licituds dels estudiants que tinguin registre d'entrada a l'Institut Ramon Llull una data posterior al 10 de maig de 2021.

Amb la intenció de garantir la diversitat de procedències de les persones participants, es limitarà a 4 el nombre d’inscripcions d’una mateixa universitat i a 10 les sol·licituds provinents d’un mateix país, tenint en compte l’ordre d’arribada de sol·licituds de participació.

S’admetran les primeres 40 sol·licituds que arribin a la seu de l’Institut Ramon Llull en el termini establert, d’acord amb el criteri de limitació d’inscripcions d’una mateixa universitat i d’un mateix país. La resta de sol·licituds formaran part de la llista de reserva.

En el cas que el nombre total de sol·licituds no arribi a 40, es podran seleccionar més de 4 persones d’una mateixa universitat o 10 del mateix país.

A partir del dia 17 de maig les persones interessades podran consultar si han estat seleccionades per participar al Campus al tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

Inscripció (del 17 al 25 de maig)

Les persones seleccionades per participar al Campus hauran de confirmar la inscripció adreçant un missatge a infollengua@llull.cat. No es considerarà vàlida cap inscripció si no se n’ha fet la confirmació. La inscripció al Campus és gratuïta.

En el cas que alguna de les persones seleccionades renunciï a la seva plaça, les persones que són a la llista de reserva podran inscriure’s al Campus. El termini d’aquest nou període d’inscripció serà del 26 de maig al 4 de juny.

Si alguna persona inscrita renuncia a participar al Campus universitari de la llengua catalana haurà de comunicar-ho a l’Institut Ramon Llull abans del 15 de juny.

En ambdós casos les places vacants s’oferiran a les persones que són a la llista de reserva, d’acord amb l’ordre d’arribada de les sol·licituds d’inscripció a l’Institut Ramon Llull i la limitació de participants d’una mateixa universitat o país.

En el cas que hi hagi places disponibles a les altres estades, l’IRL es reserva el dret d’oferir-les a les persones que estiguin a la llista de reserva, sempre d’acord amb els criteris esmentats més amunt.

Per a més informació sobre el Campus universitari de la llengua catalana podeu adreçar-vos a l’Institut Ramon Llull (infollengua@llull.cat). 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"