Institut Ramon LLull

Estades lingüístiques en territoris de parla catalana

Estada lingüística d'estiu a les Illes Balears

A causa de la crisi sanitària generada per la malaltia de la Covid-19, l’Institut Ramon Llull organitza enguany l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears en format virtual, i ofereix als estudiants de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, XarxaLlull, i d’altres centres, una immersió lingüística original i diferent per mitjà de classes de llengua  i la participació en tot un seguit d’activitats culturals i de lleure en línia.

DATES I HORARI

Del 6 al 10 de setembre de 2021

De 9 a 13 h (UTC+2 hores)

Es programaran sessions síncrones de 4 hores diàries per a les classes de llengua, les sessions de conversa i les sessions i tallers sobre diversos aspectes de la cultura, per tal de fomentar la participació dels estudiants i per afavorir la cohesió grupal.

DESTINATARIS

Estudiants de les universitats i altres centres amb docència d’estudis catalans de l’exterior, que tinguin un coneixement de llengua catalana de nivell A2 o superior. Als participants se’ls lliurarà un certificat d’aprofitament.

CONTINGUT

Classes de llengua (10 hores de classe amb professorat especialitzat)

  • Nivell elemental (B1 MECR)
  • Nivell intermedi (B2 MECR)

Sessions de conversa sobre temes d’actualitat (2,5 hores)

Sessions i tallers sobre cultura

7,5 hores sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana amb professorat especialitzat (literatura, música i cinema, etc.).

Activitats culturals

Hi haurà una graella de càpsules culturals (actuacions musicals, cinema, visites guiades a poblacions, museus i espais naturals, gastronomia, etc.) perquè els estudiants puguin gaudir-ne mentre duri l’Estada. Aquestes sessions es faran en obert i no seran obligatòries, però sí recomanables.

NOMBRE DE PLACES

40

Sol·licitud d’inscripció (del 20 d’abril al 10 de maig de 2021)

Les persones interessades han d'omplir la sol·licitud d'inscripció que trobaran a la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull. Es consideraran fora de termini aquelles sol·licituds dels estudiants que tinguin registre d'entrada a l'Institut Ramon Llull una data posterior al 10 de maig de 2021.

Amb la intenció de garantir la diversitat de procedències de les persones participants, es limitarà a 4 el nombre d’inscripcions d’una mateixa universitat i a 10 les sol·licituds provinents d’un mateix país, tenint en compte l’ordre d’arribada de sol·licituds de participació.

S’admetran les primeres 40 sol·licituds que arribin a la seu de l’Institut Ramon Llull en el termini establert, d’acord amb el criteri de limitació d’inscripcions d’una mateixa universitat i d’un mateix país. La resta de sol·licituds formaran part de la llista de reserva.

En el cas que el nombre total de sol·licituds no arribi a 40, es podran seleccionar més de 4 persones d’una mateixa universitat o 10 del mateix país.

A partir del dia 17 de maig les persones interessades podran consultar si han estat seleccionades per participar a l’Estada al tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

Inscripció (del 17 al 25 de maig)

Les persones seleccionades per participar a l’Estada hauran de confirmar la inscripció adreçant un missatge a infollengua@llull.cat. No es considerarà vàlida cap inscripció si no se n’ha fet la confirmació. La inscripció a l’Estada és gratuïta.

En el cas que alguna de les persones seleccionades renunciï a la seva plaça, les persones que són a la llista de reserva podran inscriure’s a l’Estada. El termini d’aquest nou període d’inscripció serà del 26 de maig al 4 de juny.

Si alguna persona inscrita renuncia a participar a l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears haurà de comunicar-ho a l’Institut Ramon Llull abans del 15 de juliol.

En ambdós casos les places vacants s’oferiran a les persones que són a la llista de reserva, d’acord amb l’ordre d’arribada de les sol·licituds d’inscripció a l’Institut Ramon Llull i la limitació de participants d’una mateixa universitat o país.

En el cas que hi hagi places disponibles a les altres estades, l’IRL es reserva el dret d’oferir-les a les persones que estiguin a la llista de reserva, sempre d’acord amb els criteris esmentats més amunt.

Per a més informació sobre l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears  podeu adreçar-vos a l’Institut Ramon Llull (infollengua@llull.cat). 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"