Institut Ramon LLull

El Llull promou la internacionalització del còmic al Festival International de la Bande Dessinée d’Angoulême

22/01/2024

Del 25 al 28 de gener, la ciutat francesa d’Angoulême acull un dels festivals internacionals de còmic més reconeguts. L’Institut Ramon Llull hi participa amb un estand propi i un programa de reunions amb professionals del sector.




Cada gener, des de 1974, el Festival International de la Bande Dessinée dAngoulême (FIBD) presenta una extensa programació d’exposicions, taules rodones, trobades i signatures amb la presència d’alguns dels principals autors de còmic de França i d’arreu del món. Es tracta d’una de les cites més destacades del sector, d’abast internacional. Enguany, l’Institut Ramon Llull hi serà present amb un estand propi i una extensa agenda de reunions amb professionals de l’àmbit editorial, en el que és una aposta ferma per a la internacionalització del còmic català.

El programa de reunions professionals servirà per fer difusió dels programes i ajuts específics que ofereix el Llull per publicar i promoure obres de còmic escrites i il·lustrades per autors de Catalunya i de les Illes Balears.

Cada any són molts els autors i il·lustradors catalans que viatgen al Festival per presentar els seus portafolis a editorials internacionals. També és remarcable la presència d’institucions. En aquesta edició hi seran presents Ficomic (Federació d'Institucions Professionals del Còmic), l’l'Institut d'Estudis Baleàrics, l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i les editorials Norma, Penguin Random House, Planeta, La cúpula, Libros del Zorro Rojo i Ute Körner Agency, entre d’altres.

D’altra banda, l’IRL va atorgar al 2023 un total de 135 subvencions destinades a il·lustració i còmic, un 48% més que al 2022. El 2024 es seguirà apostant per la consolidació del còmic català al mercat internacional.

AJUTS QUE OFEREIX EL LLULL AL SECTOR

Ajuts a obres il·lustrades:

https://www.llull.cat/catala/subvencions/obres_ilustrades_intro.cfm

Ajuts a la promoció de la literatura:

https://www.llull.cat/catala/subvencions/promocio_literatura_intro.cfm

Ajuts a traducció

https://www.llull.cat/catala/subvencions/traduccio_literatura_intro.cfm

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"