Institut Ramon LLull

'Boulder', d'Eva Baltasar, primera novel·la en català que opta al premi Booker Internacional

Literatura.  Barcelona, 18/03/2023

Boulder ha estat inclosa a la “longlist” d’obres nominades al prestigiós Booker Prize 2023, com a millor obra de ficció internacional traduïda a l’anglès.




Eva Baltasar és la primera escriptora de la literatura catalana que opta al reconegut Booker Prize 2023, que des del 2005 premia obres d’autors internacionals que han tingut una àmplia difusió al Regne Unit. Boulder forma part de la “longlist” d’obres que enguany opten a aquest guardó, que són un total de 12 i estan escrites per autors com Laurent Mauvignier, Guadalupe Nettel, Vigdis Hjorth, Andrei Kurkov, Maryse Condé i Cheong Myeong-Kwan.

La traducció anglesa de Boulder ha anat a càrrec de Julia Sanches i ha estat publicada per l’editorial londinenca And Other Stories. El premi està dotat amb 50.000 lliures pel llibre guanyador, que comparteixen autor i traductor.

Boulder es va publicar en català ara fa tres anys, i des d'aleshores se n'han venut més de 20.000 exemplars. Forma part d’una trilogia, juntament amb Permagel i Mamut, i ha estat traduïda també al castellà, al francès, l'italià, l'alemany, el danès i el grec.

Eva Baltasar va ser una de les autores protagonistes de l’Spotlight, el focus de cultura catalana organitzat per l’IRL l’any passat a la Fira del llibre de Londres. Una acció que tenia com a objectius principals potenciar les traduccions a l’anglès dels autors de literatura catalana i promoure els autors ja traduïts a l’anglès. Programes com l’Spotlight contribueixen a fer possible reconeixements com aquest.

El 18 d’abril es farà pública la “shortlist” de nominats, en el marc de la Fira del llibre de Londres, i el guanyador se sabrà el 23 de maig en un acte a l’Sky Garden de Londres.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"