Institut Ramon LLull

El XIX Campus universitari de la llengua catalana es realitza en format digital

Llengua.  Barcelona, 24/07/2020

En l’edició 2020, el Campus té lloc del 27 al 31 de juliol, amb una durada més reduïda.




Degut a la crisi sanitària generada per la Covid-19, el Campus universitari de la llengua catalana —que organitzen conjuntament l'Institut Ramon Llull i el Govern d’Andorra— s’ha reinventat i enguany se celebrarà en format digital. Això suposa una readaptació i un trasllat al format digital de tots els continguts que oferia el Campus els anys anteriors. En aquest sentit, els estudiants descobriran Andorra i Catalunya des de casa i, a la vegada, podran avançar en el coneixement i la pràctica de la llengua catalana interaccionant, en línia, amb estudiants d’altres països.

La dinovena edició del Campus se celebrarà entre el 27 i el 31 de juliol de 2020, amb una durada més reduïda respecte a edicions anteriors per tal de facilitar la participació en línia dels estudiants. Una altra de les novetats d’enguany és l’augment de places, arribant fins a les quaranta (deu més que d’altres anys). Des de l’any 2002, més de cinc-centes persones han pogut completar durant l’estiu la seva formació lingüística en una de les divuit edicions del Campus.

Hi haurà sessions síncrones de llengua i tallers sobre diferents aspectes de la cultura i es programaran una graella de càpsules culturals asíncrones variades i atractives (actuacions musicals, cinema, teatre, visites guiades a poblacions, museus, espais naturals, etc.). Part dels concerts i espectacles es faran en obert per al professorat i a la resta d’estudiants de la Xarxa Llull. A més, enguany, els estudiants podran gaudir d’una activitat de descoberta virtual d’Andorra i de Girona.

El Campus universitari de la llengua catalana s'emmarca en el programa d'estades lingüístiques d’estiu adreçat a estudiants d’estudis catalans de la XarxaLlull.

Aquestes estades inclouen tots els territoris de parla catalana com ara l’Estada lingüística d’estiu a València, que l’Institut Ramon Llull també coorganitza amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears. Totes dues estades tindran lloc la primera quinzena del mes de setembre, amb el mateix format virtual del Campus.

Des de l'inici de la seva creació l'any 2002, més d'un miler de persones d'arreu del món han pogut fer una immersió lingüística i cultural a Andorra, Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià gràcies a ajuts o a la participació en estades  lingüístiques organitzades pel Llull, conjuntament o bé amb la col·laboració d’altres organismes i institucions.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"