Arts.  Barcelona,  16/12/2015

La Singularitat, d’Albert Serra, arriba a Barcelona

Aquest dimecres s’ha presentat a la Virreina Centre de la Imatge ‘Catalunya a Venècia. La Singularitat’, el projecte impulsat per l’Institut Ramon Llull (IRL) que ha representat Catalunya a la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia i que ara es pot veure a Barcelona. A partir del concepte de singularitat, Serra ha concebut el seu nou treball com una gran instal·lació audiovisual que es projecta en vuit pantalles.

El director de l’IRL, Àlex Susanna, ha explicat que “aquest ha estat el projecte amb major ressò internacional dels quatre que hem presentat fins ara a la Biennal d’Art”. I en aquest sentit s’ha referit a les excel·lents crítiques rebudes a mitjans com la revista Frieze, Art Dependence o Art Tribune. De fet, el número de desembre de la revista Art Forum James Quandt ha seleccionat el treball de Serra com una de les 10 millors obres del 2015.

Durant la presentació, Serra ha explicat que a Barcelona s’ha ampliat el metratge de la pel·lícula “fins a 13 hores, amb moltes escenes dramatitzades i amb molt diàleg” i que a diferència de Venècia, on es projectava en cinc pantalles en un mateix espai, aquí “hi ha una pantalla per sala”: les cinc que ja es van poder veure a Venècia, i tres de noves, “atmosfèriques”, creades per a l’ocasió.

De la seva part, la comissària, Chus Martínez, ha explicat com “la pel·lícula s’ha convertit en un ens elàstic que ha pres la forma de l’espai”. Per a Martínez, “l’espectador es converteix ara en editor”, perquè no rep totes les imatges alhora sinó per separat i després ha de composar “una experiència única”.

Aquest és el segon any consecutiu que La Virreina Centre de la Imatge, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, acull un projecte present a la gran cita de l’art contemporani. El 2014 també es va poder veure a les sales de La Virreina l’exposició 25% Catalonia at Venice.

x01z15

El projecte, comissariat per Chus Martínez, es pot veure a la Virreina després de representar Catalunya a la Biennal d’Arts Visual de Venècia 


L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de Catalunya

La Fundació Ramon Llull està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra.

Fundació Ramon Llull

Avís legal / Accessibilitat / Contacte
© Institut Ramon Llull · Barcelona T. +34 934678000 / info@llull.cat