Institut Ramon LLull

Arts visuals, disseny i arquitectura

Subvencions de l’Institut Ramon Llull, en règim de concurrència competitiva, per a la mobilitat per dur a terme activitats en l’àmbit de les arts visuals, el disseny i l’arquitectura.

Bases

Bases en format PDF. Per veure aquests fitxers us podeu baixar el programa Adobe Acrobat.

OBJECTE

Subvencions a la mobilitat per dur a terme activitats que tinguin lloc entre l'1 de juliol i el 31 de desembre de 2022  fora de Catalunya en l’àmbit de les arts visuals, el disseny i l’arquitectura, que contribueixin a la difusió a l'exterior de la creació catalana, sempre que es compleixin els requisits següents:

  • Que l'artista, comissari, dissenyador o arquitecte (en endavant, l'autor) hagi realitzat, com a mínim, una activitat o projecte individual en el circuit professional o hagi estat objecte d'una publicació monogràfica sobre la seva obra.
  • Que l'autor hagi rebut crítica especialitzada.

No són objecte d'aquesta convocatòria els desplaçaments que tinguin per objecte:

. La realització d’activitats que no estiguin incloses dins un circuit professional

. La realització d’activitats emmarcades en l’àmbit de la cultura popular i tradicional

. La realització de viatges preparatoris

. L’assistència i la participació en congressos, jornades, conferències, seminaris, esdeveniments de caràcter acadèmic, esdeveniments organitzats en l’àmbit docent o bé en el marc de cursos o tallers de formació

. La realització d’exposicions de patrimoni artístic o arquitectònic

Persones beneficiàries

Les persones físiques o jurídiques que compleixin els requisits establerts en aquestes bases.

Sol·licituds

Es pot sol·licitar un màxim anual de 15.000 euros per autor/a durant l'any de la convocatòria.

L'import mínim subvencionable és de 150,00 euros.

L'import màxim subvencionable és de 15.000,00 euros.

Despeses subvencionables

Les despeses subvencionables són únicament i exclusivament les corresponents al transport de la càrrega i la seva assegurança, embalatges, producció de caixes de transport d'obra així com l'allotjament (màxim dues nits, tres si es tracta d'un desplaçament intercontinental) i el desplaçament de l'autor per assistir a l'activitat.

L'autor podrà anar acompanyat d'una altra persona amb una funció artística o tècnica necessària pel desenvolupament de l’activitat

També es consideren despeses subvencionables:

- Si escau, les despeses indirectes o derivades de l’obtenció d’un visat d’entrada i/o permís de treball al país on es realitza l’activitat corresponent, sempre i quan aquestes despeses indirectes o derivades no superin el 40% de l’import sol·licitat.

- Les despeses derivades de les proves diagnòstiques de la COVID-19 efectuades prèviament al desplaçament, en cas que siguin exigides per les autoritats competents dels països de destinació, equipaments, festivals, etc.

Presentació de les sol·licituds

La sol·licitud de presentació està disponible a la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

Les persones físiques empresàries i les persones jurídiques han de presentar la sol.licitud i realitzar els altres tràmits associats al procediment de concessió i justificació de les subvencions només per via telemàtica utilitzant la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull i el sistema de signatura corresponent.

Les persones físiques

  • Preferentment per via telemàtica utilitzant la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.
  • Les oficines de correus mitjançant la modalitat de correu administratiu
  • En  qualsevol dels registres i oficines que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Pel cas de sol•licitants estrangers (persones físiques empresàries i persones jurídiques no residents) que sol·licitin per primera vegada una subvenció a l’Institut Ramon Llull: - Es necessita una acreditació. Si no disposen d’acreditació, caldrà fer la seva petició d'acreditació.

L’Institut Ramon Llull s’encarrega de generar-la i fer-la arribar d’una manera segura als ciutadans estrangers no residents després d’haver verificat la documentació que acrediti la seva identitat. L’acreditació té una validesa de cinc anys a comptar a partir de la data de presentació de la documentació que acredita la identitat de la persona interessada, a no ser que hi hagi hagut algun canvi. Un cop rebuda l’acreditació es podrà tramitar la sol·licitud de subvenció.

Si s’escau, tingueu en compte el termini previ  necessari per tal d’efectuar l’acreditació.

Terminis de presentació

Segona convocatòria: del 12 al 27 de setembre de 2022

Consulta i presentació de documents

Els expedients poden ser consultats telemàticament a la seu electrònica.

La documentació addicional, si escau, i la documentació justificativa es pot aportar per mitjans telemàtics a la seu electrònica.

Per a la presentació de documentació justificativa vegeu el document guia.

Justificació

Contacte

Per a resoldre dubtes sobre les sol·licituds adreceu-vos a Eva Solans esolans@llull.cat

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"