transparència
Català al món
Blog de llengua
10 de gener 2018 ,  20:35
20 de novembre 2017 ,  09:42
01 de novembre 2017 ,  16:40

Programa de pràctiques

L'Institut Ramon Llull posa a l’abast dels estudiants d’estudis catalans del Regne Unit i Irlanda de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior un programa de pràctiques acadèmiques amb la finalitat que complementin la seva formació acadèmica i adquireixin competències que els preparin per exercir activitats professionals en el seu futur laboral en un entorn català.

Les pràctiques ofertes per l’IRL es configuren com a activitats acadèmiques que s’integren en el pla d’estudis de les universitats i tindran el reconeixement acadèmic que els correspongui d’acord amb les normes i els procediments establerts per la universitat. Els àmbits preferents de treball són: traducció, redacció i edició de textos; gestor de comunitats (community manager), xarxes socials; educació; i gestió cultural i turística.

Informació de les pràctiques

OBJECTIUS

  • Facilitar la professionalització de l'estudiant mitjançant la seva formació pràctica a l’empresa.
  • Ampliar els coneixements de llengua catalana de l’estudiant fent una immersió lingüística en territori català.
  • Apropar universitats i empreses i cobrir amb eficiència necessitats comunes.

REALITZACIÓ DE LES PRÀCTIQUES, DURADA I HORARIS

Els estudiants podran dur a terme les pràctiques a Catalunya durant el Year abroad o durant l’últim any de grau.

Les pràctiques externes curriculars tindran la durada que estableixi el pla d’estudis (mínim 3 mesos, màxim 12 mesos), preferentment 4 mesos.

Els horaris s’establiran d’acord amb les característiques de les pràctiques i les disponibilitats de l’entitat col·laboradora.

REMUNERACIÓ

Les pràctiques seran remunerades, segons les possibilitats de cada empresa o institució.

PERFIL DELS ESTUDIANTS

Estudiants d’estudis catalans de les universitats del Regne Unit o Irlanda de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior en formació de Filologia, Llengua i Literatures Modernes, Estudis Literaris, Humanitats, Periodisme, Comunicació, etc.

Si compleixes aquests requisits i estàs interessat a fer pràctiques a Catalunya, escriu-nos a infollengua@llull.cat o posa’t en contacte amb el/la teu/teva professor/a d’estudis catalans.

EMPRESES O INSTITUCIONS INTERESSADES

Escriviu un correu electrònic a info@transferinnova.com i us donarem més detalls del Programa de pràctiques.

TERMINIS

Per al curs 2017-2018 els terminis són els següents:

  • Per a estades durant el període gener-juny 2018
    Les empreses o institucions podran enviar les seves ofertes a l’IRL fins al 30 de setembre del 2017. Els estudiants podran sol•licitar un lloc de pràctiques fins al 30 de novembre del 2017.
  • Per a estades durant el període setembre 2018 -gener 2019
    Les empreses o institucions podran enviar les seves ofertes a l’IRL fins al 31 de desembre del 2017. Els estudiants podran sol•licitar un lloc de pràctiques fins al 28 de febrer del 2018.

OFERTES ACTUALS

Patrocinadors dels projectes de l'IRL

L’Institut Ramon Llull

és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.

Generalitat de CatalunyaGovern Illes BalearsAjuntament de Barcelona

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.