Institut Ramon LLull

LITERATURA CATALANA EN MOVIMENT

Literatura.  14/02/2024

BUTLLETÍ PER A TRADUCTORS

L’any 2024 avança i des de l’Institut Ramon Llull ens agradaria compartir amb vosaltres, traductores i traductors, prescriptors indispensables de la literatura catalana arreu del món, l’obertura dels terminis per presentar les sol·licituds a les subvencions i programes de literatura d’enguany.

Comencem pel Programa per a traductors i les Subvencions per a residències de traductors:

  • El Programa per a traductors consisteix en l’encàrrec de la traducció d'un fragment d’una obra del patrimoni literari de la literatura catalana a qualsevol llengua, i en l’elaboració de materials promocionals, amb vista a la seva internacionalització. El 1er termini és de l’1 de febrer al 28 de març.
  • Les Subvencions per a residències de traductors van destinades a traductors que estiguin treballant en la traducció́ d'obres de la literatura catalana que vulguin participar a una estada en residència, a Catalunya, d'entre dues i sis setmanes.




Programa per a traductors:

El programa consisteix en l’encàrrec de la traducció d'un fragment d’una obra del patrimoni literari de la literatura catalana a qualsevol llengua, i en l’elaboració de materials promocionals, amb vista a la seva internacionalització.

Iniciat el 2021, ha comptat amb més de 40 traductors que han traduït extractes i elaborat dossiers de clàssics de la literatura catalana com ara Joaquim Amat- Piniella, Joanot Martorell, Maria Mercè Marçal, Montserrat Roig, Mercè Rodoreda, Aurora Bertrana, J.V. Foix, Josep Carner i Joan Salvat-Papasseit a una desena de llengües, entre les quals, el rus, el txec, l’anglès, el francès, el neerlandès o l’alemany.

1er termini: de l’1 de febrer al 28 de març

2on termini: del 2 de maig al 27 de juny

Subvencions - Promoció del patrimoni literari en llengua catalana i aranesa - Institut Ramon Llull


Subvencions per a residències de traductors:

Destinades a traductors que estiguin treballant en la traducció́ d'obres de la literatura catalana que vulguin participar a una estada en residència, a Catalunya, d'entre dues i sis setmanes.

Fa més de 15 anys que acollim traductors d’arreu del món i ja són més de 150 les persones que han gaudit d’una estada a un apartament al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per traduir una obra de la literatura catalana (poesia, narrativa, teatre i no-ficció), amb un contracte en vigor amb una editorial.

Termini: del 2 al 30 de maig

Subvencions - Residències de traductors - Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"