Institut Ramon LLull

El Llull participa al Festival International de la Bande Dessinée d’Angoulême 2023

Literatura.  Angoulême, França, 24/01/2023

És un dels esdeveniments internacionals de còmic més destacats, que se celebra entre el 26 i 29 de gener a la ciutat francesa d’Angoulême, i que enguany arriba a la 50a edició. L’Institut Ramon Llull hi serà present per reforçar la xarxa de contactes editorials, amb un programa de reunions amb professionals del món del còmic.




El Festival International de la Bande Dessinée d’Angoulême (FIBD) és el gran festival de còmic de parla francesa, però també un dels més destacats i reconeguts a nivell internacional. Des de 1974, data de la primera edició, té lloc cada any durant el mes de gener i presenta una programació d’exposicions, debats, taules rodones, trobades i signatures amb la presència d’alguns dels principals autors de França i d’arreu del món.

En l’edició 2023, l’Institut Ramon Llull consolida l’activitat per la internacionalització del sector del còmic català participant al festival, a partir d’un extens programa de reunions amb professionals del món de l'edició.

Això suposa la incorporació d'una fira internacional especialitzada en el sector del còmic dins el calendari regular de les fires a les quals assisteix l'Àrea de Literatura del Llull, per reforçar i ampliar la xarxa de contactes editorials.

El programa de reunions professionals servirà per a fer difusió, entre els editors internacionals, dels programes i ajuts específics que ofereix el Llull que tenen com a objectiu publicar i promoure obres de còmic escrites i il·lustrades per autors de Catalunya i de les Illes Balears.

Intensa presència catalana

Tradicionalment, Angoulême ha comptat amb una intensa presència d’editorials i creadors catalans, tal i com queda palès amb la participació enguany dels il·lustradors Rosa Codina, Anabel Colazo, Oriol Hernández Sánchez, Artur Laperla, Jaume Pallardó, Rubén Pellejero, Javu Rey i Oriol Roig. També és remarcable la presència de festivals i institucions com Ficomic i l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Com a fet rellevant de l’edició 2023, cal destacar que la revista Forn de Calç ha estat seleccionada, per segon any consecutiu, pel premi del Festival d’Angoulême 2023 en la categoria de “Còmic Alternatiu”, al costat de 31 obres gràfiques més.

Més informació dels nominats aquí

Ajuts a obres il·lustrades: https://www.llull.cat/catala/subvencions/obres_ilustrades_intro.cfm

Ajuts a la promoció de la literatura: https://www.llull.cat/catala/subvencions/promocio_literatura_intro.cfm

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"