Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull entra al clúster d’EUNIC a Londres, un dels més grans i actius d’aquesta xarxa europea d’institucions culturals

Londres, 08/06/2022

Amb la inclusió al clúster de Londres, el Llull ja compta amb totes les seves oficines exteriors integrades en aquesta xarxa de col·laboració cultural europea.
L’oficina de Londres de l’Institut Ramon Llull s’ha incorporat al Clúster d’EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de Londres, que és un dels més grans i actius d’aquesta xarxa d'instituts i organismes nacionals europeus de cultura, que defensa el paper destacat de la cultura en les relacions internacionals i és soci estratègic de la UE.

L’EUNIC s’estructura a través de 133 clústers situats en diferents ciutats d’arreu del món, des d’on s’impulsen projectes culturals i artístics europeus en diferents àmbits com la literatura, la música, el cinema i les arts escèniques.

Formar part d’aquesta estructura permet a l’IRL treballar de manera multilateral amb els membres de cada Clúster i tirar endavant diferents col·laboracions, així com facilitar vies d’accés a projectes culturals europeus als creadors catalans. Entre els membres del Clúster de Londres hi ha 34 instituts culturals i ambaixades de 31 països europeus.

A l’acte per ratificar la incorporació de l’IRL al Clúster de Londres, que es va fer a l'Institut Cultural Romanès, a l'Ambaixada de Romania de la capital britànica, hi van assistir, entre altres, Juan Blas Delgado (Instituto Cervantes London), Mathias Rambaud (Institut Français UK), Ula Tornau (Ambaixada de Lituània al Regne Unit), Marios Psaras (Cyprus High Commission) i Marc Dueñas (Institut Ramon Llull - London). Rambaud, Tornau i Psaras son els actuals membres de l’equip directiu de l’EUNIC London.

Amb la incorporació al clúster d’EUNIC a Londres, el Llull ja compta amb totes les seves oficines exteriors (Berlín, Nova York, París i Londres) integrades en aquesta xarxa, implicada activament en la definició de la política cultural europea, que exerceix de plataforma on compartir coneixement i impulsar la creació artística entre els seus membres i socis, i on fer visible de manera conjunta la cultura i els valors europeus.

http://europe.org.uk/magazine/institut-ramon-llull-joins-eunic-london/

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"