Institut Ramon LLull

L’artista Domènec Corbella s’estrena a Portugal amb l’exposició “Navigatio Vitae”

Arts.  Lisboa, Portugal, 18/04/2019

Navigatio Vitae, presentada a la galeria Pintor Fernando d'Azevedo de la Societat Nacional de Bellas Artes de Lisboa (SNBA), és la primera exposició a Portugal del pintor català Domènec Corbella. La mostra, que reuneix 30 noves obres de pintura, estarà disponible del 18 d’abril al 12 de maig d’enguany.




L'exposició Navigaccion vitae comissariada pel professor António Quadros Ferreira de la Universitat de Porto, està composada de pintures que empren tècniques aquoses i seques. Aquestes obres són el resultat d'una investigació de sis anys sobre l'aigua. De fet, aquest element ha estat objecte d'una investigació conjunta amb el professor Antonio Quadros Ferreira en el projecte Àgua:Porto / Aigua:Barcelona (editat co-Editora entre UB i i2ADS), que publica l'assaig Meditaciones estéticas sobre el agua y la pintura. Domènec Corbella, membre de l'Institut de Recerca de l'Aigua de la Universitat de Barcelona, ​​va coordinar el Dia Internacional de l'Art de l'Aigua (2015) i va presentar la investigació El Agua y el Tao en la pintura oriental. L'aigua és l'element que s'ha tractat en els últims anys, tant en teoria com en pràctica artística, especialment en l’exposició de Mares, celebrada al Liangzhu Center of Arts de Hangzhou (2017).

El projecte expositiu Navigaccion vitae està emmarcat per un assaig escrit pel professor António Quadros Ferreira que, conscient de la ruta artística i científica de Domènec Corbella, posa l'accent en presentar les diferents etapes evolutives del pintor català, des de Vallfogona de Riucorb a la síntesi taoista continguda en l'exposició que ara exposa al SNBA, i que s'ha d'entendre com a resultat pictòric i espiritual d'una immersió de meditació de la pintura a través del mar.

En aquest treball trobem reminiscències de mars com el Mar Mort, el Mediterrani , l'Atlàntic o l’oceà Pacífic, incloent fins i tot el Llac de l'Oest de Hangzhou. Pintures dels records gravats dels llocs que alberguen les onades ​​dels mars. Ones del mar que dibuixen cadències rítmiques de cal·ligrafia que es mouen, ballen o o es barregen amb la sorra de la platja o la costa rocosa. En resum, estem en una navigaccion vitae, on "la millor música és silenciosa, al so de les marees musicals", com explica el poeta Li Yousong a propòsit de l’exposició Mares a Hangzhou.

Domènec Corbella. Professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona des de l’any 1975, de la qual és professor des del 1988. Actualment imparteix classes en el grau de BBAA i al Màster de Creació Artística: Realismes i entorn. També és membre del grup investigador: Taller d'Accions Creatives (TAC). Ha dirigit diversos projectes d'innovació en la docència, experimentals i didàctics, i ha publicat diversos articles de caràcter metodològic.

Com a pintor ha realitzat més de 50 exposicions individuals en galeries nacionals i internacionals, la primera de les quals va tenir lloc al Palazzo Strozzi de Florència (1970). També destaquen les exposicions a Palazzo delle Statue de Arezzo (2005), el Centro de Iniciativas Artísticas de la Universidad de Tolouse Jean Jaurès (2007) o el Liangzhu Center of Arts de Hangzhou (2017).

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"