Institut Ramon LLull

Arrenca el XVII Campus Universitari de la llengua catalana a Girona i Andorra

Llengua.  Girona i Andorra, 22/07/2018

Un any més, trenta estudiants de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior participaran al Campus universitari de la llengua catalana que organitzen el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull del 22 de juliol al 5 d’agost. En aquesta 17a edició, els participants passaran la primera setmana a Girona i la segona a Andorra.




El Campus universitari de la llengua catalana ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure, la possibilitat d’integrar-se en el teixit social i el context natural de Catalunya i Andorra. Aquesta immersió lingüística i cultural a cavall entre la Costa Brava i el Pirineu andorrà permet als participants poder viure plenament en català durant uns dies. Enguany, hi participaran trenta estudiants d’universitats de setze països diferents, com ara les universitats de Mont-real, Brno, Moscou, Sao Paulo, Columbia, Mèxic, Pequín, entre d’altres.

El programa del Campus inclou trenta hores de classes de llengua catalana amb professorat especialitzat i quinze més sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. A més, als vespres i durant els caps de setmana es realitzen activitats culturals i de lleure (excursions, itineraris culturals, visites a monuments històrics, etc.) per propiciar el coneixement de Catalunya i Andorra.

El Campus gira al voltant del tema de la música, el paisatge i l’exili i, per tant, hi haurà conferències centrades en el paisatge urbà, el rural i l’àrea transfronterera durant l’exili català per tal que els estudiants s’acostin a la nostra realitat cultural. D’aquesta manera podran vincular el coneixement de les arts amb els seus paisatges i el llenguatge universal de la música. En el programa de les estades lingüístiques, s’han inclòs quatre activitats al voltant de la música: un taller de la Nova Cançó impartit per Jordi Montàñez, una actuació per part d’Un Tal Pere al Celler de la Vinyeta a Mollet de Peralada, un recital de jazz amb Guillem Tudó al Teatre de les Fontetes (Andorra) i un concert d’orgue a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria a càrrec d’Ignasi Ribas.

A més, el Campus s’adhereix enguany a la commemoració de l’Any Fabra, que celebra els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre. El dia 28 de juliol, els assistents podran gaudir de la ‘Ruta Pompeu Fabra’, que consta d’una excursió guiada pels llocs emblemàtics de Pompeu Fabra en l'exili i una conferència amb el filòleg Jordi Manent. 

La clausura oficial de les estades lingüístiques a Girona i Andorra tindrà lloc el divendres 3 d’agost i anirà a càrrec de Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull, Montserrat Planelles, directora general de Cultura del Govern d’Andorra, Sergi Valdès, director de Política Lingüística del Govern d’Andorra i representants de l’Honorable Comú de la Massana.

L'Institut Ramon Llull organitza, conjuntament o amb la col·laboració d'altres institucions, estades de formació lingüística i cultural pensades per millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l'exterior per mitjà de cursos, conferències, visites i activitats complementàries.

Enguany, a més del Campus a Girona i Andorra, l’IRL també organitza amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua una estada lingüística que té lloc del 8 al 20 de juliol a València i una altra estada a Palma de Mallorca del 2 al 14 de setembre, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes balears.

S’adjunta el programa del Campus

El Campus comptarà amb estudiants provinents de 16 països diferents, entre els quals hi ha Rússia, Canadà, Cuba o Xina

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"