| Contacteu |
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Diàlegs al Llull

Finestra oberta al debat de les noves idees,
tendències i reptes de la cultura



Logotip Institut Ramon Llull

Notícies i galeries
Arquit. i disseny.  Barcelona,  07/07/2015

Arrenca el cicle de conferències paral·leles a l’exposició Arquitectures Empeltades a Fabra i Coats

Aquest dimarts 7 de juliol arrenca a Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona el cicle de conferències “A l’entorn de l’arquitectura de Josep M. Jujol”. Aquestes conferències són una activitat paral·lela a la mostra Arquitectures Empeltades que el Centre acull des del 21 de maig fins al 31 d’agost. 

Arquit. i disseny.  Barcelona,  06/07/2015

Bildi Grafiks guanya un Grand Laus per la gràfica de 'Grafting Architecture'

La imatge gràfica del pavelló català a la darrera Biennal d’Arquitectura de Venècia, on es va presentar Grafting Architecture, ha obtingut el premi Grand Laus de Disseny Gràfic. L'associació de Directors d'Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD) ha reconegut la feina de l’estudi Bildi Grafiks amb el projecte que va representar Catalunya a Venècia.

Arquit. i disseny.  Barcelona,  01/07/2014

Els Diàlegs al Llull recullen l’experiència dels comissaris catalans a la Biennal d’Arquitectura de Venècia

El proper Diàleg al Llull recollirà les experiències dels comissaris dels dos projectes que han representat Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia. L’equip d’arquitectes Jordi Badia i Félix Arranz, que van comissariar Vogadors. Architectural Rowers l’any 2012, conversaran amb Josep Torrents, comissari de Grafting Architecture, que es pot veure actualment en el marc de la Biennal d’Arquitectura de Venècia. Àlex Susanna, director de l’Institut Ramon Llull, moderarà la trobada, que tindrà lloc dimarts vinent, 1 de juliol, a les 19h a la seu de l’Institut Ramon Llull (Avinguda Diagonal, 373). 

Llengua.  Barcelona,  18/06/2014

Jordi Larios i Patrizio Rigobon analitzen la situació de la catalanística a les universitats del món

Els professors Patrizio Rigobon, de la Universitat Ca’ Foscari de Venècia, i Jordi Larios, de la Queen Mary University of London, han analitzat la vitalitat de la catalanística a les universitats de l’ exterior. La conversa ha tingut lloc en el marc dels Diàlegs al Llull i ha estat moderada per Josep-Anton Fernàndez, de la Universitat Oberta de Catalunya. Patrizio Rigobon ha assenyalat que “la catalanística a Itàlia està molt vinculada als estudis de filologia romànica” i ha destacat el fet que “els estudis catalans a Itàlia estan creixent de manera significativa, i s’organitzen congressos de manera periòdica”.

Llengua.  Barcelona,  13/06/2014

Els Diàlegs al Llull aborden la vitalitat de la catalanística a les universitats del món

El proper Diàleg al Llull abordarà el prestigi acadèmic i la recerca centrant-se en la vitalitat de la catalanística a les universitats de l'exterior. Es tractarà el tema a través les experiències dels professors Patrizio Rigobon, de la Universitat Ca' Foscari de Venècia, i Jordi Larios, de la Queen Mary University of London. El moderador del diàleg serà Josep-Anton Fernàndez, de la Universitat Oberta de Catalunya. La trobada tindrà lloc dimarts vinent, 17 de juny, a les 19h, a la seu de l’Institut Ramon Llull (Avinguda Diagonal, 373). 

Literatura.  Barcelona,  29/05/2014

Els Diàlegs al Llull aborden la tasca de les residències d’escriptors a l’estranger

El proper Diàleg al Llull ens aproparà a les residències de creació a l’estranger a partir de les experiències de Gemma Gorga i Francesc Serés. Tots dos autors han estat a residències d’escriptors als Estats Units, l’Índia, França i Irlanda. Amb el crític literari Bernat Puigtobella com a moderador, Gorga i Serés explicaran com aquestes estades a l’exterior han influenciat la seva obra alhora que descobrien altres literatures i altres maneres d’aproximar-se al fet literari.

Literatura.  Barcelona,  20/05/2014

Peter Bush: “Per als lectors anglosaxons, tota literatura estrangera és una literatura petita”

Les traduccions d’autors catalans a l’anglès han estat el fil conductor del darrer Diàleg al Llull, celebrat aquest dimarts. L’escriptora Najat El Hachmi ha compartit anècdotes amb el traductor Peter Bush, que ha traduït diversos autors catalans a l’anglès entre els quals Josep Pla i la pròpia Najat El Hachmi. El periodista i crític literari Bernat Puigtobella ha exercit de moderador.

Literatura.  Barcelona,  20/05/2014

Najat el Hachmi conversarà amb el seu traductor a l’anglès, Peter Bush, en la propera cita dels Diàlegs al Llull

El proper Diàleg al Llull versarà sobre les traduccions d’autors catalans a l’anglès a partir del testimoni de l’escriptora Najat El Hachmi i del traductor Peter Bush, que ha traduït diversos autors catalans a l’anglès entre els quals Josep Pla i la pròpia Najat El Hachmi. El periodista i crític literari Bernat Puigtobella moderarà la taula, que se centrarà especialment en l’increment de traduccions de la literatura catalana en anglès i l’acollida que estan tenint els títols traduïts, tot coincidint amb la publicació de la traducció anglesa de l’obra El quadern gris el mes passat als EUA.

Els Diàlegs al Llull ofereixen als creadors i agents culturals amb projecció internacional una finestra oberta al debat de les noves idees, tendències i reptes de la cultura catalana. Des de la literatura, el pensament, la llengua, la música, el cinema, el teatre, l’arquitectura, el disseny i les arts visuals. Una cita cultural periòdica oberta a tots els sectors i tots els públics.