Institut Ramon LLull

Traducció de literatura

Subvencions per a la traducció a altres llengües d’obres de literatura i pensament

Introducció

És imprescindible que la persona sol·licitant consulti les  bases i la resolució de la convocatoria, atès que s’han introduït alguns canvis respecte els anys anteriors. També és imprescindible que els formularis utilitzats per a la sol·licitud siguin els de l’any de la convocatòria 2023.

Aquest resum té un caràcter merament informatiu, i no se’n pot derivar cap efecte jurídic vinculant per a l’Institut Ramon Llull.

Bases

Bases en format PDF. Per veure aquests fitxers us podeu baixar el programa Adobe Acrobat.

Convocatòria

OBJECTE

Finançament de la traducció d’obres originals en llengua catalana i occitana(en la seva varietat aranesa) corresponents a les modalitats següents:

a) narrativa (adults i LIJ)

b) poesia

c) teatre

d) novel·la gràfica

e) pensament (no-ficció i humanitats)

Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d’aquestes subvencions les editorials, persones físiques empresàries o persones jurídiques, públiques o privades, espanyoles o estrangeres. Cal complir els següents requisits:

 • publicar l’obra entre la data de la resolució de la concessió i el 30 de novembre de 2024
 • haver adquirit els drets d’edició per a la publicació de l’obra.
 • publicar l’obra en suport llibre imprès i tenir distribució comercial a través de llibreries (queden excloses les publicacions on-line i print on demand).

Les persones sol·licitants poden presentar fins a un màxim de dues sol·licituds per convocatòria.

DESPESES SUBVENCIONABLES

Es consideren despeses de la traducció únicament i exclusiva els honoraris del traductor/a. En el cas d'antologies poètiques, es consideren també subvencionables les despeses corresponents als honoraris de la persona responsable de l’antologia.

Presentació de les sol·licituds

- En línia: per a persones físiques empresàries i persones jurídiques

Per les persones beneficiàries estrangeres no residents, i en cas que se sol·liciti per primera vegada una subvenció a l’IRL, es necessita una acreditació. Si no s’està acreditat, caldrà fer la petició d’acreditació. Quan ompliu la petició, indiqueu com a Àrea destinatària, l’Àrea de Literatura i Pensament.

L’Institut Ramon Llull genera l’acreditació i la fa arribar de manera segura després d’haver verificat la documentació que acrediti la seva identitat. L’acreditació té una validesa de cinc anys. Un cop la persona sol·licitant estrangera hagi rebut l’acreditació, podrà tramitar la sol·licitud de subvenció.

DATES DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Primera convocatòria: del 13 de febrer al 27 d’abril de 2023

Segona convocatòria: del 2 de maig al 29 de juny de 2023

Tercera convocatòria: del 3 de juliol al 6 de novembre de 2023

Justificació

Per tal de cobrar la subvenció atorgada, cal justificar un mínim del 80% de la quantitat subvencionable, seguint el procediment esmentat a les bases. En cas contrari, la subvenció es revocarà.

Hi ha una guia informativa per tal de presentar la documentació justificativa.

Consulta i presentació de documents

Els expedients poden ser consultats telemàticament a la seu electrònica.

La documentació addicional, si escau, i la documentació justificativa es pot aportar per mitjans telemàtics a la seu electrònica presentant còpies digitalitzades dels documents, o bé, en el cas de persones físiques empresàries, en paper presencialment.

Formularis

Presentació

L’entitat sol·licitant de la subvenció ha de ser el titular del compte bancari que s’indiqui en el formulari.

 Sol·licitud

  Contacte

  Maria Jesús Alonso (mjalonso@llull.cat).

   Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

  Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"