Institut Ramon LLull

Llull Fellowship

Adreçat a editors i agents internacionals
Del 22 al 27 de setembre de 2024

Enguany, l'Institut Ramon Llull (Llull) organitza la 23a edició de la Fellowship adreçada a editors i agents internacionals durant la 42a edició de la Setmana del Llibre en Català.

HISTÒRIA

Es va iniciar per primera vegada el 2007, quan la Cultura catalana va ser Convidada d'Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, el projecte va ser concebut per fomentar la traducció d'obres catalanes a altres mercats i idiomes. Des de llavors, més de 190 professionals de 35 països han participat a la Fellowship.

OBJECTIU

L'objectiu del programa és proporcionar als participants una perspectiva més profunda de la literatura catalana, així com crear xarxes entre editorials catalanes i internacionals i agències literàries.

Què ofereix el Llull?

La Fellowship s'organitza al voltant de la Setmana del Llibre en Català. Durant aquests dies, els editors, les llibreries i els bibliotecaris ocupen el Passeig de Lluís Companys de Barcelona amb xerrades, tallers i activitats programades per fomentar els llibres en català.

La Fellowship ofereix una agenda personalitzada de reunions professionals de 30 minuts amb editors i agents catalans seleccionats d'acord amb els catàlegs i interessos dels participants. El programa també compta amb sessions d'introducció a la literatura catalana; una panoràmica del món editorial literari català; reunions informals amb escriptors, il·lustradors i traductors; visites a llibreries emblemàtiques i a altres llocs culturals destacats.

L'IRL assumirà l'allotjament així com la resta de despeses relacionades amb el programa (desplaçament a Barcelona no inclòs).

Aquest any, l’IRL convida 9 editors/agents internacionals centrats en la ficció literària i 9 editors/agents internacionals centrats en la literatura infantil i juvenil. Per a optimitzar l’experiència, el programa inclou activitats comunes i iniciatives específiques relacionades amb cada àrea d'interès.

COM SOL·LICITAR LA BECA?

1. Els ciutadans/nes estrangers/es sense residència fiscal a Espanya han de sol·licitar una acreditació (usuari i contrasenya) per tramitar amb l’Institut Ramon Llull.

L’Institut facilita, en un termini màxim de 72 hores, un usuari i contrasenya a la persona sol·licitant després de verificar la documentació que acrediti la seva identitat. S’ha de tenir en compte aquest termini en cas que es requereixi d’acreditació per realitzar qualsevol altre tràmit electrònic amb l’Institut. L’acreditació té una validesa de cinc anys a partir de la data de rebut del correu amb l’usuari i contrasenya.

Recordi que ha de sol·licitar la seva acreditació com a mínim 48 hores abans de la data límit de la sol·licitud.

2. Ompli i enviï el formulari en línia que trobarà a sota

El termini per a la presentació de sol·licituds és del 15 de març al 15 de maig de 2024.

CRITERIS DE SELECCIÓ

Els criteris per seleccionar els candidats són: el país i el catàleg de l'editorial, els autors catalans publicats (no és necessari haver-ne publicat) i la justificació de la sol·licitud.

Participants dels anys anteriors

Presentació

CONTACTE

Julià Florit (jflorit@llull.cat)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"