| Contacteu |
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Logotip Fundacio Ramon Llull

Pensament.  Barcelona,  18/03/2019

El Patronat de la Fundació Ramon Llull es reuneix a la seu de l’IRL

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dilluns 18 de març al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull a Barcelona. A la reunió, s’ha aprovat la renovació de les bases dels Premis Internacionals Ramon Llull, la participació d’escriptors andorrans a la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires i s’ha explicat la residència Faber Andorra. 


La trobada ha servit per presentar la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuraran a Andorra destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.

Els premis que s’atorgaran en aquesta edició són: el Premi Internacional Ramon Llull de catalanística i a la diversitat Cultural, que enguany ha modificat la denominació del premi, amb una dotació de 6.000 € compartits entre la Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Fundació Ramon Llull; el Premi Ramon Llull a la Promoció internacional de la creació catalana, que té una dotació econòmica de 4.000 €, i que reconeixerà la trajectòria del premiat ; i el Premi Ramon Llull de Traducció literària, que manté la dotació de 4.000 €.

Barcelona és la Ciutat convidada d’Honor a la 45a Feria Internacional del Libro de Buenos Aires, l’esdeveniment més important de la cultura a Amèrica Llatina. El programa vol promoure els escriptors de Barcelona, Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Andorra a la capital argentina, millorar la presència de la literatura catalana a Amèrica Llatina i reforçar els llaços d’intercanvi cultural entre Barcelona i Buenos Aires. Barcelona portarà a Buenos Aires un total de 78 convidats entre els quals trobem els andorrans Teresa Colom i Albert Salvadó.

El passat dijous 7 de març es va presentar la residència Faber Andorra d’arts, ciències i humanitats, que estarà operativa el mes de setembre i rebrà els primers artistes residents després de l’estiu. Aquest projecte estarà coordinat pel Ministeri de Cultura, l’Institut Ramon Llull i la institució cultural catalana Faber Olot. Fruit de la llarga relació amb La Fundació Ramon Llull i del recent nomenament com a director de l’àrea de Creació del Sr. Francesc Serés, creador i director de la residència Faber d'Olot, aquesta residència s’ha incorporat orgànicament a l’Institut Ramon Llull per esdevenir la matriu d’una xarxa de residències Faber a tot el territori de parla catalana.

A la reunió hi han participat Olga Gelabert, Ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; Laura Borràs, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Esteve Caramés, Director de Promoció dels Sectors Culturals de l’ICUB en representació de l’alcaldessa Ada Colau; Nicolàs Garcia, del Consell Departamental dels Pirineus Orientals en representació d’Hermeline Malherbe; Montserrat Planelles, Directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra; Vicenç Villatoro, Director de la Fundació Ramon Llull; Iolanda Batallé, Directora de l’Institut Ramon Llull; Àlex Hinojo, de l'Institut Ramon Llull i Anna Allué, Secretària de la Fundació Ramon Llull.

La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i al 2015 l’Ajuntament de Barcelona. El 2017, s’hi va reincorporar el Govern Balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.

x02z14

Premis

Els Premis Fundació Ramon Llull tenen un caràcter internacional i estan destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.
Logos Institut Ramon Llull Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona Govern Andorra Consell Ciutats Valencianes Ciutats Balears L'Alguer