Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana
Cultura catalana

Logotip Fundacio Ramon Llull

Cultura.  Barcelona,  16/05/2017

Es reuneix a Barcelona el Patronat de la Fundació Ramon Llull

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest dimarts 16 de maig al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull. La reunió ha servit per presentar els principals projectes que es desenvoluparan properament, entre els quals destaca la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuraran a Andorra el mes de novembre destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes, i dels quals s’han modificat les bases.


Els premis que s’atorgaran a partir d’aquesta edició són: el Premi Internacional Ramon Llull de catalanística i a la diversitat lingüística, que modifica la seva dotació per passar a ser de 6.000 € compartits entre la Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Fundació Ramon Llull; el Premi Ramon Llull a la Promoció internacional de la creació catalana, que passa de ser honorífic a tenir una dotació econòmica de 4.000 €, i que reconeixerà la trajectòria del premiat en comptes de distingir una manifestació cultural concreta de l’any precedent; i el Premi Ramon Llull de Traducció literària, que manté la dotació de 4.000 €.

A la reunió hi han participat Olga Gelabert, Ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; Santi Vila, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Lluís Maicas, Delegat del Govern balear per a l’IRL; Xavier Marcé, assessor de presidència de l’Ajuntament de Barcelona; Jérôme Parrilla, del Consell Departamental dels Pirineus Orientals; Montserrat Planelles, Directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra; Vicenç Villatoro, Director de la Fundació Ramon Llull; Manuel Forcano, Director de l’Institut Ramon Llull; Bartomeu Gili, President de la Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears i batle d’Artà; Diego Gómez García, President de la Xarxa de Ciutats Valencianes i alcalde d’Alzira; Josep Marcé, Gerent de l’IRL; i Inés Sanchez, Secretària de la Fundació Ramon Llull.

La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i al 2015 l’Ajuntament de Barcelona. Enguany s’hi ha reincorporat el Govern Balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.

x02z14

El Patronat de la Fundació Ramon Llull renova les bases dels Premis Internacionals Ramon Llull

Logos Institut Ramon Llull Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona Govern Andorra Consell Ciutats Valencianes Ciutats Balears L'Alguer